Sałatkę na którą pokażę Wam przepis możecie zaserwować na grilla, wziąć na piknik czy przygotować na spotkanie ze znajomymi. Zrobienie jej zajmuje bardzo mało czasu, a jej zalety to lekkość, świeżość i niska kaloryczność (!). Ponadto można ją podać do każdego grillowego mięsa lub zjeść na śniadanie czy kolację jako dodatek do kanapek. Jednym słowem sałatka idealna na każdą okazję :) Czytaj
Czekoladowa muffinkaDodatków na grilla ciąg dalszy. Dzisiaj przygotuję sos tzatziki - czyli coś dla fanów zielonego ogórka i jogurtów. Można go stosować jako dodatek do szaszłyków, karkówki czy kiełbasy. Zaczynamy! Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkalitrze wody. Bavette oczyścić z błon i włożyć do solanki na 45 minut. Masło zagotować z pokrojonym czosnkiem, rozgniecionymi jagodami jałowca i tymiankiem. Wyjąć mięso, osuszyć. Ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować 4 minuty z jednej strony, następnie przewrócić na drugą stronę na kolejne 4 minuty. Ja grilluję pod przykryciem. Gorące mięso przełożyć do ciepłego masła, niech odpoczywa 4 minuty
królestwo garówproste w przygotowaniu i ciekawe. Można je zjadać same lub z dodatkami. Ja piekłam je w piekarniku jednak polecam również zawinąć ziemniaczki w folię aluminiową i grillować na grillu
Kulinarne Fantazje Marioliczosnek i pietruszkę, rozpuszczamy masło i wszytko razem mieszamy. Następnie marynujemy nasze krewetki, kilka minut wystarczy. Kładziemy FOLIĘ na grilla i pieczemy około 7 min do 10 minut. w zależności od temperatury jaką mamy na rożnie Na koniec posypujemy odrobiną soli Smacznego
Viola cooks with passionwieprzowa szynka. Ale tym razem inaczej,i jest równie pysznie. Na długie szaszłykowe patyki nadziewamy wszystkie składniki na przemian,ponieśmy się fantazji by było kolorowo. Na grillu pieczemy około 20.minut w zależności od temperatury ,przewracajmy co 5-7 minut Smacznego
Viola cooks with passionDzień słoneczny - wymarzony, grill rozpalony, więc mięso i warzywa się grillują, a potem na talerzach lądują. Zostaje tylko zjadanie i wspólne biesiadowanie. Składniki: 4 porcje mięsa wołowego rostbef o grubości ok. 2 -3 cm, 6 szt. średniej wielkości ziemniaków, 1 mała cukinia, 1 kolba kukurydzy, 8 szt. małych czerwonych cebulek, 4 szt. młodej pietruszki (korzeń), 2 szt. czerwonego buraka
Moniki SmakołykiJedna z moich ulubionych sałatek - idealna na grilla, kolację czy też imprezę. Składniki do niej dostępne są w sklepach przez cały rok, choć ja uwielbiam ją najbardziej latem, kiedy korzystam z warzyw prosto z ogródka. Dla 4 osób potrzebujemy: pół główki sałaty lodowej 2 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 4-5 plastrów szynki drobiowej garść startego żółtego sera
Kolejny blog o gotowaniuBardzo proste danie, a dokładniej przekąska. Wystarczy tylko boczek, parzony i wędzone śliwki. A potem już tylko grill. Składniki: Boczek parzony Wędzone śliwki Wykałaczki Wykonanie: Boczek kroimy w plasterki. W Przygotowany boczek zawijamy wędzone śliwki. Spinamy wykałaczką i grillujemy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewysmakują. Ja cisto z mąki pszennej wyrobiłam, nadzieniem z pasztetu z kaparami i pieprzem zielonym marynowanym wypełniłam, w sakiewki skręciłam i za pomocą wałka spłaszczyłam. Placki na grillu wypiekałam i przekąskę gotową już miałam. Takie placki na gorąco są genialne , ale na zimno również smakują idealnie . Składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej typ 550, szczypta
Moniki Smakołykipiętek z bułek, bułki kroimy wzdłuż na połowy. Smarujemy miąższ przekrojonych bułek oliwą z oliwek przy użyciu pędzelka lub kropimy, a następnie wstawiamy bułki do opiekacza (u mnie to grill do panini). Opiekamy do zrumienienia. Między połówki bułki dzielimy po równo ciepły sos z niebieskiego sera, lekko go rozsmarowujemy. Robimy kleksy z żurawiny, rozkładamy plastry wołowego steku. Całość posypujemy odrobiną
Karo in the KitchenKolejna propozycja na grilla. Tym razem grillowane mięso mielone z patyczka. Aromat podczas grillowania boski :) Składniki (wyszło 9 szaszłyczków): 500 g mielonej karkówki 1 jajko 2 czubate łyżki bułki tartej 6 dużych ząbków czosnku 1 średnia cebula 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka tymianku 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej pół płaskiej łyżeczki rozmarynu
Smak mojego domuupał odbiera chęć jedzenia warto przygotować coś lekkiego. Sałatka z grillowanym kurczakiem będzie strzałem w dziesiątkę. Ja grillowałam na patelni, ale przyznaję, że wolałabym na grillu ogrodowym :) Składniki na 2 porcje: 300 g fileta z piersi kurczaka 2 garści fasolki płaskostrąkowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka pomarańczowa Dressing: 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka musztardy 1 łyżka oliwy
KucharzycaJeżeli lubisz grillowaną cukinię na pewno posmakuje Tobie taka forma sałatki lub przystawki. N grilla, na kolację lub spotkanie ze znajomymi. Koniecznie wypróbuj :) Składniki: 2 cukinie ok 500 g 4 ząbki czosnku 10 listów bazylii oliwa z oliwek 6 łyżek octu balsamicznego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Cukinię umyj i pokrój na krążki o grubości
Niezły Młynektaką marynatą i przyznam szczerze, że jeszcze nie raz ją wypróbuję. Karkówka wyszła niezwykle aromatyczna i soczysta. Spróbujecie? Dodam jeszcze, że tak zamarynowane mięso doskonale nadaje się na grilla lub upieczenia w piekarniku. 1 kg karkówki (ew. schabu) Marynata: 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka przyprawy typu Vegeta
Di gotuje