Prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego pyszna i zdrowa. Świetnie sprawdzi się na kolację lub na wynos do lunchboxa, a także jako dodatek do dań z grilla. Korzystajcie póki mamy sezon na szparagi. Więcej na temat szparagów można poczytać w "Kuchennej Aptece" ⇨ KUCHENNA APTEKA #33 - SZPARAGI Składniki: mała główka sałaty lodowej (lub 1/2 dużej
Kuchnia MagdaLenyBłyskawiczna sałatka, którą wykorzystałam ostatnio jako dodatek do grilla. Składniki: Rukola- 2, 3 spore garści Pomidory suszone z zalewy- ok 8 sztuk- siekamy 100g sera koziego- kroimy dowolnie Garstka orzechów włoskich- w całości Mieszamy Dressing: 2 łyżki oleju z pomidorów łyżeczka miodu sok z plastra cytryny łyżeczka musztardy Dobrze wymieszać i polać sałatkę
Pasja tworzeniaminut . Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy boczniaki wraz z marynatą, gdy marynata odparuje, boczniaki są gotowe (około 5-10 minut). Alternatywą jest przygotowanie boczniaków na aluminiowej tacce na grillu , uważajcie by zbyt mocno ich nie przypiec, gdyż mogą być wtedy gorzkie. Boczniaki w mięsnej marynacie świetnie smakują z puree z kalafiora ! Wartości odżywcze w całości w 1 porcji Wartość energetyczna
WegePrzepisczosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa w 10 minut! Mimo swojej prostoty smakuje naprawdę pysznie. Sałatka jest uniwersalna i pasuje zarówno do obiadu, kolacji, jak i do grilla... Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 1 długi ogórek 1/2 czerwonej cebuli 2 op. serków wiejskich 1 pęczek szczypioru Sos: 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 100 ml kefiru
Kuchnia MagdaLenyczosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa w 10 minut! Mimo swojej prostoty smakuje naprawdę pysznie. Sałatka jest uniwersalna i pasuje zarówno do obiadu, kolacji, jak i do grilla... Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 1 długi ogórek 1/2 czerwonej cebuli 2 op. serków wiejskich 1 pęczek szczypioru Sos: 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 100 ml kefiru
Kuchnia MagdaLenyprzepis nie został jeszcze oceniony) Sałatka z kalafiorem o delikatnym smaku curry to moja propozycja bezmięsnej sałatki na grilla, imieniny czy na świąteczny stół. Oprócz kalafiora, w sałatce znajdziecie kukurydzę konserwową, jajka na twardo, szczypiorek, który podkręci smak sałatki czy ziarna słonecznika, które nadają chrupkości. Jest najlepsza na świeżo, tuż po przygotowaniu. Polecam podać ją z dużą ilością świeżo mielonego
Kuchnia BazyliiSzybka, łatwa i pyszna sałatka obiadowa, ale myślę, że również doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla. Wystarczy tylko kapusta pekińska, czerwona papryka, kukurydza konserwowa i odrobina pora, wszystko wymieszać z majonezem i gotowe. Prawda, że szybka i łatwa? :) Składniki: * 1 mała kapusta pekińska * nie duży kawałek białej części pora * pół puszki kukurydzy konserwowej (użyłam Orzech
Zrób to smaczniedużej blasze włożonej papierem do pieczenia. Oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy około 20 minut. Szparagi zamiast w piekarniku można upiec na grillu
Qchnia po prostuodstawiamy na 1 godzinę do lodówki. 2. Mięso formujemy i nakładamy na szpady lub długie patyki do szaszłyków. Grillujemy…. Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Szaszłyki z mięsa mielonego na grilla pochodzi z serwisu
karolgotujeCałość dopełniają świeże liście kolendry, które są nieodłącznym elementem tego rodzaju kuchni. Ziemniak przygotowany w ten sposób smakuje rewelacyjnie! Można go upiec nie tylko w piekarniku, ale również z grilla będzie smakował świetnie... Składniki: Farsz mięsny: 250 g mielonej wołowiny 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki kukurydzy z puszki 2-3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
Kuchnia MagdaLenyCałość dopełniają świeże liście kolendry, które są nieodłącznym elementem tego rodzaju kuchni. Ziemniak przygotowany w ten sposób smakuje rewelacyjnie! Można go upiec nie tylko w piekarniku, ale również z grilla będzie smakował świetnie... Składniki: Farsz mięsny: 250 g mielonej wołowiny 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki kukurydzy z puszki 2-3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
Kuchnia MagdaLenyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Szukasz alternatywy dla klasycznych szaszłyków na grilla? Mamy dla was ciekawą propozycję - szaszłyki z figami, szynką i serem. The post Szaszłyki z figami, szynką i serem appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Więc sezon na grilla jest oficjalnie otwarty. Rozpoczniemy tę serię z przepisem na grillowany bakłażan i cukinię. Sprawdź nasz przepis! The post Grillowany bakłażan i cukinia z mozzarellą appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyMiękki, puszysty i elastyczny chlebek keto naan, czyli w wersji niskowęglowodanowej. Delikatnie wyczuwalna mąka kokosowa świetnie do nich pasuje. W końcu w kuchni indyjskiej kokos i
WegePrzepisbazie jogurtu naturalnego. Szybki i łatwy do zrobienia – wystarczy jedynie wymieszać wszystkie składniki. Pasuje do przekąsek na zimno oraz dań ciepłych, zarówno smażonych , pieczonych, jak i tych z grilla. Sprawdź też… ** Sos czosnkowy (dip) ** Sos curry (dip) ** Sos tzatziki ** Sos musztardowy (dip) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny (ok. 180 g) 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kulinarne S.O.S.