grill - 12274 przepisów (strona:486/819)

Żeberka w kapuście – kociołek 239

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Brzuch , czy ciepło , czy zimno jeść woła , tak więc coś mu zapodać trzeba . Kociołek to jak już kiedyś pisałam fajna alternatywa grilla , a do tego mniej wymagająca . Nastawiamy , chwilkę pomieszamy i gotowe , dalej już sobie wisi i się pitrasi , wystarczy bujnąć co jakiś czas i obiad nam się w całości w jednym garze

Ogrodnik w podróży
Chrupiące skrzydełka 161

cały proces, ale efekt końcowy jest rewelacyjny :-) Mięso nie jest suche, a panierka jest fantastycznie chrupiąca :-) A jeśli nie lubicie smażonego, panierowanego mięsa, możecie tak zamarynowane skrzydełka przyrządzić na grillu :-)  SKŁADNIKI ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue FOLWARK 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka

Czary - gary w kuchni
TABBOULEH Z QUINOA I TRUSKAWKAMI 184

Jako przystawka do grilla idealnie sprawdzi się orzeźwiająca sałatka z quinoa i truskawkami przygotowana nieco inaczej od klasycznego tabbouleh, spróbujcie, a sami się przekonacie! Czas przygotowania: 30 min Dla 4 osób ● 400 g truskawek ● 140 g ziaren komosy ryżowej (quinoa) ● 4 gałązki świeżej mięty ● 4 gałązki świeżej kolendry lub bazylii ● 2 młode cebulki ●   ½ dużego ogórka ● sok z połowy cytryny

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SOS TYSIĄCA WYSP 803

orginale ,choć orginalny nie jest , a drugi na bazie jogurtu. Przepis jest bardziej smaczniejszy niz ten z jogurtem ,ale niestety dieta to dieta:(.Sos możemy podawać do dan z grilla i sałatek oraz kanapek w stylu Macdonalds. Przepis według mojego pomysłu : 2 łyżki majonezu ( laight- jogurt naturalny ) 1/4 szkl.sosu worcestershire 1/4 szkl.octu 2 łyżki keczupu ********************************** Wszystko ze sobą wymieszać bardzo

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Buraczkowa sałatka z jajkiem i śledziem 212

majonezem. Ale ta jest przepyszna i warto złamać dla niej swoje postanowienia dietetyczne. Gotowane buraki, jajko na twardo, śledź i drobno posiekana cebulka. Polecam ten wyjątek. Idealny dodatek do grilla, na weekendowe spotkania ze znajomymi :) Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Chrupiąca sałatka z kalafiorem, jajkiem i koperkiem 623

Na tę sałatkę z surowym kalafiorem natrafiłam na blogu Bizneswomen w kuchni i… jako, że uwielbiam kalafior, to nie mogłam przejść obok niej obojętnie ;) Plusem

Kulinarne Przeboje
Pasta z jajek, szparagów i botwinki 175

Wypiekanie na śniadanie przypadło w długim majowym weekendzie co nie oznacza że nie gotujemy. Będzie szybko, smacznie i śniadaniowo, na piknikach taka pasta to skarb i nie tylko na grillach czy piknikach, ja po prostu zjadłam na śniadanie, było pysznie. Monia zaproponowała pastę wiosenną, sezonową, no to siekamy. Pasta z jajek, szparagów i botwinki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
sałatka warstwowa z arbuzem i serem 213

racji chwilowego unieruchomienia prawej ręki, mam problem z wykonywaniem właściwie wszystkich czynności, nie tylko w kuchni... Na szczęście mogę liczyć na pomoc moich wspaniałych pomocników! Kiedy dostaliśmy zaproszenie na grilla postanowiliśmy wspólnymi siłami przygotować sałatkę. Od kilku lat już w okresie arbuzowym staram się przygotowywać sałatki z jego dodatkiem, kto nie próbował, powinien to zrobić koniecznie! Sprawdza się świetnie

