grill - 12274 przepisów (strona:460/819)

LETNIA SAŁATKA Z PAPRYKOWYM KUSKUSEM, WARZYWAMI I OGÓRKOWYM KWIATUSZKIEM 164

Kasza nadaję się jak strzał w dziesiątkę. Można ją szybko przyrządzić i postawić na stole imprezowym, okolicznościowym lub podać do mięsa z grilla. Jak tylko chcecie ! :)  Składniki: kasza kuskus 3/4 szkl. woda 1 szkl. papryka słodka mielona 1 i 1/2 łyżeczki sól 1 łyżeczka papryka czerwona 1 szt.  papryka pomarańczowa

Kuchnia Paulettes
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Z POWIDŁAMI I CYTRYNĄ 148

obiadu, do młodych ziemniaków. Ja lubię jeść z samym chlebem.  Taki bigos to także fajne danie na imprezy za równo domowe jak i te na dworze przy grillu.  Składniki : młoda kapusta 1 i 1/2 główki przecier 2 łyżki powidła śliwkowe 2 łyżki sok z cytryny 2 łyzki sól, pieprz do smaku kostka rosołowa 2 szt. kiełbasa zwyczajna

Kuchnia Paulettes
Burrito z czarną fasolą i cheddarem 151

Marchewkę drobno ścieramy i mieszamy z chrzanem, doprawiamy do smaku. Na tortille nakładamy po 2 łyżki farszu, marchewki oraz trochę pokrojonego w kosteczkę sera. Składamy je i opiekamy w grillu elektrycznym około 5 minut. Podajemy z cząstkami cytryny lub limonki. Smacznego :) Artykuł Burrito z czarną fasolą i cheddarem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
domowy burger z konfiturą cebulową 168

przygotowanego mięsa, wilgotnymi rękoma, formujemy kotleta - powinien być sporo większy niż bułka, po ok 0,5 cm z każdej strony. Z obu stron smarujemy oliwą i wkładamy do grilla na ok 2 minuty (u mnie opieka z obu stron na raz, w przypadku patelni grillowej po ok 1,5 minuty z każdej strony). Bułkę rozkrajamy, wkładamy na minutę do rozgrzanego

Cook&Love
Pierś z kurczaka nadziewana czerwoną cebulą z żurawiną 229

miód, mieszamy i dodajemy ocet balsamiczny i wino. Na małym ogniu całość po woli dusimy, aż cebula będzie miękka.  Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni ( ja górną część grilla )  Pierś z kurczaka nacinamy tak aby uzyskać kieszonkę. Do kieszonki łyżeczką delikatnie tak aby nie dać za dużo nakładamy naszą czerwoną cebulę. Pierś zamykamy wykałaczkami i owijamy plasterkami boczku

Kuchnia na wzgórzu
Grzanki serowe z chorizzo 218

grzance kładziemy plaster mozzarelli. Oliwki kroimy w krążki a kiełbasę obieramy i kroimy w plasterki - rozkładamy na ser. Całość posypujemy papryką i zapiekamy w nagrzanym piekarniku 7 minut - opcja grill 220 stopni. Gotowe zapiekanki posypujemy parmezanem i podajemy z ulubionym sosem. Uwaga: Jeżeli grzanki podajemy w formie przekąski to każdą bułkę kroimy na 4 części (przed zapiekaniem

Alutka-Gotuje
Kiełbaski zapiekane w kapuście włoskiej z słodkim sosem pomidorowym. 220

się delikatnie przerwie, to nic się nie stanie. Wyjąć, pozostawić do przestygnięcia. Z chodnych usunąć zgrubiałe trzony. Z kiełbasek zdjąć skórę i naciąć je w poprzek, podobnie jak na grilla. Zawinąć w liście, identycznie jak mięso w tradycyjnego gołąbka. Ułożyć ciasno w natłuszczonym naczyniu. Pomidory zmiksować na jednolitą masę. Dołożyć ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sos tabasco, cukier, sól, pieprz

