grill - 12274 przepisów (strona:270/819)

Grill: pieczarki faszerowane mielonym mięsem 270

dania przygotowywane w plenerze- zawsze są smaczne, łatwe i z "codziennych" składników. Tym razem padło na pieczarki. Kupiłam w sklepie takie piękne, ogromne kapelusze i musiałam je odpowiednio spożytkować. Grill wydał mi się najlepszym rozwiązaniem. Zwłaszcza, że w sklepie upatrzyłam sobie nowe ciekawe produkty (ketchup z moimi ukochanymi suszonymi pomidorami- boski!) Wyszło super- soczyste, aromatyczne pieczarki podbiły serca moich gości

Wielki apetyt
Jajko w cieście filo 171

Fajny sposób na jajko, gdy pod ręką mamy grill lub piekarnik a klasyczne śniadania nam już zbrzydły. Takie łatwe a kryje w sobie tyle smaku. No i te chrupiące ciasto. Zresztą zerknij na zdjęcie myślę, że nic dodawać nie trzeba. Składniki: ciasto filo olej rzepakowy lub ten ze słoiczka po suszonych pomidorach jajko kremowa baza do jasnych sosów

Wielki apetyt
Kurczak z grilla z chrupiącą maślaną skórką 243

przyrządzony ma chrupiącą pachnącą skórkę i soczyste mięso. Cały sekret polega na tym aby wetrzeć masło w skórkę a potem tylko piec i delektować się. Polecam gorąco. Kurczak z grilla z chrupiącą maślaną skórką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Grillowana cukinia z kurczakiem 328

Składniki: 1 cała pierś kurczaka 3 duże cukinie serek typu philadelphia  do smaku bazylia,  sól,  słodka papryka odrobina oliwy Wpadajcie w tym tygodniu na grilla   tutaj Przygotowanie: Cukinię tniemy na cienkie paski i grillujemy z obu stron na patelni grillowej. Kurczaka tniemy na kostkę 2cm x 2cm doprawiamy. Z grillowaną cukinię smarujemy serkiem, układamy

Niezły Młynek
Sałatka z kabanosami 213

Pyszna i sycąca sałatka, idealnie nadająca się do obiadu, na grilla jak również jako samodzielny posiłek. Dzięki chrupkości papryki i aromatowi kabanosów sałatka zadowoli podniebienie nie jednego smakosza :) Składniki - 20 dag makaronu świderki - 3 – 4 kabanosy - 1 puszka kukurydzy - 1 czerwona papryka - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz

Świat Smaku
Szaszłyki drobiowe w marynacie teriyaki 332

słoneczny weekend to koniecznie spotkanie z rodziną i przyjaciółmi w ogrodzie...Zazwyczaj raczymy się wówczas pysznościami z grilla... Dzisiaj u nas proste szaszłyki podane z warzywami i oscypkiem. Szaszłyki te są drobiowe w prostej marynacie z teriyaki. Całość godna jest uwagi. Polecamy :) Szaszłyki drobiowe w marynacie teriyaki SKŁADNIKI : 500 g filetu z kurczaka sos-marynata teriyaki do podania: pomidory oscypek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szaszłyki z egzotyczną nutą 209

maślanką z dodatkiem curry (ok 1-2 łyżeczki) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Nadziewamy na szpadki mięso na przemian z ananasem i opiekamy 10-15 min na grillu. Spróbujcie – takie szaszłyki są soczyste a owoce orzeźwiają   The post Szaszłyki z egzotyczną nutą appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Musztardowo-pieprzowy stek 166

Mieszanka musztardy Dijon, czarnego i czerwonego pieprzu z miodem i solą czosnkową pozwoli nam uzyskać lekko słodki a zarazem ostry smak. Czas przygotowanie: 5 minut, czas

naRuszcie
Sałatka grecka 189

Sałatka grecka to element który od kilku lat pojawia się na każdym ogórkowym grillu, Polacy ją pokochali. Tyko czy te sałatki na pewno są greckie? Cóż odbiegają zazwyczaj od pierwowzoru bo do klasycznej sałatki nie dodaje się ani salaty, ani sosu winegret, co często robimy. Proste warzywa, feta i oliwa to wszystko co potrzebujemy by ja zrobić. Nic więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szaszłyki z kurczaka w cydrowo-miodowej marynacie 222

Kurczaka kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm (potrzebujemy 27 kostek). Wkładamy do marynaty, szczelnie przykrywamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Jeżeli planujemy wieczornego grilla, kurczaka najlepiej zamarynować już rano. 2. Kurczaka wyciągamy z marynaty. 18 kawałków owijamy plastrami boczku i rozpoczynamy nabijanie składników na patyczki w następujący sposób: kurczak w boczku-szalotka-ananas-kurczak

My Culinary Art
grillowane piersi kurczaka w marynacie imbirowej 225

przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na ok. 5 godzin do lodówki. Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i nabijamy ciasno na patyczki do szaszłyków. Układamy na mocno rozgrzanym grillu i zrumieniamy z każdej strony. Podajemy np sosem czosnkowym

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z grillowaną cukinią, kurczakiem i pomidorkami 236

Filet z kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję w kostkę. Cukinię kroję w plastry. Oprószam solą oraz pieprzem. Cukinie skrapiam olejem i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję po około 4 minuty z każdej strony.  2. Pomidorki cherry przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w półplasterki. 3. Liście sałaty płuczę i rozdrabiam.Do sałaty dodaję kurczaka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka grecka 304

Sałatka grecka to element który od kilku lat pojawia się na każdym ogórkowym grillu, Polacy ją pokochali. Tyko czy te sałatki na pewno są greckie? Cóż odbiegają zazwyczaj od pierwowzoru bo do klasycznej sałatki nie dodaje się ani salaty, ani sosu winegret, co często robimy. Proste warzywa, feta i oliwa to wszystko co potrzebujemy by ja zrobić. Nic więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sól sosnowa 210

dań wytrawnych i deserów, zwłaszcza tych z gorzką czekoladą.  Szczypta soli sosnowej odmieni p opularne zestawienie szparagi z sosem holenderskim. Znakomita do marynowania mięs i warzyw na grilla.  Możecie ją też dodać do kąpieli relaksacyjnej lub użyć jako piling do ciała :)   Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1/2 szklanki soli gruboziarnista, igły sosny, 3 męskie kwiatostany sosny

SzczyptaSmaQ
Tabbouleh z komosą ryżową 167

bulgur  (przepis) , spotykane są także wersje z wykorzystaniem kuskusu. Ja tym razem przygotowałam ją w wersji bezglutenowej, bulgur zastąpiłam komosą ryżową. Gorąco polecam jako dodatek do dań z grilla! Dodam jeszcze, że komosa ryżowa (inaczej quinoa lub proso peruwiańskie) jest skarbnicą witamin, minerałów, pierwiastków śladowych i doskonale uzupełnia ich niedobory. Nasiona komosy są źródłem białka bezglutenowego, dlatego mogą być

Smakowity Blog Kulinarny