Mielone mięso wołowe podane w nietypowy sposób (na patyku) to kolejny idealny przepis na grilla :) Do tego polecam pyszny sos jogurtowo-miętowym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldpapryki konserwowej sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Sałatę pokroić, ogórki obrać i pokroić w plasterki, paprykę pokroić w kostkę (nie odciskać). Wszystkie składniki … Czytaj dalej Szybka sałata do grilla
czarrna od kuchniPolędwica to bardzo chude mięso. Z tego powodu obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni każdy szaszłyk. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut lub kładziemy na grilla. Idealnym dodatkiem będzie sałatka caprese w formie szaszłyków. Przepis na nią znajdziecie na blogu. Gotowe – smacznego
MarcinChefSoczyste i aromatyczne mięso z piersi kurczaka to doskonała propozycja na grilla. Można je również upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 4 łyżki kawioru z bakłażana firmy Proeco Polska 2 łyżeczki ugotowanego … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyUlubione danie z grilla Składniki 2 filety z kurczaka marynata: 2 łyżeczki sproszkowanej trawy cytrynowej 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 2 łyżki oleju kukurydzianego 1 łyżka sosu teryiaki 1/2 cukinii … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe z orientalnym akcentem
czarrna od kuchniPyszna z grilla Składniki 0,5 kg karkówki marynata: 2 łyżeczki mielonego jałowca 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz 1 liść laurowy 3-4 łyżki oleju 1 łyżka … Czytaj dalej Karkówka jałowcowa
czarrna od kuchniSzaszłyki drobiowe to zawsze dobry pomysł na grilla. Mięso przechodzi aromatem warzyw i dymu i szybko się przygotowuje. A warzywa są miękkie i aromatyczne. Składniki: podwójna pierś z kurczaka oliwa pomidorowa spod suszonych pomidorów sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany 2 małe cukinie 1 ½ strąka czerwonej papryki 2-3 szalotki Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem
Pyry na GazDziś mam dla Was absolutny HIT! Przepis stał się ogromnie popularny wśród moich przyjaciół i zrobił furorę nie na jednym przyjęciu i grillu! Jestem pewna, że Wam również przypadnie do gustu i będzie często gościć w Waszych domach a to dlatego, że jest prosty i szybki w wykonaniu a do tego bardzo efektowny! Zapraszam! :) Składniki: 1 opakowanie tortilli 1 serek
Garniec Magaliesezon grillowy. Zapraszam na karkówkę na ostro z cukinią curry Składniki 1/2 kg karkówki 1/2 cukinii marynata: 1/2 cebuli 4 ząbki czosnku … Czytaj dalej Pikantny karczek z grilla
czarrna od kuchniróży są sezonowym przysmakiem podawanym w słynnej restauracji Noma uznawanej za najlepszą na świecie. Jeśli masz nadmiar pisanek lub nie chcesz przygotowywać jajek w sposób tradycyjny, wrzuć je na grilla lub do wędzarni. Jajka na twardo są OK, ale wędzone lub grillowane są niesamowite. Więc jak tak naprawdę możemy wędzić albo grillować jajka? Grillowanie: Umieszczamy surowe jajko w skorupce
naRuszcieBardzo ciekawy smak tuńczyka, szybko się go przygotowuje. Nie wymaga specjalnych umiejętności, trzeba tylko bardzo krótko go smażyć. Z sosem szafranowym to było coś pysznego. Mięso
Kuchnia Pokoleńoliwy z oliwek Przygotowanie: Połączyć wszystkie składniki marynaty. Marynować w niej mięso do 24 godzin. Przed grillowaniem steki odstawić na godzinę do miejsca w temperaturze pokojowej. W międzyczasie przygotować grilla, rozgrzać do średniej/wysokiej temperatury, oczyścić ruszt, dobrze naoliwić. Namoczone deski wyłożyć na ruszt i lekko ogrzać aż zaczną się lekko dymić. Usunąć steki z marynaty doprawić solą i pieprzem
naRuszcieolej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka pszenna 3 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, curry 3/4 łyżeczki pyszne wątróbki z grilla przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem
W Mojej Kuchni LubięInny sposób na tak lubiany przez Polaków szaszłyk. ;-) Pojawia się tradycyjnie praktycznie na każdym grillu, przedstawiam go w zupełnie nowej, odświeżonej wersji. Zamiast tradycyjnego plastra mięsa - mięso mielone. Dodatkowo kiełbasa i cukinia. A efekt? Jest rewelacyjny. Dużo smaku na jednym patyku. :-) 500 g mięsa mielonego 1 cukinia 2 duże cebule 1 kiełbasa parę oliwek czarnych oraz zielonych sól pieprz
Szefowa kuchniPierwszy słoneczny i bardzo ciepły dzień postanowiłam wykorzystać i rozpocząć sezon grillowy. Wbrew tradycji mięsnej i kiełbasianej przygotowałam na grilla warzywne szaszłyki. Przygotowane w marynacie warzywa nabrały ciekawego smaku. Do tego idealne grzanki z pesto, sałatka, zimne piwko i sezon grillowy rozpoczęty :) Potrzebne składniki: 1 cukinia 1 bakłażan 8 pieczarek 8 rzodkiewek 1 papryka czerwona
Łycha smaków