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mięsne smakołyki 131

rozgrzanym, głębokim oleju. Szaszłyki z boczku: • 10 plastrów wędzonego boczku • 10 drewnianych szpadek Wykonanie: • Każdy plaster boczku nawinąć na drewnianą szpadkę szaszłykową. • Zapiec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut. Wszystkie smakołyki podawać na zimno, razem ułożone na półmisku. Do tego ulubione sosy lub sałatki

To co kocham
Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa 145

orzeźwiająca lemoniada o smaku pomarańczy i cytryn, z dodatkiem jabłek, kiwi i aromatycznej mięty. Latem taka lemoniada jest idealna na upały czy na grilla, dla dzieci lub dla kierowców. Jeśli lubicie na słodko, można dodać więcej cukru lub dosłodzić miodem. Składniki: • 2 pomarańcze • 4 cytryny • 2 kiwi • 1 jabłko zielone • 1 litr soku

To co kocham
Sangria czerwona tropikalna 137

Idzie weekend, a więc będą grille i różne imprezy na świeżym powietrzu. Najlepszy na takie okazje jako alternatywa dla piwa jest łagodny, zimny napój alkoholowy typu sangria. Po sukcesie sangrii truskawkowej zrobiłam sangrię tropikalną na bazie pomarańczy, cytryny, grejpfruta, jabłka i gruszki. z nutką cynamonu i goryczką wermutu. Lekko gazowana, lekko

To co kocham
Biała kiełbasa z płatkami czosnku 160

przyprawą, jest bardzo smaczna i powinna zagościć na wielkanocnym stole. Składniki: • biała, cienka, surowa kiełbasa • 5 ząbków czosnku • 4 łyżki oliwy • 1 łyżeczka gruboziarnistej przyprawy do grilla Wykonanie: • Surową kiełbasę położyć w naczyniu do zapiekania i nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby nie popękała podczas pieczenia. • Czosnek obrać i pokroić

To co kocham
Surówka z sałaty lodowej na zielono 243

dużej ilości zieleniny w postaci koperku i szczypiorku. Smaku dodaje również sos vinegret musztardowy. Taka surówka najlepiej smakuje z mięsem czy kiełbasą z grilla, albo z samymi jajkami. Jeśli zamiast sosu vinegret wymieszamy sałatę z zimnym jogurtem to wyjdzie zielony chłodnik idealny na upały. Składniki: • 1 mała sałata lodowa • 6 ogórków gruntowych

To co kocham
Domowe Burgery Wołowe 170

należy pamiętać, że podczas pieczenia/smażenia kotlety się zmniejszą swoją szerokość, a zwiększą grubość dlatego należy uformować duże i cienkie burgery) Burgery smażyć na patelni grillowej lub piec na grillu po mniej więcej 5 minut z każdej strony (w zależności jak chcemy mieć wypieczone, jeśli krwiste to krócej, jeśli dobrze wypieczone to chwilkę dłużej). Po usmażeniu kotletów burgery włożyć

Wypieki i Rumieńce
Zupa paprykowa 164

pietruszki) 3 łyżki śmietany 18% 1 litr wywaru z warzyw (może być z kostek rosołowych, wówczas 2 kostki na 1 litr) Piekarnik nagrzać do 240 stopni C na funkcji grilla Paprykę przełożyć do mniejszej brytfanki, ponieważ papryka wypuści sok. Lepiej i łatwiej będzie potem umyć mniejszą brytfankę niż blachę. Piec około 45 minut, aż skórka papryki będzie prawie przypalona

Szczęśliwa kuchnia
Gdzie warto zjeść w Porto? 199

podadzą sardynkę. Ale po tym zapachu nie dość, że zapominam jak się nazywam, to jeszcze nagle żołądek robi się pusty. Panowie z pobliskich restauracji czuwają nad wyciągniętymi na zewnątrz grillami. Rybki pieką się na lekkim ogniu. Ktoś zaczepia, daje menu do pooglądania, a my już wierzymy, że dobrze nas tu nakarmią. Siadamy do stolika – jesteśmy w Casa Serrao

Pink Envelope