grill - 12274 przepisów (strona:464/819)

Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 203

najlepiej na całą noc, by nabrało odpowiedniego aromatu. Wyjmujemy z lodówki na ok. 30 minut przed przyrządzeniem. Następnie formujemy z nich równej wielkości kotleciki, które spłaszczamy dłonią. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej z każdej strony do uzyskania odpowiedniego koloru. Pyszna, prosta i zdrowa - najlepsza sałatka na świecie! Żałuję, że nie udało mi się zdobyć nigdzie sera sirene

Cooking Monster
Światowy Dzień Żywności 16 października. Czy marnujesz żywność? Przechowywanie ma znaczenie. 178

patelni dodajemy odrobinę oleju i wlewamy rozmącone jaja z łyżką śmietany lub jogurtu. Na wierzch rozsypujemy usmażone dodatki oraz kilka plasterków pomidora. Smażymy na średnim ogniu. Następnie wkładamy pod grill w piekarniku na kilka minut. Posypujemy  ulubionymi ziołami szczypiorkiem, natką  ( u mnie tymianek z oregano). Można posypać też żółtym serem. Po co ma się zmarnować. Nie marnujmy żywości

AZgotuj!
Zupa serowo - cebulowa. 177

patelni rumienimy jedną stronę, obracamy układamy gruby plaster sera i rumienimy drugą stronę, w tym czasie ser ładnie się nam rozpuści. Możecie też grzanki zrobić w piekarniku bądź na grillu w mikrofali. Można też zupę przelać do dużych kokilek, na wierzch ułożyć pajdę chleba posypać serem i zapiekać w piekarniku. Mi najwygodniej jest wykonać to jednak na patelni. Zupę podajemy

SMYKWKUCHNI
Coleslaw z wegańskim, orzechowym sosem 185

sałatka, zrobiona przy pomocy robota kuchennego. Przepysznie chrupiąca, jesienna i smaczna pomimo tego, że jest wegańska. Spróbujcie, bo świetnie nada się do obiadu dla całej rodziny czy też na grilla. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1/2 główki małej kapusty 1/3 – 1/2 czerwonej kapusty 4 spore marchewki 10 łyżek jogurtu wegańskiego 10 łyżek zmielonych orzechów 2 łyżki oliwy z oliwek

Szybko Tanio Smacznie
Kasza gryczana / makrela / cukinia / siemię lniane / werbena 160

makrelą, suszonymi pomidorami i pieczarkami podsmażonymi razem z rozmarynem. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić w plastry 2mm. Następnie rozgrzać patelnię grillową lub grilla i ugrillować plasterki na złoty kolor. Marchewkę obrać i pokroić przy pomocy obieraczki na cienkie paski. W miseczce ułożyć ugrillowane plastry cukinii, na nich ułożyć kaszę z makrelą i pieczarkami. Całość

Kuchnia Bon Appetit
Pałki z kurczaka w marynacie barbecue 165

Bardzo smaczne i aromatyczne pałki z kurczaka zamarynowane w sosie barbecue, możemy je upiec w piekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką. Składniki: 1 kilogram pałek z kurczaka Marynata: 3/4 szklanki sosu barbecue Fanex 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta cynamonu Szczypta goździków mielonych 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażana 186

jego dodatku. Ma różnorodne zastosowanie w kuchni, uszlachetnia smak i zapach każdego dania. Służy do przygotowania sosów, zup, pizzy lub jako dodatek do mięs pieczonych, smażonych lub z grilla. Z jogurtem tworzy pyszny dip, a w połączeniu z białym serkiem pastę kanapkową. Po wymieszaniu ze śmietaną lub majonezem powstanie doskonały sos do wędlin lub pieczeni na zimno. Ajwar zrobiłam specjanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mus gruszkowy. 272

