ulubiona przyprawa do ryb cytryna świeżo zmielony pieprz sól morska Sposób Rybę opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Rozgrzać grill, delikatnie natłuścić go oliwą, ułożyć kawałki ryby. Grillować na każdej ze stron po około 7 minut (w zależności od grubości filetów). Podawać z ziemniakami bądź frytkami w towarzystwie warzyw gotowanych
Kuchenne aromatyLubicie kaszankę? Od czasu do czasu lubię zjeść. Smakuje nie tylko z grilla, ale i z patelni. Zapraszam po przepis na super kotleciki. Składniki: 4-5 niedużych kaszanek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 jajka 1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta sól, pieprz majeranek bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Zdjąć osłonki
Kuchnia domowa Aniprzygotować nie trzeba dużo czasu, potem grillujemy i zajadamy ze smakiem wprost z patyczków. Zróbcie dużo bo znikają szybko, wielbiciele owoców morza jeszcze więcej hi hi. Kalmary z grilla w sosie czosnkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUwielbiam proste i smaczne obiady. Jednym z nich są wątróbki drobiowe pieczone w boczku w piekarniku, które najlepiej podać na świeżej roszponce lub liściach sałaty. Warto
Programista w kuchniBędąc na zakupach zauważyłem mięso mielone i wpadłem na pewien pomysł. Dlaczego nie przygotować z tego mięsa szaszłyków na obiad? Choć ogólnie nie jestem zwolennikiem kupowania
Programista w kuchniznakomity i każdemu polecam. Wiosną wsadziłam w gródku małą kępkę trawy cytrynowej a teraz mam jej gąszcz, stąd tez pomysł aby zapakować ją do ryby - dobry pomysł. Sandacz z grilla z trawa cytrynową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na 2-3 części w zależności od grubości. Nacieramy przyprawami kurczaka, odstawiamy na min.2 godziny do lodówki. Grillujemy na grillu elektrycznym przez około 3-5 minut z każdej strony. Odstawiamy na 10 minut, aby mięso "odpoczęło
Lena GotujeSałatka Caprese – to bardzo prosta przystawka, która nie tylko świetnie się prezentuje na stole i wyróżnia się kolorystyka przypominając flagę Włoch. Przygotowanie tej sałatki jest bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chyba najpopularniejszy sos jaki dotarł do Polski z Bałkanów. Kto nie zna tzatzików? Chyba nie na takiego człowieka w Polsce, który by do grilla nie podał tzatzików. To sos rodem z Grecji z jogurtu, ogórków i przypraw. Idealny do pieczonych mięs, klopsików, czy jako dip do sałatek i przekąsek. My go uwielbiamy, a wy? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpolecam wykorzystać go w pełni, czyli na świeżym powietrzu. Spacer, basen i inne ulubione formy aktywności sprzyjają naszemu łaknieniu. Po udanym dniu można spokojnie zaserwować sobie ulubione dania z grilla. U mnie ostatnim odkryciem są właśnie tak przyrządzone ziemniaczki. Bardzo smaczne, wewnątrz miękkie, z zewnątrz otulone chrupiącą, lekko spieczoną skórką. Pasują doskonale do wszystkich grillowanych mięs i lekkich sałatek. Polecam
Kuchnia z widokiem na ogródDzisiaj kolejna propozycja na letnie orzeźwienie. Tym razem jest to połączenie słodkiego ananasa i borówek Woda z ananasem i borówkami świetnie sprawdzi się na grilla lub spotkanie z przyjaciółmi. Woda z ananasem i borówkami Składniki: 1/4 ananasa garść borówek cytryna świeża mięta Ananasa obieramy ze skóry i kroimy w grube plasterki. Cytrynę dokładnie myjemy. Ja najczęściej zalewam ją wrzątkiem
PatiGotujepasuje jako przekąska do piwa (i nie tylko) lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Podana z dressingiem, ale bez boczku i chorizo będzie natomiast doskonałym uzupełnieniem do mięs z grilla, grillowanych krewetek lub pieczonej ryby. Sałata rzymska jest bogatym źródłem karotenu oraz witamin B1, B2, PP, C. Zawiera cenne dla zdrowia składniki mineralne, m.in. wapń, fosfor, żelazo. Jest lekkostrawna. Amerykański
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadokładnie umyć, wyszorować. 2. Ziemniaki skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. 3. Ziemniaki otulić boczkiem i każdy ziemniak owinąć w folię aluminiową. 4. Ziemniaki grillować na grillu z każdej strony do miękkości. Ziemniaki można upiec również w piekarniku
Szalona Kuchnia Ewelinywielkości około 2 x 2 cm. 5. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: ananas, krewetka, czerwona papryka, ananas, krewetka, czerwona papryka, ananas, krewetka. 6. Grillować na grillu ze wszystkich stron aż krewetki się zrumienią i będą upieczone. Szaszłyki również można upiec w piekarniku lub patelni grillowej
Szalona Kuchnia Ewelinypietruszki sól pieprz Wykonanie: 1. Cukinie pokroić w grubsze talarki, a czosnek drobno posiekać. Cukinię oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i skropić oliwą, następnie zgrillować na grillowej patelni lub grillu. 2. Kaszę ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. 3. Biały ser przełożyć do miski, rozetrzeć widelcem, dodać koper, natkę z pietruszki, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia Eweliny