grill - 12274 przepisów (strona:237/819)

Sałatka jajeczno-pomidorowa 170

Sałatka zawiera kilka składników i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako lunch, lekka kolacja, a nawet dodatek do obiadu oraz potraw z grilla. Bardzo z mężem ją lubimy! Polecam. 4 jajka 4 pomidory 1/2 pęczka dymki lub szczypiorku Dodatkowo: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pierz Jajka należy ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać

Di gotuje
Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną 13180

surówki wykorzystać ogórki szklarniowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taką surówkę z sałaty masłowej z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną lubię serwować do kotletów schabowych, drobiowych, klopsów, a nawet do dań z grilla. Często ona u nas gości zwłaszcza w sezonie na nowalijki. Wedle uznania możecie zwiększyć ilość sosu śmietanowego, dodać do niego więcej soku z cytryny lub cukru – w zależności

Kulinarne Przeboje
Przyprawa do wieprzowiny 136

Domowa mieszanka przypraw do wieprzowiny, dodając łyżkę oleju będziemy mieli świetną marynatę do mięs na grilla. Składniki: dwie łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka papryki wędzonej słodkiej, szczypta chili, łyżeczka czarnego grubo mielonego pieprzu, łyżeczka pieprzu ziołowego, łyżeczka czosnku, łyżeczka suszonej cebuli, pół łyżeczki rozmarynu, łyżeczka majeranku, szczypta soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie przyprawy mieszamy razem, przysypujemy do słoiczka

Lena Gotuje
KOMPOT ZE ŚLIWEK I JABŁEK 172

jabłek.     Pyszny i prosty przepis na orzeźwiający kompot ze śliwek, z dodatkiem jabłek i soku z cytryny. Idealny kompot na wiosnę - do obiadu, na piknik lub grilla. Kompot ze śliwek bardzo dobrze smakuje po wychłodzeniu. Po pewnym czasie kompot nabiera pięknego, ciemnoróżowego koloru. Przed podaniem, do kompotu ze śliwek można wrzucić kilka listków świeżej mięty i plasterek cytryny

Moja Książka Kucharska
Melon w szynce parmeńskiej 143

spodoba się głównie tym osobom, które lubią łączyć mięso z owocami. Melona w takiej postaci podać można jako przekąskę w formie na zimno lub na ciepło np. podpieczonego na grillu . Tak czy owak warto wypróbować, gdyż czas przygotowania to dosłownie 5 minut . Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks
Sałatka z prażonej ciecierzycy 143

papryką i odsączoną z zalewy kukurydzą . Mieszamy doprawiając na koniec sokiem z cytryny i ewentualnie solą do smaku . Serwujemy na zimno , posypana natką pietruszki , jako dodatek do dań z grilla lub samodzielnie Smacznego !   Artykuł Sałatka z prażonej ciecierzycy pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Surówka z młodej kapusty na grilla lub do obiadu – pyszna i prosta 169

przepis na pyszną surówkę z młodej kapusty, z rzodkiewką i ogórkiem. Surówka jest bardzo smaczna i idealnie nadaje się do podania do obiadu lub do podania z mięsem na grillu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali: około 500 g młodej kapusty pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewki ½ pęczka koperku ½ pęczka natki pietruszki 1 nie za za duży ogórek sałatkowy

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka ze szparagami i truskawkami 159

oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu pół łyżeczki musztardy łyżeczka posiekanej mięty sól Zaczynamy od szparag. Odrywamy ich zdrewniałe końce, myjemy i wrzucamy na grilla (patelnię grillową). Grillujemy, co jakiś czas obracając, jakieś 4-5 minut. Gotowe odkładamy do wystudzenia. Następnie myjemy i osuszamy pozostałe warzywa i truskawki. Rukolę układamy w misce/półmisku. Później dodajemy

PatiGotuje
Kręciołki/spiralki z boczku 137

Sezon na grilla rozpoczęty, więc chciałabym Wam zaprezentować prosty i bardzo smaczny sposób na chrupiący boczek. Kręciołki lub jak wolicie spiralki to świetna propozycja na przekąskę lub troszkę bardziej kaloryczne mięsko do obiadu. Polecam! 15 plastrów surowego boczku (cienkich i długich) Marynata: 3 łyżki oleju 3 łyżki ketchupu pikantnego 3/4 łyżeczki papryki słodkiej 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Ponadto

Di gotuje
SZASZŁYKI WIEPRZOWE W MARYNACIE KETCHUPOWO - MUSZTARDOWEJ + FILMIK 138

łyżka soli pieprz do smaku 3 ząbki czosnku 1/4 szklanka oleju 4 łyżki ostrego ketchupu 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżka słodkiej papryki  1 łyżka przyprawy do grilla papryka ostra tylko do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Sosy do pieczonych warzyw, mięs i grilla 157

Sezon grillowy już za rogiem. Zazwyczaj w majówkę wyciągamy grille i rozpoczynamy sezon przysmaków z ruszta. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, ryby, warzywa i owoce... Sam ketchup i musztarda może nie wystarczyć;)  Do takich dań również warto przygotować odpowiednie sosy. Poniżej podaję kilka przepisów na sosy, pasujące do pieczonych warzyw, mięs czy ryb. Można nimi również doprawiać sałatki, dzięki czemu będą

Obiad gotowy
Pieczone żeberka z sosem BBQ 157

Pokrój na kawałki, tak żeby w każdy była kostka (nie poparz się, bo żeberka są gorące). Posmaruj łyżką każde żeberko sosem barbecue z jednej strony. Włącz w piekarniku opcję grill, lub, jeśli jej nie masz, podkręć temperaturę do 210 stopni i wstaw żeberka pod górną grzałkę. Zapiekaj 5-7 minut, aż mięso zacznie się delikatnie przypalać. Wyjmij z piekarnika

Niedzielny kucharz
PSTRĄG Z GRILLA + FILMIK 106

Dzisiaj przepis na pstrąga z grilla z masłem i lubczykiem. Ryba wyszła bardzo smaczna. Polecam. SKŁADNIKI :  2 pstrągi 3 gałązki lubczyku 2 ząbki czosnku 50 g masła sól do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Camemgert grillowany z suszonymi pomidorami i czosnkiem 154

łyżeczką oliwy. Na oliwę kładziemy ser. Na górę sera: wylewamy 1 łyżeczkę oliwy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sypiemy mieszankę przypraw.  Folię zawijamy. Ser kładziemy na grillu, na średnim żarze i grillujemy 15 minut. W tym czasie dół sera lekko się przyrumieni, środek rozpuści, a ser przejdzie aromatem ziół. Smacznego

Smak mojego domu
Surówka z sałatą, marchewką i ogórkami konserwowymi 140

powietrzu, a co za tym idzie kolejne wpisy na bloga. Sezon rozpoczynam od surówki, która co prawda została wchłonięta w pieleszach domowych, ale jestem przekonana, że będzie idealna na grilla. Składniki: 2 sałaty rzymskie mini (lub 1 lodowa) 4 ogórki konserwowe 2 marchewki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy

Kardamonovy