6niebo
Szybka sałatka ze świeżego szpinaku, szparagów i truskawek 173

innym poza aromatycznym olejem z pestek dyni. Możecie jednak posolić ją, ale delikatnie, żeby nie zepsuć efektu. Ta sałatka może być ciekawym uzupełnieniem letniej kolacji czy też pikniku z grillem w tle. Przepis dodaję do cotygodniowej akcji "Błyskawiczne piątki". Składniki: 100 g świeżego szpinaku pół pęczka zielonych szparagów ok. 200 g truskawek garść ziemnych orzechów olej z pestek dyni Szpinak

Codzienna kuchnia niecodzienna
Prezentacje z mieszkania - TARAS NA DACHU 171

parasol lub markiza. I to jest cel na ten sezon:) Te czarne dziury na zdjęciach to schowki na akcesoria tarasowo-kwiatowo-grillowe. Bardzo fajna sprawa. Dzięki temu dodatkowe krzesełka, grill, doniczki, szczotki, ścierki do sprzątania są schowane i nie straszą. Zdecydowałyśmy, że woda na tarasie musi być. I jest. Mamy stylizowany zlew, z odpływem. Na zimę tylko trzeba pamiętać

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Szaszłykowo kolorowo :)) 163

Żeby zrobić szaszłyki wcale nie potrzeba grilla he he :)) Tak właśnie ja lubię te z piekarnika i takie sobie ostatnio zrobiliśmy. Pomieszaliśmy smaki, bo był indyk, ananas, jabłko, burak czerwony, cebula czerwona i suszony pomidor. Takie inne, ale wyszły bardzo smaczne, do tego ryż i sałatka z rukoli, sałaty zielonej, pomidorków koktajlowych, słonecznika i czarnuszki, do tego kilka kropli oleju

kruche babeczki
FARMABLOGERÓW – FARMA ILUZJI 156

nastroju i partia szachów, ale taaakich duuuużych szachów. Następnie bardzo smaczny posiłek w restauracji, którą umownie ze znajomymi nazwaliśmy „tą przy kranie”. Jeżeli macie ochotę przyrządzić posiłek samodzielnie na grillu, czy podgrzać w kuchence to też jest to możliwe. A kran, no coż to też magia. Park linowy i ścianka wspinaczkowa to następne atrakcje, obowiązkowo musieliśmy tam zajrzeć, a potem

Markowy smak
Śródziemnomorska sałatka z młodych ziemniaków 184

zabiegom są wyjątkowo pyszne i zachowują swoje wszelkie walory. Radzę zatem wypróbować mój sposób. :) Kolejny długi weekend przed nami, mam dziś zatem dla Was świetną propozycję na obiad, grill, piknik czy przyjęcie na świeżym powietrzu. Łatwą i prostą do wykonania sałatkę z młodych ziemniaków, pyszną zarówno na zimno jak i ciepło. Świetnie smakuje z maślanką lub kefirem, stanowi też ciekawą

Garniec Magalie
Młode, pieczone ziemniaki z cebulką i boczkiem 209

Idealne jako samodzielne danie, doskonale pasują też jako dodatek do obiadu lub grilla. Ja swoje podałam z sosem tzatziki, żeby było jeszcze bardziej wiosennie ;) Zachęcam! :)   Składniki: Ziemniaki: młode ziemniaki cebula wędzony, surowy boczek żółty ser do posypania Sos Tzatziki: 90g gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku mały, gruntowy ogórek sól, pieprz koperek Ziemniaki myjemy dokładnie, ja ich nie obierałam, młode

Czerwona Porzeczka
Wiosenny Cezar 169

Wszystko razem miksujemy na wysokich obrotach blendera, ruszając końcówką w górę i w dół. Po kilku sekundach sos powinien mieć gładką i gęstą konsystencję. Grzanki przygotowujemy na patelni lub grillu. Możemy natrzeć je czosnkiem. Pierś kurczaka grillujemy, a następnie kroimy na kawałki. Na talerzu układamy liście sałaty i pozostałe składniki. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem

Smakowity Blog Kulinarny