grill - 12274 przepisów (strona:484/819)

Sos BBQ idealny do grilla, idealny na lato 132

Polacy uwielbiamy grillować, każdy pretekst jest dobry, żeby zsiąść z rodziną i przyjaciółmi i cieszyć się towarzystwem i dobrym jedzeniem, a grill jak doskonale wiecie wcale nie musi być nudny. Sos BBQ ma specyficzny smak, albo się go kocha albo nienawidzi, ale nie przekonacie się o tym póki sami go nie zrobicie, bo musicie wiedzieć, że ten domowy jest wyśmienity

Apetyczna babeczka
Ciasto z mascarpone rabarbarem i truskawkami 181

korzystać z dobrodziejstw naszych ogródków. dlatego też proponuję wam pyszne ciasto z mascarpone z dodatkiem rabarbaru i truskawek. Nie ma kremów i galaretek więc z pewnością sprawdzi się przy grillu a także można go ze sobą zabrać na piknik lub wycieczkę. Składniki: 3 jajka 1,5 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego z wanilią ale-raj 250 g mascarpone Mlekoma

Ala piecze i gotuje
Makaron z tuńczykiem i cukinią 193

Moje dziecko zasiadło dziś na balkonie z wielkim notesem i piórnikiem pełnym kredek i zaczęło sporządzać listę potraw na grilla. Prostsze słowa zapisywała, trudniejsze rysowała - kiełbasa, kaszanka, boczek, karkówka... - Mamo!!! co jeszcze można grillować? - Cukinię, paprykę, pokrojoną kukurydzę... - Nie, nie, co jeszcze z mięsa można grillować... bo wiesz, ja z tatą to nie mamy smaków na warzywa

Czary - gary w kuchni
Sałatka Agi 207

Dorzucam tą sałatkę do linii Fit- Finesse. Zdecydowanie można ją wrzucić do pojemniczka i zjeść na przerwie w pracy. Ale pasuje także do grilla, do pizzy, do obiadu i na kolację. Co najważniejsze jest szybka i pyszna! :) Sałatka Agi www.kuchniasmakow.blogspot.com roszponka  szynka konserwowa - kroimy w paski ser żółty gouda - kroimy w paski ser feta - kroimy w kostkę czarne oliwki

Kuchnia smaków
Jak zrobić domową pastę harissa? (przepis krok po kroku) 184

paprykę przekrój na pół i umieść w naczyniu żaroodpornym skórą do góry. Piecz przez ok. 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C, nastawionym na górną grzałkę (grill). Papryka gotowa jest, gdy jej skórka stanie się czarna. 3. Wyjmij naczynie z papryką z piekarnika i przykryj szczelnie folią spożywczą. Odstaw na 10 minut. Zdejmij z naczynia folię

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z pieczonych octowych ziemniaków 209

wyrazista, a jak już mamy gotowe ziemniaki, jej przygotowanie zajmie nam parę minut. Jest dobrym dodatkiem i do mięs na zimno i do wędlin, a także do mięs z grilla. Polecam! składniki 300 g pieczonych, octowych ziemniaków (  klik  ) 1/2 szklanki pokrojonego zielonego szczypioru 1 młoda biała cebula sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy

Stare Gary
SWIEŻA SAŁATA Z WINOGRONAMI I BAKŁAŻANEM / FRESH SALAD WITH GRAPES & EGGPLANT 130

ingredients into a small jar, close it and shake until the ingredients combine. When the sauce is ready pour it over the salad and mix it all together. Preheat grill pan, put the eggplant on it and fry it until it softens changing sides from to time. When it’s ready take

Martyna Cooks
Surówka ogórkowo - pomidorowa 193

Idealna do mięs z grilla i  nie tylko.     Składniki: -cebula -pomidor -ogórki małosolne lub kiszone -sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Posypujemy odrobiną soli i pieprzu i mieszamy. Ogórki kroimy w słupki. Pomidory na małe kawałki. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Sałatka ze szparagami zielonymi! FIT 190

Letnia, lekka i zielona sałatka na obiad na ciepłym powietrzu, idealna na lekką kolację, bądź na spotkanie przy grillu. Sałatka jest chrupiąca, sycąca i bardzo aromatyczna, podana z jajkiem na miękko, czyli to co szparagi lubią najbardziej.  Zapraszam serdecznie! SKŁADNIKI: -1/3 pęczka zielonych szparagów - pomidor malinowy - 2-3 rzodkiewki - oliwki czarne i zielone - bazylia świeża - jajko ugotowane

SMYKWKUCHNI
Szaszłyki w miodowo-sojowej marynacie 312

mięsem i dokładnie mieszamy by marynata obtoczyła każdy kawałek.  2. Mięso nabijamy na patyczki do szaszłyka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut lub grillujemy na grillu

Szefowa kuchni
Grillowane wiosenne szaszłyki z kurczaka w marynacie cytrynowo ziołowej 175

Pogoda jest piękna, więc i mój elektryczny grill rozpoczął swój kolejny sezon. Kurczak z cukinią, papryką, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi w marynacie z ziół, czosnku i cytryny ! Mmmmmmniaaam ! Składniki: 1 pierś z kurczaka kilka komidorków koktajlowych 6 pieczarek papryka cukinia Marynata: 6 łyżek oliwy z oliwek (lub oleju) 2 ząbki czosnku 3 łyżki ziół - ja użyłam rozmaryn, bazylia, oregano

Tradycyjna Kuchnia
TRUSKAWKI ZAPIEKANE W KOKILKACH 144

usuń szypułki. Przekrój na pół i ułóż je na wierzchu deseru, delikatnie wgniatając do środka. Posyp resztą cukru i wstaw kokilki na kilka minut do piekarnika pod rozgrzany grill, żeby wierzch lekko się zrumienił

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pieczone, octowe młode ziemniaki 302

lepiej jego ilość w zalewie zmniejszyć zastępując 1 szklankę octu wodą i krócej trzymać ziemniaki w marynacie. Tak upieczone ziemniaki znakomicie pasują do wszelkich mięsnych pieczeni i mięs z grilla. Polecam. inspiracją był przepis z   tej  strony składniki  500 g młodych drobnych, nie rozpadających się ziemniaków (moje były wielkości orzecha włoskiego) 2 szklanki octu

Stare Gary
Okoń pieczony z pomarańczami w migdałowej posypce 205

Dzisiaj polecam przepis na pysznego okonia pieczonego z pomarańczą i migdałami. Latem rybę można przygotować na grillu układając ją na aluminiowej tacce. Rybę w takiej postaci możecie przygotować, jako przekąskę i zjadać się nią podczas oglądania meczów piłkarskich na  Euro 2016.  SKŁADNIKI: 2 świeże wypatroszone okonie, 1 pomarańcza, 100g prażonych migdałów MAKAR , 80g masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chleb cebulowy. 185

oregano, tymianek i szczypior, ale równie dobrze może to być rozmaryn, cząber, lubczyk lub każda inna dostępna, pachnąca zielenina :) Chleb stanowi idealny dodatek do mięs, również tych pieczonych na grillu, jajecznicy lub jako baza do aromatycznych kanapek. Mi najbardziej smakuje chleb cebulowy obłożony tylko pomidorem, lub maczany w sosie spod pieczystego. Mmmm...Palce lizać! Składniki na chleb cebulowy

Rozpustne gotowanie