grill - 12274 przepisów (strona:469/819)

Roladki z bakłażana faszerowane serem feta 201

umyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry, posolić i odstawić, aby się "spocił". Plastry bakłażana dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym i grillować aż bakłażan będzie ładnie przypieczony. Ja używałam do tego grilla elektrycznego, można to także zrobić na patelni grillowej lub zwykłej, na niewielkiej ilości tłuszczu, należy jednak uważać, aby go nie przypalić, ponieważ bakłażan bardzo mocno chłonie tłuszcz, głównie dlatego wolę

Codzienne Gotowanie
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 189

materiału żarna ścierają, a nie tną kawę. Auchan do 31 sierpnia Młynek elektryczny i waga kuchenna Niedrogie, przydatne akcesoria kuchenne Netto  do 4 września Piekarnik elektryczny z funkcją grilla Fajna opcja dla tych, którzy mają płyty bez piekarników. Lidl do 7 września Kuchenka elektryczna Kolejna świetna propozycja dla tych, którzy nie mają w pełni skompletowanej kuchni. Super sprawdza się

Tradycyjna Kuchnia
Grillowana cukinia w oleju 155

Następnie plastry osuszyć papierowym ręcznikiem i przełożyć do dużej miski. W misce skropić olejem i solidnie oprószyć czubrycą. Tak przygotowaną cukinię grillować z obu stron na patelni grillowej lub grillu. Następnie wystudzoną ugrillowaną cukinię przełożyć do słoika. Pomiędzy plastry cukinii włożyć czosnek pokrojony na pasterki. Całość zalać olejem tak aby dobrze przykrył cukinię. Odstawić do lodówki na ok 24 godziny

Monia miesza i gotuje
Angielskie pikle kanapkowe 315

Początek września to idealna pora na przygotowanie sobie kilku słoiczków domowych przetworów np pikli, idealnego dodatku do kanapek, sałatek czy grilla. Dlatego zachęcam do przygotowania angielskich pikle, czyli ogórków w marynacie z musztardy, curry i kurkumy. Są szybkie i proste do zrobienia, w dodatku już po 2 dniach można się nimi delektować. Natomiast im dłużej będą się marynowały tym będą

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bardzo prosta sałatka z grillowanej cukinii. 187

samą, najlepiej prosto z pieca, doprawioną tylko szczyptą soli. Zawsze przygotowuję ją tak, by skórka była twardsza, natomiast wnętrze było delikatne - wręcz kremowe. A kiedy zasiadamy do potraw z grilla i mam okazję podać ją z pieczoną kiełbasą czy mięsem, to staram się zawsze połączyć się ją z pomidorem i cebulą. Czasem dodaję odrobinę czosnku, ale świetnie sprawdzi się

Poezja Smaków - blog kulinarny
Grilowana Dziczyzna z konfiturą z jarzębiny ,moreli i gruszki 164

wodzie tyle by zakryć mięso ,rozmarynie i jałowcu. zabieramy się za konfiturę przepis znajdziesz niżej w linku : tutaj Mięso musimy opłukać. Kładziemy na bardzo rozgrzanego elektrycznego grilla  prósząc solą i pieprzem i smażymy około 6-7 minut przyciskając tak by zapiekał się z dwóch stron Gotowe mięso kładziemy na desce żeby odpoczęło Podajemy z konfiturą i jagodami Smacznego

Viola cooks with passion
Ogórki kanapkowe. 326

ZALEWA: 3 szkl. wody 1,5 szkl. octu 2 szkl. cukru 1,5 łyżki gorczycy 1 płaska łyżka ziarnistego pieprzu 1 niepełna łyżka curry 1 łyżka przyprawy do grilla  3 płaskie łyżeczki soli 15 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe WYKONANIE: ogórki umyć, pokroić w plastry, wszystkie składniki zalewy łączymy w garnku, mieszamy do rozpuszczenia cukru, gotujemy

