grill - 12274 przepisów (strona:264/819)

Dorada z grilla 198

dorady sól pieprz sok z cytryny oliwa tymianek Oliwę wymieszać z przyprawami i sokiem z cytryny, natrzeć ryby i odstawić na ok 2 godziny. Piec z obu stron na grillu. Ja użyłam elektryczny. Podałam z ziemniaczkami z frytownicy ActiFry i surówką

Gotowanie jest łatwe
Marynowany kurczak z grilla 153

skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić w marynacie. Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i sałatką

Gotowanie jest łatwe
Karczek z grilla 165

suszonej papryczki słodkiej szczypta czosnku niedźwiedziego 3 łyzki oliwy pieprz Przyprawy wymieszać , dodać oliwę i ocet. Namoczyć w marynacie plastry miesa i odstawić na ok 1 dobę. Piec na grillu z obu stron

Gotowanie jest łatwe
Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie Almette fruit 175

natrzeć nimi pstrągi. Następnie nałożyć po łyżce dipu do wnętrza ryb, spiąć wykałaczką , posolić i lekko posypać pieprzem a na koniec skropić oliwą. Tak przygotowane pstrągi ułożyć na rozgrzanym grillu, ziemniaki posmarować oliwą i piec razem z rybą. Resztę dipu przełożyć do rękawa cukierniczego. Po upieczeniu udekorować rybę dipem i podać z owocami i pieczonymi ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
piersi z grilla z prawdziwkami na obiad... 256

mieszając z 5 minut, wlać śmietanę i na mniejszym ogniu dusić z 10 minut, wsypać natkę pietruszki - piersi podać z grzybami, ziemniakami gotowanymi w mundurkach, które też można na grillu podpiec - smaczne, syte danie...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
w stylu greckim mielone grillowane z sosem jogurtowym... 327

papryką ostrą na masę kleistą, na patyki szaszłykowe nadziac porcje mięsa i odstawić do zamarynowania smaków grillować z każdej strony po 15 minut w temperaturze 220 C na opcji grill, sprawdzić patyczkiem czy w środku mięso nie jest surowe rzodkiewkę, ogórek zielony zetrzeć na tarce grubsze oczka, czosnek drobno posiekać, koperek posiekać, wlać jogurt, sok z cytryny, wsypać cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Pstrąg łososiowy z masłem ziołowym 180

kupowaną przeze mnie rybą był łosoś. Jednak ostatnio za namową sprzedawczyni - ponieważ sama lubię pstrągi, ale tradycyjne - postanowiłam kupić pstrąga łososiowego. Przygotowałam go tak jak łososia, czyli upieczonego na grillu, soczystego i aromatycznego z masłem ziołowym. Wyszedł pysznie i smakował jak prawdziwy łosoś. Taki pstrąg jest naprawdę dobry. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
szaszłyki z piersią kurczaka 194

boczek na niewielkie kwadraty, a następnie nabijamy kolejno na szpatułkę, razem z wyjętym z lodówki kurczakiem.  Szaszłyki smarujemy oliwą z oliwek, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym, układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy z każdej strony

Miód i pieprz
szaszłyki z kiełbaską, cukinią, pieczarkami i... 205

pestek i pokroić w kawałki, wymieszać z marynatą - schować do lodówki na 2 godziny składniki nadziewać na patyczki do szaszłyków, ułożyć na blasze, polać wymieszanymi resztkami marynaty na elektrycznym grillu grillować z 30-40 minut i co jakiś czas przewracać szaszłyki ryż ugotować w osolonej wodzie z kurkumą na "al dente", odcedzić na durszlaku - szaszłyki podać z ryżem ...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
grillowane bakłażanowe roladki z mozzarellą i pomidorem 163

roladkę, spinając go na koniec wykałaczkami, lub połówkami szpatułek do szaszłyków( zabezpieczy to całość przed  rozwinięciem).  Na koniec skrapiamy roladki oliwą i  układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, opiekając z obu stron

Miód i pieprz
Dwie marynaty do mięsa 165

Grillowaniem u nas zajmuje się Pan Mąż. Wychodzi mu to całkiem nieźle i nie chodzi tu tylko o rozpalenie grilla, ale o przygotowanie mięsa. Tworzy różne marynaty, które sprawiają, że mięso na prawdę

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z grillowanego bakłażana 178

kroimy w plastry grubości około 2cm. Lekko solimy i odstawiamy na 30 minut by puściły gorzkawy sok. Za pomocą papierowego ręcznika osuszamy bakłażana i skrapiamy lekko oliwą. Przekładamy na grilla (patelnie grillową) i grillujemy z obu stron. Przekładamy na talerz do wystygnięcia, a następnie kroimy na dużą kostkę. Przekładamy do miseczki, do której dokładamy pokrojony na dużą kostkę twaróg, natkę

Przysmaki Karolki
bakłażany z grilla piekarnikowego... 202

pokroić w kosteczkę, na oleju zrumienić, dodać kucharka do smaku i wymieszać z marynatą bakłażany nadziać marynatą, położyć na ruszcie kratce umieszczonej w blaszce piekarnik nagrzać na 220 C, grill duża powierzchnia, grillować z 30 minut, na każdy bakłażan dać grubszy plaster żółtego, użyłam taki z ziołami, grillować jeszcze z 20 minut bakłażany tak nadziane są pyszne i aromatyczne.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowany bakłażan z sosem jogurtowym 213

stopniu, że nie powinna naprawdę nikomu przeszkadzać. Mocno rozgrzewam patelnię grillową. Bakłażana jeszcze na desce smaruję przy użyciu pędzelka oliwą lub olejem i posypuję ziołami. Kładę posmarowaną stroną na grilla, smaruję tą stronę która jeszcze posmarowana nie była i znowu posypuję ziołami. Przewracam plastry bakłażana co jakieś 2-3 minuty żeby się równo zgrillowały. Do miękkości i do mocno widocznych

Karo in the Kitchen
Szaszłyki z kurczakiem i cukinią z pieczonymi ziemniaczkami 218

Sezon grillowy jest jeszcze w pełni. Pogoda piękna, chęci na spotkania z przyjaciółmi są. Czas odpalić grilla i wrzucic na ruszt to co lubimy najbardziej. Dzisiaj na pierwszy ogień poszły szaszłyki z mięciutki i aromatycznymi pieczonymi łódeczkami z ziemniaków. W ziołach siła :) Składniki: 1kg piersi z kurczaka 2 duże papryki czerwone 2 duże cebule duża cukinia 5 łyżek oliwy łyżeczka

ChilliJemy