grill - 12274 przepisów (strona:248/819)

ZIELONA SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ 191

Niezwykle prosta,wręcz banalna surówka- sałatka,która doskonale pasuje do pieczonego mięska. Świetnie sprawdzi się również do mięsa z grilla - serdecznie więc ją polecam. Składniki:   główka małej sałaty zielonej bądź połówka dużej pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku sól,pieprz 2 łyżki greckiego jogurtu Warzywa dokładnie umyć,osuszyć. Sałatkę pokroić w paski,rzodkiewkę w talarki,większe można przeciąć

Niespełnione zdolności kulinarne
Grillowana rolada z kurczaka, z batatami i warzywami 177

Wakacje 😎☼ mamy, wiec grilla ♨ częściej rozpalamy. Rolady z kurczaka 🍗 na rożnie grillujemy, a do nich warzywa 🍅🌿 serwujemy.  Filety z kurczaka 🐔 zielonym 💚 farszem zostały nadziane, z którym kuleczki ০੦০, zostały zmieszane. To groszek mrożony, mój ulubiony 😊. Mięso z batatami idealnie smakowo się komponowało, ale żeby warzyw nie było za mało, to papryki kolorowe i pomidorki koktajlowe z groszkiem

Moniki Smakołyki
Kebab z baraniny 293

podczas grillowania  mocno się rozgrzewają, i dzięki temu mięso piecze się również w środku.  Kebaby podałam z  sałatką z grillowanych warzyw  i z przypieczonymi na grillu ziemniakami (wcześniej ugotowanymi w mundurkach). Pyszne! Składniki 500 - 600 g baraniny (dałam łopatkę) 7 g soli 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka  sumaku 1 łyżeczka ostrej papryki

Stare Gary
Kofta 237

jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Lepimy wrzecionowate kotleciki i nabijamy na patyczki do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut przy 200 stopniach lub na grillu około 10 minut z każdej strony

Gotuj z Rumcajsem
Grillowane szparagi w boczku 180

cienko pokrojone na krajalnicy) smarujemy cienka warstwa musztardy Dijon. Zawijamy wokół szparagów. Opcjonalnie możemy spiąć wykałaczką. Szparagi układamy stroną z łączeniem boczku do dołu i grillujemy na rozgrzanym grillu ze wszystkich stron do zezłecenia

Pyry na Gaz
Piersi kurczaka z cytrynowo-tymiankową nutą 188

Dziś kolejna propozycja na kurczaka z grilla. Z bardzo fajną marynatą, ze świeżym tymiankiem, cytryną i ostrą papryczką. Dzięki niej otrzymujemy ziołowo-pikantne mięso. Bardzo nam smakowało:) podwójna pierś z kurczaka 1-2 łyżki sosu sojowego lub teriyaki 1 cytryna 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 4 listki laurowe świeży tymianek (ilość wg uznania, w zależności

Smaki Na Talerzu
Diabelskie ogóreczki 199

Diabelskie ogórki to idealny dodatek do grilla - ostre o delikatnym słodkim posmaku. Takie ogóreczki urozmaicą wasz grillowany posiłek, a ponadto doskonale sprawdzą się w roli przekąski na imprezie. Składniki na 2 duże słoiki: 1,5 kg ogórków gruntowych (ok. 30 szt) 2 łyżki soli 300 g cukru 1,5 szklanki octu 1 główka czosnku 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki

Alutka-Gotuje
Pikantny dip ketchupowo - majonezowy 236

ostrego sosu jak np. Sriracha, Tabasco, lub innych . Dip można przygotować wcześniej i przykryty przechowywać w lodówce przez max. 7 dni. Dip jest idealny do mięs (smażonych, pieczonych, z grilla), krewetek, do maczania w nim warzyw (np. selera naciowego, marchewek, papryki, ogórków). Ostrość dipu można dowolnie zmieniać dodając mniej lub więcej ostrego sosu. Źródło przepisu: She Wears Many Huts

Gospodyni Miejska
Dip czosnkowy 160

wszystko razem mieszamy. Ilość czosnku zależy od naszych upodobań, ja osobiście go uwielbiam i zawsze dodaje go więcej. Jest idealnym dodatkiem do pizzy, hamburgerów, frytek, czy potraw z grilla. Smacznego:) Artykuł Dip czosnkowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ajwar 158

można wykorzystać to sos. Otóż generalnie ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ja używam go przede wszystkim do makaronu, czy ryżu, aby przygotować szybki obiad. Genialnie sprawdza się jako dodatek do grilla, mięsa, serów, czy warzyw. Czasami dodaję go do lecza lub smaruje nim roladki z kurczaka lub schaby Jak widzicie macie szeroki wachlarz możliwości. Nie pozostaje Wam nic innego tylko iść

PatiGotuje
Sałatka grecka 158

przepysznym smakiem praktycznie bez ograniczeń. Uwielbiam ją nie tylko za smak, ale i za to, że jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Genialnie sprawdza się na przyjęciach, czy grillu. Stanowi równie idealny dodatek do obiadu. Sałatka grecka Składniki: 1/2 główki sałaty pomidorki koktajlowe (około 10 sztuk) lub 2 średnie pomidory ogórek szklarniowy 1/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek

PatiGotuje
Sałatka z gruszką i serem pleśniowym z sosem balsamicznym 237

octu balsamicznego. Do tego można dorzucić podprażone na suchej patelce orzechy włoskie, ja niestety jestem na nie uczulona, wiec u mnie wersja bez orzechów Sałatka będzie idealnym dodatkiem do grilla. Sałatka z gruszką i serem pleśniowym z sosem balsamicznym Składniki: opakowanie roszponki ser camembert 5 plasterków szynki dojrzewającej 2 gruszki sok z połowy cytryny odrobina miodu Sos balsamiczny: 5 łyżek

PatiGotuje
Kurczak w marynacie z majonezem - z grilla, patelni lub piekarnika 147

Przepis autorski (mój). Jakiś czas temu przygotowałam kurczaka na grilla. Troszkę zostawiłam, aby sprawdzić jego smak po upieczeniu i przyrządzeniu na patelni. Każda wersja okazała się rewelacyjna. Kurczak wyszedł soczysty i naprawdę bardzo smaczny, a skórka... pychotka! Koniecznie sami spróbujcie! około 1 kg podudzi z kurczaka (mogą być inne części kurczaka) Marynata: 3 łyżki oleju 3 łyżki przyprawy w płynie

Di gotuje
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, TRUSKAWKAMI I FETĄ 207

genialna w smaku! Zakochałam się w niej ❤ Lekka i orzeźwiająca, a przy tym bardzo prosta w wykonaniu - jedynie 4 składniki i 10 minut pracy! Idealnie pasuje do dań z grilla, np. do karkówki lub piersi z kurczaka, a także do obiadu - u mnie idealnie sprawdziła się z pieczonym kurczakiem i pieczonymi ziemniaczkami 😋 Można podać ją również samą z grzankami

Kuchnia MagdaLeny
Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią 223

Szaszłyki z kurczakiem w słodkiej marynacie z carry oraz brzoskwinią i cebulkę. Ja bardzo lubię takie nieoczywiste połączenia, ale jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona

KuchniaWeDwoje.pl