która sprawdzi się na co dzień i podczas jakiejś imprezy. Są takie jesienne, więc często przygotowuję je w piekarniku, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby szaszłyki wrzucić na grilla. Połączenie kurczaka, dyni i papryki pomimo swojej prostoty jest naprawdę fenomenalne. Od siebie możecie dodać ulubione przyprawy (świetnie pasuje tu curry), lecz ja wszystko doprawiam delikatnie ze względu
Di gotujehamburgerowe, pomidor, rukola musztarda, ketchup łagodny Przygotowanie: Do mięsa dodajemy jajko, bułkę oraz pastę Tikka Masala. Wszystko razem mieszamy. Formujemy 6 kotletów. Grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym po około 2-3 minuty z każdej strony. Bułki kroimy na pół, smarujemy musztardą, ketchupem, układamy roszponkę, pomidora oraz mięso burgerowe. Patak's to brytyjska marka past curry, sosów
Lena Gotujesałatka z kurczakiem, kapustą pekińską, suszonymi pomidorami, papryką, ogórkiem i serem feta podana z pysznym sosem czosnkowym. Idealnie sprawdzi się jako lekka przekąska jak i sałatka na imprezę lub grilla. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-4osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI : 1/2 małej kapusty pekińskiej 400 g fileta z piersi kurczaka
karolgotujePrzepis na danie pochodzi z książki Victorii Twead "Nasz Rok w Oriencie". Jak pisze autorka danie jest przepyszne i najlepsze z grilla węglowego, jednak na ruszcie w kuchnie też jest znakomite. Kebab w domowym zaciszu. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemusiała się obowiązkowo w tej spiżarni co roku odradzać 🙂 Lutenica jest przepyszna! Już sama świetnie smakuje na kromce świeżego chleba. A może być stosowana jako dodatek do dań z grilla, mięs czy serów. Można dzięki niej wyczarować wiele wyjątkowych dań. Mojej Drugiej Połówce Lutenica najbardziej zasmakowała z chrupiącymi chipsami z tortilli i pomimo, że z poniższego przepisu wychodzi sporo słoiczków
Moja Delicjabrzoskwiń ze szpinakiem i pomidorami . Ser Halloumi kroimy w plastry i grillujemy razem z kawałkami brzoskwiń polanymi miodem. Ja korzystam z patelni grillowej, ale składniki można przygotować również na grillu. Sałatkę polewamy cytrynowym dressingiem i posypujemy świeżą miętą, która fajnie przełamuje słodycz sałatki. Ser Halloumi to cypryjski ser produkowany z mleka owczego lub mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego
Moja DelicjaSałatka z papryką, fasolą czerwoną, gotowanym kurczakiem, ogórkami i ryżem. Na co dzień i na imprezy , świetnie się sprawdzi także na grilla! Składniki: 2 papryki - jedną czerwona, druga żółta, ogórek zielony, ogórek kiszony, puszka czerwonej fasoli, 3 łyżki ugotowanego ryżu, 1 duże ugotowane udko z kurczaka sól, pieprz, łyżka oleju Przygotowanie: Ogórka zielonego obieramy ze skóry. Wraz z kiszonym
Lena Gotujezostały nam z obiadu, o ile są w całości. Mimo swojej prostosty sałatka naprawdę pysznie smakuje. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsnego obiadu, a także do mięs z grilla. My lubimy jeść ją również solo jako danie kolacyjne. Najlepiej samkuje, gdy wszystkie składniki są wymieszane z sosem i się chwilę "przegryzą" w lodówce. Jednak, gdy mam gości i chcę
Kuchnia MagdaLenyzostały nam z obiadu, o ile są w całości. Mimo swojej prostosty sałatka naprawdę pysznie smakuje. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsnego obiadu, a także do mięs z grilla. My lubimy jeść ją również solo jako danie kolacyjne. Najlepiej samkuje, gdy wszystkie składniki są wymieszane z sosem i się chwilę "przegryzą" w lodówce. Jednak, gdy mam gości i chcę
Kuchnia MagdaLenymój sposób na błyskawiczną, a zarazem smaczną surówkę/sałatkę z kiszonych ogórków. Taka sałatka doskonale pasuje jako dodatek do obiadu czy kolacji. Serwuję ją również do grilla. Bardzo prosta w wykonaniu, nie wymaga ani czasu, ani wyszukanych produktów. Jest też dobrym sposobem na wykorzystanie w troszkę inny sposób ogórków kiszonych. Składniki - 5-6 ogórków kiszonych - 1 cebula czerwona
Kuchnia z widokiem na ogródpełni, ale zanim na stół trafią główne dania, to ja zaproponuję najpierw dodatki. Jednym z nich jest konfitura z czerwonej cebuli. To genialny dodatek do różnych mięs z grilla. Konfitura pełna aromatu o słodko-kwaśnym smaku. Jej przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, no może poza smażeniem, bo do tego trzeba kilku chwil, ale wystarczy tylko doglądać patelni, żeby zamiast
Na kulinarnym poligoniedziś przedstawiam Wam przepis na słodko-kwaśną marynatę z nutką chili. Pasuje ona do różnych mięs, zarówno do karkówki, jak i kurczaka. Marynata do mięs z grilla Składniki: 1) 4 łyżki keczupu 2) 2 łyżki octu balsamicznego 3) sok z 2 cytryn 4) łyżeczka słodkiej papryki 5) łyżeczka chilli
Na kulinarnym poligonieSzybka, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z papryką zieloną i selerem naciowym. Idealnie się sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub do grilla. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 zielona papryka 2 pomidory 3 łodygi selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka koperku majonez/jogurt naturalny sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać, przełożyć do miski. Paprykę
magiczna kuchnia Kasiprzez kilka minut z każdej strony i wmieszaj je do przygotowanego sosu. Podawaj jako dodatek do dań głównych. *można też obtoczyć surowe boczniaki w przygotowanym sosie i upiec na grillu – pycha! Smacznego! English version BBQ oyster mushrooms (3-4 servings) Ingredients: 250g of oyster mushrooms 3 tablespoons of vegetable oil 1 medium onion, diced 2 cloves of garlic, minced
karmelowyPulchne, mięciutkie bułeczki drożdżowe z pieczarkami i ciągnącym się serem mozzarella. Doskonałe na śniadanie, obiad, czy kolację. Idealne na piknik, wycieczkę, czy ogrodowego grilla. Świetnie sprawdzają się też jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Jednym słowem uniwersalne. Przepis ich wykonania jest bardzo prosty i wychodzi nawet tym, którzy nie bardzo lubią pracę z ciastem drożdżowym. Polecam :) Składniki ( blaszka 35x25
Kuchnia z widokiem na ogród