Pstrąg pieczony na grillu wymaga naprawdę niewielu dodatków, żeby smakować perfekcyjnie. Trochę soli, cytryna, koperek i czerwona cebula i możecie rozkoszować się idealnym daniem. Do tego ulubiona sałatka i masło
Bulliopołączenie zielonego ogórka z naszym polskim, najlepiej domowym, ogórkiem kiszonym . Powiem Wam szczerze, że w tym momencie jest to dla mnie numer jeden jeśli chodzi o dodatki na grilla ;D Połączenie to jest fenomenalne i idealnie pasuje do grillowanych potraw. U mnie u domu pojawia się również bardzo często na przyjęciach jako dodatek do wędliny, domowego pieczywa, pizzy , a nawet
PatiGotujestrony błyszczącej- smarujemy 1 łyżeczką oliwy. Na oliwę kładziemy ser. Na górę sera: wylewamy 1 łyżeczkę oliwy, dodajemy pieprz, szczyptę soli, oregano, czosnek. Folię zawijamy. Ser kładziemy na grillu, na średnim żarze i grillujemy 15 - 20 minut. W tym czasie dół sera lekko się przyrumieni, środek rozpuści, a ser przejdzie aromatem ziół. Smacznego
Smak mojego domuUwielbiam proste i smaczne obiady. Jednym z nich są wątróbki drobiowe pieczone w boczku w piekarniku, które najlepiej podać na świeżej roszponce lub liściach sałaty. Warto
Programista w kuchniBędąc na zakupach zauważyłem mięso mielone i wpadłem na pewien pomysł. Dlaczego nie przygotować z tego mięsa szaszłyków na obiad? Choć ogólnie nie jestem zwolennikiem kupowania
Programista w kuchniprzepysznym smakiem praktycznie bez ograniczeń. Uwielbiam ją nie tylko za smak, ale i za to, że jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Genialnie sprawdza się na przyjęciach, czy grillu. Stanowi równie idealny dodatek do obiadu. Sałatka grecka z sałatą i grzankami Składniki: 1/2 główki sałaty pomidorki koktajlowe (około 10 sztuk) lub 2 średnie pomidory ogórek szklarniowy 1/2 szklanki czarnych
PatiGotujePyza to kartoflana dziewczyna po prostu i wszyscy znajomi to wiedzą. Młode ziemniaczki w jogurtowym sosie, z pysznymi dodatkami, są bardzo pyszne i świetnie pasują do mięsa pieczonego na grillu . Teraz, latem, w weekendowe popołudnia miło posiedzieć na tarasie albo w ogrodzie i zjeść jakieś pyszności z rusztu. Nie ma zbyt często okazji do grillowania bo tarasu i ogrodu brak
Smaczna PyzaPierwszym chlebkiem na grilla miał być chlebek ziołowy. Jednak w związku z małą imprezą rodzinną i ciągłym grzaniem piekarnika od rana, już nie miałam siły na jeszcze jeden wypiek i ten został osamotniony. Ale nie oznacza, że nie prezentował się godnie. Miałam co prawda tylko jedną cebulę. ale i tak smakował rewelacyjnie :) Przepis znalazłam w książce TM "Tak lubię
Gotowanie z pasjąLekka sałatka idealna na późną kolację, jako dodatek do grilla czy obiadu. Prosta i szybka w przygotowaniu, lekka i sycąca. Wystarczy wszystko ułożyć na talerzu, polać sosem i gotowe :) Składniki: * 2 garście mixu sałat * 1 pomidor * kilka plasterków ogórka ze skórką * 1-2 jajka * 5-6 rzodkiewek * nieduży kawałek czerwonej papryki * 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki sosu
Zrób to smaczniebekonu na chrupko – odkładamy je na papierowy ręcznik żeby odsączyć tłuszcz i wkładamy do bułek po 2 plastry. Zaczynamy grillować kiełbaski – bez nacinania i dziurawienia – ja robię to w grillu elektrycznym , ale patelnia grillowa będzie równie dobra. Kiełbaski mają być mocno rumiane i widocznie przypieczone. Do pozostałego po boczku wytopionego tłuszczu na patelni dodajemy olej i trzymamy po podgrzaniu
Karo in the Kitchenobieramy i kroimy wg własnych upodobań. Gdy wszystko mamy przygotowane, to naprzemiennie nadziewamy na patyki... Całość możemy przygotować wcześniej i przechować w lodówce do czasu grillowania. Rozpalamy węgiel na grillu i gdy się rozżarzy tj. nie będzie płomieni, wykładamy nasze szaszłyki i pilnujemy odwracając na wszystkie strony. Gdyby cieknący tłuszcz wzniecał płomienie, to polewamy trochę wodą, żeby nie spalić szaszłyków
chleba naszegonich równie przepyszna chińska kapusta pac choi z wyśmienitym sosem. Całość to pyszny, treściwy obiad. Spróbujcie razem ze mną? Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemieszamy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy do składników sałatki. Dokładnie mieszamy. Jak trzeba jeszcze doprawiamy. Schładzamy w lodówce. Rada: Sałatka idealnie nadaje się także na grilla. Pomijam wtedy dodanie mięsa z kurczaka. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8-10 Czas przygotowania- ok. 1 h Koszt przygotowania
Pobite gary BarbaryPyszna, kremowa surówka z ogórków gruntowych, czerwonej cebulki - idealna zarówno do obiadu jak i do grilla. Orzeźwiająca w smaku, dzięki listkom mięty. Polecam! Składniki: - 10 ogórków gruntowych - 1 cebulka czerwona - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka majonezu - 2 łyżki gęstej śmietany - sól, pieprz - szczypiorek/koperek - 2 listki mięty Ogórki ubrać i opcjonalnie obrać. Pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić
CookYourself