grill - 12274 przepisów (strona:258/819)

DROBIOWO - BOCZKOWE ROLADKI Z GRILLA 176

jogurtem naturalnym,wstawić do lodówki na 3-4 godz lub na noc. Kawałki mięsa wyciągnąć z marynaty,nadmiar jogurtu delikatnie ściągnąć,owijać plastrami boczku,spiąć wykałaczką i układać na grillu. Roladki grillować około 30 min,często je przekręcając.Gotowe natychmiast podawać

Niespełnione zdolności kulinarne
Kartoffelsalat - czyli ziemniaczana sałatka idealna do grilla 231

Dziś już czwartek ... więc za chwilę zaczynamy odliczanie do upragnionego weekendu! Czas więc pomyśleć o przygotowaniach do grilla!  Oprócz smażonych na rozżarzonych węglach smakołyków trzeba przecież przygotować jakieś dodatki. I tu doskonała jest ziemniaczana sałatka, rodem z Niemiec - Kartoffelsalat! Jest ona nieskomplikowana, łatwa w przygotowaniu, wyjątkowo smaczna i bardzo dobrze komponuje się z grillowymi daniami.  Składniki

Taste Therapy
Szaszłyki 184

właśnie szaszłyki robiłam po raz pierwszy i napewno nie ostatni. Dzięki marynacie są bardzo aromatyczne i mają naprawdę niewiele kalorii. Przygotowane w ten sposób szaszłyki można także przygotować na grillu. Składniki: 1 pierś indycza (ok. 80 dag) 50 dag pieczarek 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 czerwona cebula 50 dag pomidorków koktailowych  marynata: 8 łyżek oliwy z oliwek

Pobite gary Barbary
Sałatka z grillowanymi szparagami, batatami, papryką z groszkiem świeżym i jajkiem w koszulce 183

odrywam zdrewniałe końce, myję. Batata obieram i kroję w plastry. Papryki kroję w plastry lub paski. Warzywa mieszam z olejem rzepakowym i doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Patelnię grillową lub grilla rozgrzewam i grilluję warzywa po kilka minut z każdej strony do zarumienienia a bataty do miękkości. Sałatę rwę na kawałki i układam na talerzu. Plastry batatów kroję w paski, szparagi

Mango Papaja
Dorada z grilla faszerowana ziołowym masłem z sałatką z truskawek 185

Dorada z grilla smakuje wyśmienicie, wspaniała alternatywa dla pstrągów i łososi Faszerowana ziołowym masełkiem, podana z sałatką z sałaty, truskawek i ogórka to połączenie które zachwyci każdego za niebanalny smak. Niektórzy pieką rybę w folii aluminowej ja polecam kupić kratkę do ryb, skórka jest przypieczona i ryba bardziej aromatyczna. Składniki: 2 wypatroszone dorady Ziołowe masło: 2 łyżki masła pęczek świeżego

Wanilia i Kardamon
Sałatka braterska 215

się nawet taka sytuacja, w której niezadowolenie gości było wyraźne z powodu jej braku;) Sałatka jest prosta w przyrządzeniu, idealnie nadaje się na spotkanie ze znajomymi, obiad, kolację lub grilla:) Do zrobienia koniecznie!:) Uściski przesyłam!:))) Sałatka braterska fot. Izabela Magdalena Składniki : 1 opakowanie makaronu (małe kolanka, miseczki) 2 czerwone papryki (jeśli ktoś ma może dać też konserwową) 300 gram szynki

Kuchnia smaków
Dorada z grilla z ziemniakami po indyjsku 185

Dorada jest bardzo smaczną rybą o białym mięsie, doskonale nadaje się na grilla, podałam ją z młodymi ziemniakami na indyjską nutę, danie godne polecenia. Składniki: 2 świeże dorady ½ pęczka świeżej kolendry Sól do smaku Pieprz do smaku Sok z cytryny do smaku 2 ząbki czosnku Oliwa do natarcia Ziemniaki po indyjsku: 1 kg młodych ziemniaków w mundurkach 50 ml wody

