Przepis na : kolacja
Zielono i czerwono mi Na taką niepogodę najlepszym poprawiaczem humoru jest dobre i kolorowe jedzenie. Sałatka ze szparagami i truskawkami spełnia obydwa te warunki A ponieważ sezon szparagowy w pełni nie mogłam ich nie wykorzystać do sałatki. Pamiętacie paczkę od Ogrodów Ziołowych ? Oprócz ziół znalazła się w niej także rukola. Ale nie ta zwykła, którą możecie spotkać w sklepach, tylko rukola „Dragon’s Tongue” . Ma prześliczne listki z czerwonym pręcikiem pośrodku. Według mnie w smaku jest trochę bardzi... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...