grill - 12274 przepisów (strona:228/819)

FOCACCIA Z POMIDORAMI KOKTAJOWYMI I CEBULĄ 183

Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa. Z wierzchu chrupiąca, w środku puszysta, pokrojoną na mniejsze kawałki można podawać do grilla. Dodatki możemy modyfikować według uznania. Zaczyn: 10 g świeżych drożdży 50 ml ciepłej wody Łyżeczka cukru Łyżka mąki pszennej Ciasto: 270 g mąki pszennej 230 ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli  2 łyżki oliwy Wierzch: pomidorki koktajlowe 1/2 średniej czerwonej

Niespełnione zdolności kulinarne
Bułeczki mleczne z czosnkiem i ziołami 140

ziołami Chrupiące odrywane bułeczki z masełkiem czosnkowo-ziołowym. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, długo zachowują świeżość i puszystość. Idealne jako przekąska lub dodatek do grilla. Polecam!       Składniki: Ciasto: 550g mąki pszennej 250ml letniego mleka 60g miękkiego masła 25g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 30g miodu 1 jajko szczypta soli Masło czosnkowo-ziołowe

Blog z Apetytem
Ketchup z cukinii 151

Ketchup z cukinii to pyszny dodatek do kanapek, mięs, mięs z grilla. W sezonie na cukinię co roku robię słuszną jego porcję, by potem cieszyć się jego smakiem cały rok. Jest inny niż tradycyjny ketchup ze sklepu, jest bardziej aromatyczny a co najważniejsze naturalny. Często zdarza mi się zajadać nim łyżeczką prosto ze słoika, jest … Czytaj dalej Ketchup

Pieprzyć z Fantazją
Grillowanie udka z kurczaka 124

taka nasza wersja na patyku.  Składniki: 500 g udek z kurczaka ( bez skóry i kości) 2 łyżki sosu sezamowego 4 łyżki sosu słodkiego z chili Przygotowanie: Patyki do grilla moczymy w wodzie. Udka kroimy w długie paski. Sosy mieszamy, dodajemy do mięsa. Marynujemy 12 h. Kurczaka wyjmujemy, nabijamy na patyki w zygzak. Grillujemy przez 5 minut z obu stron

R'n'G Kitchen
Grillowane pieczarki z ryżem 245

Składniki: 6 kapeluszy pieczarek na grilla ok. 120 g ryżu 200 g fileta z kurczaka po kawałku czerwonej i żółtej papryki natka pietruszki 1/2 cebuli 1 jajko sól, pieprz przyprawa … Czytaj dalej Grillowane pieczarki z ryżem

czarrna od kuchni
Bakłażany grillowane w pomidorach po kaszubsku 148

łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli liść laurowy 5 szt ziela angielskiego Jak zrobić bakłażany grillowane w pomidorach: Najpierw bakłażany myjemy, kroimy w niezbyt cienkie plastry. Potem plastry grillujemy na grillu elektrycznym lub tradycyjnym aż lekko zmiękną, studzimy. Następnie cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na kilku łyżkach oleju. Potem do zeszklonej cebuli dodajemy przyprawy, resztę oleju i koncentrat pomidorowy, mieszamy

Dorota Smakuje
Szaszłyki z kurczakiem 256

Składniki: 300 g fileta z kurczaka 1 mała cukinia 1/2 bakłażana po kawałki żółtej i czerwonej papryki 1 cebula marynata: przyprawa do grilla pieprz świeże zioła, u mnie szałwia, oregano, … Czytaj dalej Szaszłyki z kurczakiem

czarrna od kuchni
Sałatka z kurczakiem i granatem 243

razem połączyłam słodki granat z pieczonym filetem z kurczaka. Zobacz koniecznie przepis! Sałatka z kurczakiem i granatem sprawdzi się jako dodatek do dań, a także idealna jest na grilla. Sałatka z kurczakiem i granatem – szybki przepis Składniki: 300 g filetów z kurczaka, papryka żółta, papryka zielona, czerwona cebula, mozarella (mini), mix sałat, granat, Sos: 3 łyżki miodu, 2 łyżki

Rozdomowiona
Medaliki warzywne z sosem pomidorowym 117

większe kotleciku i po usmażeniu podać je w bułce, będzie wspaniały wege burger. Medaliki warzywne z sosem pomidorowym będą wyśmienite nie tylko na obiad sprawdzą się też na przyjęciu, grillu czy pikniku. Jeszcze jedno słowo o sosie, sos jest dość ostry, ale możecie przygotować go w wersji łagodnej, po prostu pomińcie chili. Print Medaliki warzywne z sosem pomidorowym .wprm-recipe

SprawdzonaKuchnia.pl
Grillowane warzywa z piekarnika 117

warzywa pokryły się przyprawami i oliwą. Na blachę położyć papier do pieczenia, wszystkie warzywa rozłożyć równo na papierze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C, piec z opcją grilla przez około 20 minut, do momentu, kiedy warzywa zaczną na brzegach nabierać złotego koloru. Smacznego! Artykuł Grillowane warzywa z piekarnika pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Karmelizowane marchewki 119

karmelizowaną marchewkę, dokładam do niej pietruszkę pokrojoną w plastry, a w sezonie wiosennym, szparagi. Wszystkie te warzywa smakują wybornie, sezon grillowy rozpoczęty, więc karmelizowane warzywa można przygotować również na grillu ogrodowym! Do warzyw podaję sos przygotowany na bazie gęstego jogurtu naturalnego z dodatkiem siekanych ziół, cytryny i czosnku warzywa z nim smakują obłędnie! Print Karmelizowane marchewki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm

SprawdzonaKuchnia.pl
Szparagi grillowane 117

jędrne, oczywiście żeby takie były nie możecie ich przegotować. Grillowane z odrobiną oleju kokosowego zyskują fantastyczny delikatny orzechowy smak. Danie jest bardzo proste i szybkie można przygotować je na grillu ogrodowym lub na patelni. Szparagi podane z rybą lub kawałkiem mięsa będą idealną propozycją na letni obiad. Polecam! Print Szparagi grillowane .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Żeberka po chińsku 153

potrzeba trochę egzotycznych składników ale zdecydowanie warto je zgromadzić. To najlepszy przepis na żeberka jaki możecie spotkać w internecie. Ostatni etap podpiekania możecie zrobić nie w piekarniku ale na grillu - będzie pysznie. Żeberka po chińsku Składniki: 1 kg żeberek  Marynata: 6 łyżek ketchupu 4 łyżki sosu hoisin 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 2 łyżki wina ryżowego albo

Smaczny zeszyt
Sałatka makaronowa z ciecierzycą i indykiem 143

chcę aby mniej lub bardziej chrupała, albo od tego co chcę wykończyć, dodawałam do niej również surowego kalafiora, rzodkiewki czy marynowane grzybki. Na pewno zrobię jej wariację na grilla ze znajomymi. Możemy też kombinować z sosem. Sałatkę można polać oliwą, wymieszaną z przyprawami i sokiem z cytryny. U mnie tym razem sos to mieszanka majonezu, jogurtu, oliwy, musztardy typu rosyjskiego

Mieszam w Garnku