zamknąć w pudełku. Pozostałe gruszki obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w grubą kostkę i wymieszać z miodem i sokiem z cytryny w naczyniu żaroodpornym. Umieścić w piekarniku pod grillem na 45 minut w temperaturze 200 stopni. Lekko ostudzić i zmiksować w blenderze. Przelać do kieliszków lub pucharków i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Tuż przed podaniem polać roztopioną

zadanie-gotowanie
Kiszona brukselka 206

twarda, została obgotowana i zalana wodą z kiszonych ogórków. Czy to nie jest świetny pomysł na kiszone warzywo? Kiszona brukselka jest smacznym dodatkiem do obiadowych, kanapek i mięs z grilla.  Składniki: brukselka na każdy słoik: 2 ząbki czosnku, kilka gałązek koperku woda z kiszonych ogórków, do wypełnienia słoika Przygotowanie: Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści, ugotować al dente. Wystudzoną brukselkę

Codziennik Kuchenny
Sos barbecue (sos BBQ) 287

rzadkiej do bardzo gęstej. Rzadkie i ostre odmiany sosu nadają się do marynowania mięs przeznaczonych do grillowania lub pieczenia. Gęsty sos jest doskonałym dodatkiem do hamburgerów, potraw z grilla , kanapek, makaronów.   Bazą sosu są pomidory, a pozostałe składniki różnią się zależnie od kraju, a nawet regionu. Wersji sosu BBQ jest tyle, ilu gotujących go kucharzy. Niektórzy skrupulatnie ukrywają skład

Codziennik Kuchenny
Surówka z młodej kapusty 228

wersji pysznej, gotowanej potrawki ( przepis tutaj ).  Dziś proponuję młodą kapustę w nieco mniej znanej odsłonie, chrupiącej surówki obiadowej. Taką surówkę można podać do dań obiadowych, mięs z grilla lub zjeść do kanapki na drugie śniadanie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 4 łyżki posiekanego koperku sól Sos: 1 łyżka płynnego miodu 4 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju (jaki

Codziennik Kuchenny
Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym 169

sicie na 15 minut. Następnie przepłukać bakłażana pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Osuszone plastry bakłażana posmarować z obu stron niewielką ilością oleju. Jeśli używacie grilla, bakłażana należy ułożyć na aluminiowej tacce i grillować po kilka minut z każdej strony do zmięknięcia. Bakłażana można również usmażyć na patelni grillowej. Gotowego bakłażana przełożyć na talerz i pozostawić

Codziennik Kuchenny
Sałatka z młodych ziemniaków 192

kaparami. Jeśli nie przepadacie za nimi to wymieńcie te składniki na ogórki małosolne, korniszony lub paprykę konserwową. Sałatka z młodych ziemniaków może być smakowitym uzupełnieniem do mięs z grilla lub pieczonych ryb. Składniki: 5 ugotowanych młodych ziemniaków (średnie) 4-6 suszonych pomidorów (najlepiej w oleju) 1 płaska łyżka kaparów 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 małej czerwonej cebuli 2 łyżki octu

Codziennik Kuchenny
Podgrzewanie, rozmrażanie i gotowanie w kuchence mikrofalowej – wszystko, co musisz wiedzieć 213

sprawdzają się jednak nie tylko w szybkim podgrzewaniu czy rozmrażaniu jedzenia, ale również można gotować w nich rozmaite potrawy. Mikrofalówki to wszechstronne urządzenia, które potrafią zastąpić kuchnię, piekarnik i grilla. Dzięki nim można przyrządzać rozmaite dania, między innymi warzywa, mięsa, grzanki, a nawet ciasta. Oczywiście, wszystko zależy od tego, w jakie funkcje została wyposażona kuchenka mikrofalowa, ale większość dostępnych modeli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 160

thin slices. Tear the lettuce into pieces that will fit the bread. Make the sauces – put the ingredients into bowls and mix them. Preheat the grill pan, put a bit of oil on it. Form three burgers, they should be same size as the bread is so they’ll fit it, more or less they’ll have

Martyna Cooks