grill - 12274 przepisów (strona:254/819)

Kurczak satay z grilla 433

Kurczak satay z grilla o lekko orzechowym smaku i miodowych rumieńcach. Przysmak mojego pięcioletniego gizda (urwisa). Tym przepisem na grillowanego kurczaka kończę tegoroczny sezon grillowy. Składniki : podwójna pierś kurczaka 2 łyżki masła orzechowego łyżka sosu sojowego 2 łyżki miodu łyżeczka curry 2 ząbki czosnku łyżeczka sosu Tabasco (bez w opcji dla dzieci) Przygotowanie : Filet oczyszczamy z błonek i kroimy

Mechanik w kuchni
Sałatka ziemniaczana z kiełbasą – w sam raz do grilla 178

kalendarzu mamy już jesień, ale ładna pogoda sprzyja jeszcze wypoczywaniu na świeżym powietrzu. Nic tak nie smakuje na dworze, jak zimne piwo i pyszna karkówka, czy kiełbaska z grilla. Do mięsa obowiązkowa sałatka… przepisów na sałatki jest wiele, ale dzisiejsza nasza propozycja to nie coś z czym kojarzymy sałatki, czyli danie dla kobiet dbających o linię. Jest to dość

KasiaiKrzysiu.pl
Kaszanka z kwaśną nutą babci Basi 145

wysmarowanej masłem lub olejem folii aluminiowej. Na nią układamy kaszankę. Zawijamy folię pozostawiając otwór do odparowania. Pieczemy kaszankę w piekarniku nagrzanym ok.180 st. C do 30 min. lub na grillu. Uwaga : Jeżeli pieczemy w piekarniku na blaszce, wtedy dolewamy na blaszkę wodę , żeby się nie przypalały. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Szaszłyki z grilla z polędwiczką wieprzową 109

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Szaszłyki z  grilla z polędwiczką wieprzową Składniki – 5 sztuk: Polędwiczka wieprzowa – 1 sztuka Papryka czerwona – 2 sztuki Cebula czerwona – 2 sztuki Pieczarki – 5-6 sztuk Marynata: Olej sezamowy – 3 łyżki Papryka wędzona

Kuchnia Bon Appetit
Grillowana sałata rzymska 120

łyżek Oregano – 1 łyżka Pesto bazyliowe – 6 łyżek Sól Wykonanie: Sałatę umyć i przekroić na pół. Obficie skropić oliwą z oliwek, posypać solą i oregano. Grillować na grillu z obu stron, od czasu do czasu polewając delikatnie oliwą. Gdy sałata będzie już gotowa, polać ją pesto bazyliowym

Kuchnia Bon Appetit
Dorada z ziołami i pomidorami koktajlowymi 208

nacięcia skóry. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, pomidorki koktajlowe i wcześniej podgotowane ziemniaki. Całość skrapiamy oliwą   z oliwek i posypujemy częścią ziół. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla przez 20 minut w 200 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
Makrela i camembert z grilla 177

wymieszaną z solą i pieprzem. Camembert zawijamy w folię aluminiową wkładając tam plasterki czosnku, skrapiamy oliwą i zawijamy szczelnie, można dodać ulubione przyprawy lub zielone zioła, no bazylię. Rozgrzewamy grill i pieczemy wszystkie części obiadu przez ok 15-20 min. Podajemy z sałatką lub surówką

Gotowanie jest łatwe
Domowe bułeczki czosnkowe 209

Bułeczki z chrupiącą skórką i nadzieniem czosnkowym - to świetny pomysł na niedzielne śniadanie lub pieczywo do grilla dla Twoich gości. Świeże, zdrowe, pachnące i bez wychodzenia z domu! Składniki na 4 duże bułki: 200 g mąki pszennej (Babuni - typ 650) 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 7 g suchych drożdży (instant - Dr. Oetker) 130 ml mleka (1/2 szklanki) 2 łyżki

Alutka-Gotuje
Grillowany karczek - paprykowy 170

miski i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, po tym czasie skrapiamy winem i dokładnie mieszamy.  Odstawiamy na godzinę do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy na rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z dwóch stron. Gotowe mięso podajemy z sosem barbecue FOLWARK

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chlebek ziołowy wg Aleex (TM5) 155

Upalny weekend trwa. Przed nami słoneczna niedziela. Taki wolny, gorący dzień to doskonała okazja, by po południu, gdy upał już nieco zelżeje, zrobić grilla. A do grillowych smakołyków idealnie będzie pasował chlebek ziołowy. Przepis podstawowy pochodzi z książki “Kulinarne ABC”, którą otrzymałam z Thermomixem. Oczywiście nieco go zmodyfikowałam, bo, moim zdaniem, zielony farsz nie wygląda całkiem apetycznie, a poza

W mojej kuchni
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 161

surówki. Dziś podam Wam prosty przepis na smaczną surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki. Idealna do ziemniaków, mięsa i myślę, że z powodzeniem sprawdzi się też jako dodatek do grilla. Składniki: * 1 mała kapusta pekińska  * 1 marchewka * kilka kropel soku z cytryny * 2 łyżeczki majonezu * pół natki kopru, posiekany * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę  pekińską drobno

Zrób to smacznie
Dip z tahini 233

dań z grilla🙂 Składniki: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka pasty tahini 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sok z 1/2 limonki sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu … Czytaj dalej Dip z tahini

czarrna od kuchni
Grillowane papryki z kuskusem i serami 190

Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą. 2 papryki 0,5 szklanki kaszy kuskus 0,5 szklanki wrzątku 1 czerwona cebula 50 g sera feta 50 g żółtego sera 50 g sera camembert 1 pomidor Sól Pieprz Papryki dokładnie myjemy i wykrawamy gniazdo. Kroimy na pół aby powstały

VioletoweKucharzenie
Grillowana kaszanka z wędzonym boczkiem 135

solą i pieprzem. Owinąć kiszoną kapustą i wędzonym boczkiem. Dodać po 2 ząbki czosnku i jedną dwie (do smaku) gałązki tymianku. Szczelnie zawinąć w aluminiową folię i położyć na grilla. Piec ok 40-45 min na lekkim ogniu.  Smacznego

Gaździnka warzy