grill - 12274 przepisów (strona:461/819)

Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 212

Dziś opowiem Wam o książce, która wpadła mi w ręce w jednej z tanich księgarni w chwili, gdy zastanawiałem się nad przejściem na dietę po wakacyjnych szaleństwach. Wiadomo – grille, spotkania z rodziną i przyjaciółmi, obiadki, kolacyjki, imprezki, piwko, kiełbaska… I znów zacząłem wyglądać o 5 kg zdrowiej. Szlag, trzeba znów coś ze sobą zrobić. No i zrobiłem. Przeszedłem się

Proste-przepisy.pl
Tzatziki 267

Opis: Tzatziki to grecki dip, najczęściej podawany do dań z grilla, dań pieczonych oraz smażonych. W Grecji Tzatziki podawane są jako przystawka z chlebkami pita. Głównymi składnikami dipu są: jogurt grecki, drobno poszatkowany ogórek oraz czosnek. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 200 g ogórków 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek Sól, pieprz 1 łyżeczka posiekanych liści mięty oraz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Naleśniki z gruszkami "Piękna Helena" 203

ćwiartki, ósemki lub w kostkę na naleśnikach rozsmarować czekoladę, układać pokrojone gruszki i zwijać. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować naleśniki roztopionym masłem, posypać cukrem i zapiekać pod funkcją grill przez kilka minut podawać posypane posiekanymi orzechami laskowymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Skandynawska kanapka ze smażonym jabłkiem i chrupiącym bekonem 157

pancetty) pół cebuli drobniutko posiekanej 2 duże jabłka 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła 2-3 kromki chleba (żytniego) sałata natka pietruszki do przybrania Przygotowanie : Bekon mocno zgrillować (na grillu elektrycznym, w piekarniku lub na patelni), aby był chrupiący. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić na nim cebulę, następnie dodać jabłka pokrojone w kostkę, oprószyć cukrem i smażyć przez kilka

Codzienne Gotowanie
Grzanka z pesto i grillowanym kurczakiem 187

czasie robimy pesto i przygotowujemy pozostałe składniki. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i blendować do momentu uzyskania pasty. Drobno posiekać pomidora. Filet położyć na rozgrzaną patelnię grillową, lub grilla elektrycznego. Grillować po 2 minuty z każdej strony, następnie na grilla/patelnię położyć kromki chleba i grillować do uzyskania pożądanej chrupkości. Gotowy chleb smarować pesto, ułożyć posiekane pomidory, a następnie kurczaka

Cook&Love
Tosty z camembertem, kurczakiem wędzonym i szpinakiem 263

pokryły całą kromkę. Masło czosnkowe kroję na ultra cienkie płatki, układam na szpinaku i solę, następnie układam kawałki kurczaka i camemberta. Zamykam tosta drugą kromką chleba i zapiekam w grillu elektrycznym

Cook&Love
makaron fusilli (świderki) z ricottą, bakłażanem i indykiem. 246

osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Zostawiam ok 1/3 szklanki wody po gotowaniu makaronu. Bakłażana kroję w kostkę, jeżeli ma gąbczasty środek- wyrzucam go. Posypuję solą i grilluję w grillu elektrycznym lub na suchej patelni. Cebulę i czosnek siekam, szklę na oliwie. pomidora parzę we wrzątku, zdejmuję skórę, drobno kroję i dodaję na patelnię. Mięso z indyka rozdzielam na włókna (można

Cook&Love
Greckie inspiracje: Makaron z bakłażanem, oliwkami, sosem pomidorowym i smażonym serem halloumi 212

mleka: owczego, koziego i krowiego. Nadzienie z mięty dodaje mu świeżości i sprawia, że jest naprawdę jedyny w swojej kategorii. Aby wydobyć jeszcze więcej smaków dobrze jest potraktować go grillem, lub gorącym tłuszczem.  Do tego niezawodny makaron, jak zwykle kilka prostych, dobrej jakości składników i kolejny grecki 'homemade' posiłek wjeżdża na stół.  Składniki:  - 1/2 opakowania makaronu spaghetti

Cook&Love
Szlakiem WGL II 157

dłuższy pobyt na wsi, grzyby i las za rogiem.  Własne jaja od szczęśliwych kur i ogród z plantacją malin, to dla łasuchów.  Na sporym terenie dwie wiaty/altanki, grill, na większe imprezy dla imprezowiczów i dla tych co wolą w ciszy posiedzieć.  Staw, piaskownica, huśtawki i boisko do siatkówki – każdy znajdzie coś dla siebie.  Wyżywienie na miejscu

królestwo garów
ODKWASZAJĄCY SOK Z CUKINII 219

napoju i jedzenia :-)).  Wiele z nas nie docenia surowej cukinii, ba!, nawet nie wie, że można ją spożywać bez poddania obróbce termicznej. Zwykle ląduje w leczo, zupie, na grillu lub w piekarniku. A ja bardzo polecam surowe makarony z cukinii i soki z nią w roli głównej. Tylko w tej formie "wyciągniemy" z niej całe bogactwo witamin i minerałów

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pieczona makrela po kreolsku 234

wcieramy w makrele , tak aby dostała się w nacięcia . Ryby układamy na skropionej oliwą blaszce i wstawiamy do nagrzanego do 220 C piekarnika . Pieczemy około 10 minut z funkcją grilla – jeśli nie macie , może być termoobieg lub ryby umieszczone trochę bardziej w stronę górnej grzałki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Oscypek z żurawiną 217

mnie wyszło ich 9. Jabłko kroimy na plasterki. Naczynia smarujemy masłem. Plasterki sera i jabłka układamy w naczyniu. Zapiekamy ok. 13 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku - opcja grill. Wyjmujemy naczynia z piekarnika i nakładamy żurawinę - podajemy od razu po przygotowaniu. Uwaga: Jeżeli nie macie małych naczyń do zapiekania to wykorzystajcie jedno duże a przygotowaną przystawkę wyłóżcie na drewnianej

Alutka-Gotuje
Tarta z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem mozzarella 140

wody, a z reszty ciasta uformowałem ranty wokół każdego kwadratu. Cebulę pokroiłem w cząstki, paprykę na połowę, oczyściłem z pestek. Cebulę i paprykę umieściłem na 15 minut na rozgrzanym grillu, zapiekłem, aż skórka zrobiła się miejscami czarna. Paprykę po ostudzeniu obrałem ze skórki, pokroiłem w paski. Kwadraty ciasta przykryłem folią aluminiową, piekłem 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni

R'n'G Kitchen
Kozi ser zapiekany z szynką serrano 140

pomarańczowy wymieszałem z miodem, oliwą i tymiankiem. Na 4 kawałkach folii aluminiowej ułożyłem szynkę, na niej plaster sera. Posypałem tymiankiem, skropiłem sosem pomarańczowym. Zawinąłem szczelnie. Ułożyłem pakiety na rozgrzanym grillu, zapiekałem ok. 10 minut

R'n'G Kitchen
Roladki z mozzarellą owinięte chrupiącym boczkiem 189

podłużny kotlecik. Każdą roladkę owijamy plastrem boczku i układamy w żaroodpornej formie. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 8 sporych roladek. Pieczenie: Temperatura - 180ºC z wiatrakiem, grzałką górną i grillem   Czas - 20-25 minut Podczas pieczenia roladki powinny nabrać koloru, mięso jest upieczone, a boczek chrupiący. Swoje roladki podałam z puree z batatów i surówką colesław, ale można zajadać

Cooking Monster