grill - 12274 przepisów (strona:227/819)

Roladki z kurczaka z pesto rosso, mozzarellą i szparagami 83

końcu po 2-3 zielone szparagi. Mięso z kurczaka zawiń w roladkę i zabezpiecz wykałaczkami.  Roladki spryskaj oliwą i dopraw solą i pieprzem. Umieść na rozgrzanym grillu (na aluminiowej tacce) lub patelni grillowej wykałaczkami do dołu i grilluj 5-7 minut na stronę, aż mięso w środku nie będzie surowe. Alternatywnie możesz też takie roladki upiec w piekarniku

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos z awokado i fety 66

odczekał już swoje w kolejce. Miałam go zapisanego dawno temu, ale jakoś nie było dobrej okazji do publikacji. Końcówka kwietnia idealnie się na to nadaje. Dip do mięs z grilla, warzyw, do pieczywa i właściwie do czego tylko chcecie. My potraktowaliśmy go jako mazidło do kanapek. Mam od jakiegoś czasu jednak problem z awokado. Kupuję w sklepie lekko miękkie

Kardamonovy
Ziemniaki zapiekane w mleku z żółtym serem – dodatek do grilla 65

mleku z serem żółtym, świetnie komponują z grillowanym mięsem jak i z mięsem przygotowanym w domowej kuchni. Artykuł Ziemniaki zapiekane w mleku z żółtym serem – dodatek do grilla pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kiełbasa Zapiekana na Piwie 68

moja rodzinka ją uwielbia. Kiełbasa na piwie to także świetny pomysł na ciepły poczęstunek dla gości, szczególnie w sezonie grillowym. Nie zawsze każdy z nas ma możliwość odpalenia grilla, chociażby ze względu na pogodę, czy brak ogrodu. Wówczas kiełbasa zapiekana na piwie będzie idealnym rozwiązaniem. Moim zdaniem kiełbasa zapiekana na piwie to najlepszy sposób na dania i przekąski z dodatkiem

Przepiski.pl
Pieczone ziemniaczki z fasolką - wiosenny dodatek do grilla 114

fasolka i ziemniaki nie są polskie i zamiast fasolki miały być szparagi, ale akurat nie było ich, ale i tak zrobiłam pyszny obiad. Możecie to zrobić jako dodatek do grilla, idealnie do obiadu pasuje kefir :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem 55

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem to fantastyczna surówka do grilla oraz obiadu. Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:) Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka ogniskowa 62

Nazwa tej sałatki wzięła się od Naszej małej urodzinowej imprezki Jest ona bardzo lekka i świetnie pasuję właśnie jako dodatek do kiełbaski lub mięsa z grilla. Sałatka składa się ona z sera feta, sałaty lodowej, pomidora i kukurydzy. Dodatkiem jest pikantny sos na bazie musztardy i miodu. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 6 porcji Składniki: sałata lodowa 1 opakowanie

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka grillowa z papryką 64

Warzywna sałatka do grilla z sosem jogurtowo-musztardowym. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: ½ główki kapusty pekińskiej 1 duża papryka czerwona lub 3 połówki różnokolorowych papryk 1 cebula czerwona 1 pomidor ½ pęczka szczypiorku Sos: 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy szczypta pieprzu Przygotowanie: Posiekać kapustę i cebulę. Paprykę oraz pomidora pokroić w małą kostkę. Wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią 67

Szaszłyki z kurczakiem w słodkiej marynacie z carry oraz brzoskwinią i cebulkę. Ja bardzo lubię takie nieoczywiste połączenia, ale jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona

KuchniaWeDwoje.pl
Kiszka ziemniaczana z wędzonym boczkiem 78

bardzo często robiła ją moja mama. Uwielbiałam ją i teraz robię sama dla swojej rodziny. Ziemniaczki ze smażoną cebulką i boczkiem - zapieczone jak kiełbaski -mniam... Pyszna jest również z grilla z ketchupem lub sosem czosnkowym. Polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki 73

początku sezonu warzywnego, więc tego typu surówki i sałatki będę robiła w ilościach niewyobrażalnych. Jest i smacznie i przede wszystkim zdrowo. Spróbowałam, wyszło. Korci mnie jeszcze, żeby upiec na grillu ćwiartki młodej kapusty i przed podaniem potraktować ją dużą ilością miodowego winegretu. Kurczę – coś czuję, że będzie ekstra. Składniki: 1 młoda kapusta 1 pęczek rzodkiewki pół pęczka natki pietruszki

Kardamonovy