grill - 12274 przepisów (strona:257/819)

Żeberka w piwnej marynacie 125

kości, obsypać grubo majerankiem, ułożyć w garnku i zalać piwem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Układamy na grillu często przewracając  na drugą stronę i za każdym razem smarujemy marynatą piwną

Kulinarne przemyslenia
Grillowany Seler z Ciecierzycowym Puree 130

delikatnie oliwą. Warzywa grillujemy w 205 stopniach 8 minut po 4 minuty z obu stron. Po tym czasie wyjmujemy czosnek, a seler pieczemy jeszcze 15 minut (już nie na grillu, ale również w wysokiej temperaturze). W tym czasie blendujemy ciecierzycę z jogurtem, czosnkiem, sokiem z cytryny i oliwą. Seler podajemy na pure z ciecierzycy. Całość posypujemy bułką tartą zmieszaną

rabarbarowo
Sałatka ogniskowa 171

sałatki wzięła się od Naszej małej urodzinowej imprezki Jest ona bardzo lekka i świetnie pasuję właśnie jako dodatek do kiełbaski lub mięsa z grilla. Sałatka składa się ona z sera feta, sałaty lodowej, pomidora i kukurydzy. Dodatkiem jest pikantny sos na bazie musztardy i miodu. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji

KuchniaWeDwoje.pl
Ser górski z żurawiną – Oscypek na ciepło 216

borówki Grillowany oscypek, lub bardzie dostępny wędzony ser górski, który podawany jest z żurawiną, do doskonale znana z gór przekąska, która smakuje chyba każdemu. Nie potrzeba jednak wyszukanego grilla ani wyprawy w Tatry, by móc poczuć ten smak. Górskie sery możemy kupić na wielu targach i stoiskach z regionalną żywnością. Są również często spotykane pakowane próżniowo w marketach, i choć

MarcinChef
Marchewki z grilla z polskim pesto i prażonym siemieniem lnianym 148

siemienia lnianego Przygotowanie:   1. Z marchewek odcinamy nać, pozostawiamy krótki ogonek, tak łatwiej je potem jeść rękami. przekrawamy wzdłuż na dwie połówki, nacieramy olejem rzepakowym i układamy na grillu, grillujemy ok 40 min, powinny pozostać al dente 2. Nać pietruszki myjemy, kroimy na mniejsze części, żeby łatwiej miksować, nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni 3. Do pojemnika blendera dodajemy

Słodki Kompromis
Ziołowy sos pomidorowy z cukinii 176

posłużyć jako sos do pizzy lub nachosów. Sprawdzi się również jako zamiennik koncentratu pomidorowego przy gotowaniu zup. Idealnie wzbogaca smak zup meksykańskich i rybnych. Nadaje się do potraw z grilla i pieczonych mięs. A Wy do czego go użyjecie

MarcinChef
Sałatka z kalafiorem idealna na grill-a 185

kalafiora za smak ale i za to że ma tak mało kalorii. Odkąd przechodzę metamorfozę https://mamazmiasta.wordpress.com/2016/06/08/metamorfoza-poczatek/ wszystkie przepisy z użyciem kalafiora są jeszcze milej widziane. Dlatego przed grillem rozglądałam się za sałatką i wpadła mi w oko taka. Pyszna! Składniki: 4 średnie młode ziemniaki, pół główki sporego kalafiora, pęczek rzodkiewek, 5-6 średnich ogórków małosolnych, mały pomidor średnia

Mama z miasta
Sos tatarski 162

tatarski to chyba najlepszy towarzysz dla różnego rodzaju wypiekanych na świąteczny stół mięs. Idealnie łączy się ze schabem, mięsem z grilla, ale można go też podać na wigilijny stół, bo przecież śledzie w sosie tatarskim to niemalże klasyka. Nie warto sięgać w sklepie po słoik z sosem tatarskim, można zrobić go bardzo szybko w domu, a ten własnoręcznie wykonany

Eat me! Fit me!
Szaszłyki z kaczki z jabłkami 313

kostkę i nakłuwamy na patyczki naprzemiennie z jabłkiem. Gotowe szaszłyki polewamy marynatą, która została. Pieczemy w piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy je również przyrządzić na grillu. Smacznego

MarcinChef
Pstrąg na parze z batatami 203

grube plastry. Gotujemy je w wodzie lub na parze tak jak zwyczajne ziemniaki. Ja ugotowałem je na parze przykryte listkami świeżej mięty. Gdy bataty są ugotowane, przekładamy je na grilla. Doprawiamy rozmarynem. Możemy użyć oczywiście grillowej patelni. Czekamy, aż bataty zyskają chrupiącą skórkę. Umytego i osuszonego pstrąga kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gotujemy na parze przez

MarcinChef
Fasolka z grilla w papilotach 152

Fasolka z grilla czemu nie. Zapewniam że jest pyszna w towarzystwie boczku i kurczaka oraz cukinii. Te wszystkie dodatki sprawiają że jest soczysta. Polecam z sosem który robi się w dwie minuty. 20 dkg fasolki szparagowej żółtej 6 plastrów boczku wędzonego 1 pierś z  kurczaka 1 cukinia sól, pieprz papryka wędzona, papryka ostra 6 pomidorków koktajlowych olej

wesoła kuchnia
Szaszłyki z zielonym sosem 139

Szaszłyki które można zrobić na obiad albo na kolację. Polecam zrobić do nich zielony i zdrowy sos na bazie jogurtu i oliwy. Klasyka na grillu ale jaka dobra. marynata: 1 pierś z kurczaka 1 cebula biała 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki octu winnego koper świeży 1 łyżeczka estragonu 1 cukinia 2 cebule czerwone

wesoła kuchnia
Pieczone bataty 323

Zaliczane są do najbogatszych w składniki odżywcze warzyw. W smaku i wyglądzie przypominają marchewkę. Są naprawdę pyszne i idealne do mięsa z grilla, tak też je jedliśmy. Składniki: • 2 bataty • 1/3 szklanki oliwy dobrej jakości, np. Ellea • sól, pieprz do smaku • kilka gałązek rozmarynu Wykonanie: • Bataty obrać i pokroić

To co kocham
Sałatka gruszkowa z cykorią 124

sałatka nie jest typowo wiosenna, ale ponieważ idealnie pasuje do mięsa z grilla, to robię ją już od wiosny. Słodka gruszka, chrupiące orzechy, ostry żółty ser i goryczka cykorii doskanale ze sobą współgrają. Świetnie smakuje taka łódeczka cykorii nadziana sałatką. Składniki: • 4 gruszki • 100 g orzechów włoskich • 200 g ostrego sera żółtego

To co kocham
Sataye z kurczaka teryaki 81

czosnku, imbirze, sosie teriyaki, soli i pieprzu. • Nabijać każdą polędwiczkę na drewniany szaszłyk. • Obrać z przypraw i zgrillować na patelni grillowej lub na grillu ogrodowym. Sos • Imbir i czosnek pokroić w kosteczkę, przesmażyć na maśle. • Dodać resztę składników, zagotować. • Zagęścić mąką ziemniaczaną. • Na rozgrzany głęboki olej wrzucić makaron ryżowy

To co kocham