grill - 12274 przepisów (strona:264/819)

SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 221

oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się zamarynowały i przeszły smakiem przypraw. Następnie naprzemiennie nadziewałam składniki na patyczki do szaszłyków. Można je piec na grillu bądź na patelni grillowej. Gotowe do jedzenia wyglądają jak poniżej. Idealnie pasuje do nich kasza kus kus Składniki: pomidory oliwki kapary świeża, pokrojona pietruszka cebula czosnek bulion Składniki pokroiłam

potrawyregionalne
Dorada z grilla 177

dorady sól pieprz sok z cytryny oliwa tymianek Oliwę wymieszać z przyprawami i sokiem z cytryny, natrzeć ryby i odstawić na ok 2 godziny. Piec z obu stron na grillu. Ja użyłam elektryczny. Podałam z ziemniaczkami z frytownicy ActiFry i surówką

Gotowanie jest łatwe
Marynowany kurczak z grilla 135

skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić w marynacie. Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i sałatką

Gotowanie jest łatwe
Karczek z grilla 143

suszonej papryczki słodkiej szczypta czosnku niedźwiedziego 3 łyzki oliwy pieprz Przyprawy wymieszać , dodać oliwę i ocet. Namoczyć w marynacie plastry miesa i odstawić na ok 1 dobę. Piec na grillu z obu stron

Gotowanie jest łatwe
Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie Almette fruit 152

natrzeć nimi pstrągi. Następnie nałożyć po łyżce dipu do wnętrza ryb, spiąć wykałaczką , posolić i lekko posypać pieprzem a na koniec skropić oliwą. Tak przygotowane pstrągi ułożyć na rozgrzanym grillu, ziemniaki posmarować oliwą i piec razem z rybą. Resztę dipu przełożyć do rękawa cukierniczego. Po upieczeniu udekorować rybę dipem i podać z owocami i pieczonymi ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
piersi z grilla z prawdziwkami na obiad... 235

mieszając z 5 minut, wlać śmietanę i na mniejszym ogniu dusić z 10 minut, wsypać natkę pietruszki - piersi podać z grzybami, ziemniakami gotowanymi w mundurkach, które też można na grillu podpiec - smaczne, syte danie...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
w stylu greckim mielone grillowane z sosem jogurtowym... 304

papryką ostrą na masę kleistą, na patyki szaszłykowe nadziac porcje mięsa i odstawić do zamarynowania smaków grillować z każdej strony po 15 minut w temperaturze 220 C na opcji grill, sprawdzić patyczkiem czy w środku mięso nie jest surowe rzodkiewkę, ogórek zielony zetrzeć na tarce grubsze oczka, czosnek drobno posiekać, koperek posiekać, wlać jogurt, sok z cytryny, wsypać cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Pstrąg łososiowy z masłem ziołowym 147

kupowaną przeze mnie rybą był łosoś. Jednak ostatnio za namową sprzedawczyni - ponieważ sama lubię pstrągi, ale tradycyjne - postanowiłam kupić pstrąga łososiowego. Przygotowałam go tak jak łososia, czyli upieczonego na grillu, soczystego i aromatycznego z masłem ziołowym. Wyszedł pysznie i smakował jak prawdziwy łosoś. Taki pstrąg jest naprawdę dobry. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
szaszłyki z piersią kurczaka 177

boczek na niewielkie kwadraty, a następnie nabijamy kolejno na szpatułkę, razem z wyjętym z lodówki kurczakiem.  Szaszłyki smarujemy oliwą z oliwek, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym, układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy z każdej strony

Miód i pieprz
szaszłyki z kiełbaską, cukinią, pieczarkami i... 183

pestek i pokroić w kawałki, wymieszać z marynatą - schować do lodówki na 2 godziny składniki nadziewać na patyczki do szaszłyków, ułożyć na blasze, polać wymieszanymi resztkami marynaty na elektrycznym grillu grillować z 30-40 minut i co jakiś czas przewracać szaszłyki ryż ugotować w osolonej wodzie z kurkumą na "al dente", odcedzić na durszlaku - szaszłyki podać z ryżem ...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
grillowane bakłażanowe roladki z mozzarellą i pomidorem 141

roladkę, spinając go na koniec wykałaczkami, lub połówkami szpatułek do szaszłyków( zabezpieczy to całość przed  rozwinięciem).  Na koniec skrapiamy roladki oliwą i  układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, opiekając z obu stron

Miód i pieprz
Dwie marynaty do mięsa 147

Grillowaniem u nas zajmuje się Pan Mąż. Wychodzi mu to całkiem nieźle i nie chodzi tu tylko o rozpalenie grilla, ale o przygotowanie mięsa. Tworzy różne marynaty, które sprawiają, że mięso na prawdę

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z grillowanego bakłażana 158

kroimy w plastry grubości około 2cm. Lekko solimy i odstawiamy na 30 minut by puściły gorzkawy sok. Za pomocą papierowego ręcznika osuszamy bakłażana i skrapiamy lekko oliwą. Przekładamy na grilla (patelnie grillową) i grillujemy z obu stron. Przekładamy na talerz do wystygnięcia, a następnie kroimy na dużą kostkę. Przekładamy do miseczki, do której dokładamy pokrojony na dużą kostkę twaróg, natkę

Przysmaki Karolki
bakłażany z grilla piekarnikowego... 178

pokroić w kosteczkę, na oleju zrumienić, dodać kucharka do smaku i wymieszać z marynatą bakłażany nadziać marynatą, położyć na ruszcie kratce umieszczonej w blaszce piekarnik nagrzać na 220 C, grill duża powierzchnia, grillować z 30 minut, na każdy bakłażan dać grubszy plaster żółtego, użyłam taki z ziołami, grillować jeszcze z 20 minut bakłażany tak nadziane są pyszne i aromatyczne.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowany bakłażan z sosem jogurtowym 188

stopniu, że nie powinna naprawdę nikomu przeszkadzać. Mocno rozgrzewam patelnię grillową. Bakłażana jeszcze na desce smaruję przy użyciu pędzelka oliwą lub olejem i posypuję ziołami. Kładę posmarowaną stroną na grilla, smaruję tą stronę która jeszcze posmarowana nie była i znowu posypuję ziołami. Przewracam plastry bakłażana co jakieś 2-3 minuty żeby się równo zgrillowały. Do miękkości i do mocno widocznych

Karo in the Kitchen