Kuchnia Beaty
Sałatka grillowa 234

Grill w okresie letnim odpalamy bardzo często, w takim razie doskonałym dodatkiem do mięs grillowanych jest na pewno sałatka z ziemniakami, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką z dodatkiem szczypiorku i koperku. Smak sałatki wzbogaca  świetny sos czosnkowo- jogurtowy. SKŁADNIKI 7-8 dużych, ugotowanych  ziemniaków 5 dużych ogórków kiszonych pęczek szczypiorku pęczek koperku 4 rzodkiewki Na sos: 2 łyżki majonezu

W kuchennym oknie Ewy
Grilowane Przegrzebki z Pancettą na musie z arbuza ,granatu i limonki 150

łyżki owocu granatu Sól morska z dodatkiem cytryny Sposób: Przegrzebki myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, Poruszymy solą morską ,i owijamy boczkiem włoskim Nadziewamy na wykałaczki grillowe najlepiej metalowe Rozgrzewamy grilla na maxa i pieczemy około 2 min. Jeśli przegrzebki są zakryte całkowicie boczkiem, i nie dotykają bezpośrednio blatu grillowego możemy śmiało podpiec do 5 minut. Mus: Limonę owoc granatu

Viola cooks with passion
Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym 162

przygotowywać na dziesiątki sposobów. Warto sięgnąć po nie szczególnie teraz, kiedy ich piękny kolor zachwyca na straganach. Dzisiaj bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym. Jest to idealny dodatek do mięs, grilla czy jako przystawka. Bakłażany, nazywane również oberżyną, są niezwykle popularne w Gruzji i pewnie tam należy się również doszukiwać korzeni tego dania. Nie wiem jakich pomidorów użyjecie do sosu

Mieszam w Garnku
Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki 225

sos/pasta Wam bardziej pasuje, nie macie wyjścia jak zrobić i ajwar i pindżur. Pindżur można stosować jako pastę na chleb, wędlinę czy też jako sos. Idealny będzie do mięsa, grilla czy serów. W oryginale, pindżur jest lekko słodkawy, jeśli lubicie ostry smak, wiecie co robić….;) Czosnek i większa ilość papryczek chili załatwiają sprawę. To od Was zależy, czy dodacie

Mieszam w Garnku
Cullen skink – szkocka kartoflanka z wędzoną makrelą 168

rybackiego miasteczka Cullen. Autentyczna Cullen skink gotowana jest na „finnan haddie” – wędzonym na zimno w mchu i świeżych gałązkach surowym plamiaku. Rybę po uwędzeniu piecze się na patelni lub grillu, a później gotuje na niewielkim ogniu w mleku. Przepisy na zupę są przeróżne – z dodatkiem rybnego bulionu, bez śmietanki, wyłącznie na mleku, z żółtkami. Z ziemniaczanym puree zamiast z kawałkami

Karo in the Kitchen
Dziczyzna-Gulasz z SARNY 173

Odcedzamy musimy pozbyć sie jak najwiecej wody. Gdy ostygnie maczamy w jajku i bułce tartej rzucamy na gorący olej przewracamy często by nie spalic GRZYBY: kroimy i podpiekamy na grillu albo  w piekarniku przez 20 min **************************************** Koniec:  Grzyby i warzywa uprzednio pokrojone wrzucamy.do garnka podkręcamy na większy ogień i gotujemy jeszcze wszytko razem okolo 40 min Doprawiamy.do.smaku SMACZNEGO

Viola cooks with passion
Zupa-krem z kukurydzy z szynką parmeńską 205

pietruszki  blendujemy dokładnie  Do czasu aż  powstanie nam masa podlewając bulionem Gotujemy wszytko około 15 minut Następnie grilujemy nasza szynkę  parmeńska na elektrycznym  grillu  do czasu całkowitego  wysuszenia i Kroimy w kostkę . Smacznego

Viola cooks with passion