Wanilia i Kardamon
Grillowana karkówka w śmietanowej marynacie 219

przygotowania: Składniki marynaty przekładamy do miski i łączymy ze sobą. Plastry karkówki lekko rozbijamy i przekładamy do miski z marynatą, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej na lekko złoty kolor. Podajemy z sosem barbecue oraz ulubiona sałatką

Bajeczna Kuchnia
Szaszłyk drobiowo – wieprzowy aromatyzowany czosnkiem 187

Danie szczególnie polecam na grilla ( w końcu to prawie nasze zajęcie narodowe ). Dzięki dodaniu do potrawy boczku, filet z kurczaka nie jest suchy, a całość dopełnia się idealnie. Polecam, wypróbowane. Składniki: Filety z kurczaka Świeży boczek Sól Czosnek Słodka mielona papryka Wykonanie: Z boczku usuwamy skórę a następnie kroimy go na cienkie paski. Przyprawiamy solą, papryką i przepuszczony przez praskę

Smaki Ewy
Grillowany schab w musztardzie do kanapek 243

analogicznie. Uważać, aby nie przesmażyć - bo mięso za bardzo wyschnie i stanie się wiórowate. Usmażony schab zdjąć z patelni i odłożyć do lekkiego ostudzenia. Uwaga! Jeśli mamy akurat odpalony grill , nic nie stoi na przeszkodzie aby mięso na nim ugrillować , zamiast pos ł ugiwania się patelnią zastęp czą . A gdyby tak jeszcze przy węglach pod ł ożyć kawałek drewna olchowego

Grunt to przepis!
WIOSENNA SAŁATKA 518

Taką sałatkę przygotowałam wczoraj do grilla, ale idealnie sprawdzi się też jako dodatek do obiadu albo na różnego rodzaju imprezy. Jedna jej wada... bardzo szybko znika ze stołu ;) Składniki: * 300 g pomidorków koktajlowych * 1 świeży ogórek * 8 ugotowanych na twardo jajek * 1 puszka groszku konserwowego * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 paczka mix sałat u mnie była z marchewka i czerwoną

Zrób to smacznie
Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur 229

Kolejna przekąska z grilla. Tym razem jest to bagietka faszerowana pastą z usmażonych pieczarek z dodatkiem cebuli, serem lazur, natką pietruszki i odrobiną czosnku. Nic skomplikowanego, a zarazem wyjątkowo smacznego. Taka gorąca i chrupiąca bagietka zapewne urozmaici Wasze grillowe menu. Polecam Składniki: 1 bagietka 0,5 kg pieczarek 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 50 g sera lazur

Oryginalny smak
MIZERIA Z KUKURYDZĄ 204

Pyszna mizeria,którą mogłabym jeść kilogramami,doskonała do obiadu,do mięska z grilla ale też może stanowić oddzielny posiłek,szczególnie w takie upale dni jak dziś. Składniki:   1 kg zielonych,świeżych ogórków 1 mała puszka kukurydzy koperek 1-2 szklanki jogurtu wymieszanego ze śmietaną 18% w proporcjach wg uznania( sam jogurt też może być) sól,pieprz 4 żabki czosnku

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka do grilla 332

więc grillujemy :) Do grillowanych mięs świetnie pasują sałatki z pomidorem, ogórkiem, fetą i sałatą a to wszystko polane sosem.  Właśnie taki przepis na pyszny dodatek do potraw z grilla chciałabym Wam dziś polecić. Składniki na 6 osób: 1 opakowanie "mix sałat" słoiczek suszonych pomidorów z pestkami dyni 3 pomidory malinowe 1 świeży ogórek 1/2 opakowanie sera feta

Alutka-Gotuje
Grillowany kurczak o nucie miętowej ze szparagami i talarkami ziemniaczanymi 195

Następnie każdy oddzielnie filet przekładamy na folię aluminiową, na wierzch dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w długie paski paprykę. Całość przykrywamy folią. Kurczaka układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 15 min z dwóch stron. Ziemniaki myjemy, kroimy na cienkie talarki, które osuszamy papierowym ręcznikiem. talarki skrapiamy olejem rzepakowym. Grillujemy je na złoty kolor z każdej str. pod  koniec doprawiamy

Moniki Smakołyki