grill - 12274 przepisów (strona:270/819)

Bułki z czosnkiem i pietruszką. 177

chrupiącą skórka i cudownym, czosnkowo-pietruszkowym nadzieniem. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe, gdy zapach jest najbardziej intensywny, a skórka najbardziej chrupiąca. Idealne solo lub jako dodatek do pieczonego np. na grillu mięsa. Polecam!!! Składniki na bułki z czosnkiem i pietruszką na 12 sztuk: 425 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml ciepłego mleka 75 ml jogurtu

Rozpustne gotowanie
Babeczki z pomidorkami koktajlowymi. 164

Dzisiaj Kochani mam dla Was przepis na pyszne babeczki w wersji na słono, a mianowicie babeczki z pomidorkami koktajlowymi. Są pyszne! Idealne jako dodatek do mięs pieczonych na grillu, sprawdzą się również na pikniku, rewelacyjne na śniadanie, kolację lub jako pyszna przekąska w ciągu dnia. Bardzo polecam! Składniki na babeczki z pomidorkami koktajlowymi:  na 12 niewielkich babeczek SUCHE SKŁADNIKI

Rozpustne gotowanie
Chlebek pita. 196

się pakowała ;) Ale wracajmy na ziemię! Za oknem u mnie dzisiaj jest słonecznie, choć chmury niebezpiecznie krążą dookoła, temperatura wysoka bo aż 20 stopni C :D, wiec rozpalamy grilla i na obiad będą kotlety pieczone na ogniu, podane z surówką w picie. Taki przedsmak "souvlaki me pita". Przepis na te bułeczki dostałam wiele lat temu od pani, która kiedyś pracowała

Rozpustne gotowanie
Szaszłyki z łososia 207

boczek, łosoś, papryka żółta, cebula różowa, papryka zielona, cebula biała – i zaczynamy od początku. Kolejność możemy sobie oczywiście zmienić, według uznania. Przygotowane szaszłyki układamy na ruszcie i pieczemy na grillu ok. 15 minut lub w piekarniku nagrzanym do 180° C przez 30 minut (pod ruszt z szaszłykami wstawiamy blaszkę). Gotowe szaszłyki podajemy ze świeżym pieczywem i ulubioną sałatką lub surówką

mojewypiekiinietylko
Kotlety mielone grillowane w liściach winogronowych z sosem koperkowym 191

blanszujemy we wrzątku dosłownie kilka sekund. Osuszamy liście. Na każdy liść nakładamy 1 czubatą łyżkę mięsa. Zawijamy jak tradycyjne gołąbki. Gotowe paczuszki grillujemy z dwóch stron. Ja zastosowałam grilla marki RUSSELL HOBBS  Podajemy z sosem koperkowym, ziemniakami i z młodą kapustą. Sos koperkowy: Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i dokładnie ją wymieszać. Mąka szybko przybierze formę

Bon Appetit Małgorzaty
Szaszłyki z kiełbaską, cukinią i papryką 233

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szaszłyki to obowiązkowe danie na grilla. Ja przygotowałam je z drobiowej kiełbaski, cukinii, cebuli i papryki. Smakują pysznie. Podajemy je z ketchupem i musztardą grillową. Post Szaszłyki z kiełbaską, cukinią i papryką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym 207

Przepyszne i aromatyczne danie z grilla ,do tego niesamowity sos ananasowy <3 Składniki 4 medaliony z łososia (po 100 g) sól ,pieprz Sos: 150 g śmietany 12% 3 plastry ananasa (może być z puszki) 3 łyżki miąższu z cytryny 1 mała cebula 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon szczypta goździków sól Przygotowanie   Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
Grillowany indyk 144

Kolejna propozycja na grilla ;) Składniki 1 kg udek indyczych 1/2 szklanki posiekanych szalotek 1/4 szklanki posiekanej kolendry 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka tabasco 1 łyżeczka mielonego kuminu sól ,pieprz 1 jajko Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym 138

Jedno z ulubionych dań naszych gości ;) Dobrze ,że poza sezonem można użyć grilla elektrycznego ;) Składniki 800 g polędwiczki wieprzowej sól morska gruboziarnista pieprz czarny grubo mielony świeży tymianek 200 g leśnych grzybów  400 ml śmietanki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwiczki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,dzielimy na porcje i obtaczamy w mieszance soli ,pieprzu i liści

R'n'G Kitchen
Grillowane faszerowane pieczarki 139

miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem

R'n'G Kitchen
Gładzica z czosnkiem i tymiankiem z grilla 266

ryba w kropki to tak jak muchomor niejadalna a tu wręcz przeciwnie. Gładzica jest pyszna i ma wiele wartości odżywczych. Polecam gorąco. Gładzica z czosnkiem i tymiankiem z grilla. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rogale francuskie z pulled pork 149

Lato w pełni, żar się leje z nieba. Cześć z nas ucieka na łono natury, wędrówki rowerowe, nad wodę, czy na grille. W takich sytuacjach warto mieć ze sobą coś dobrego do zjedzenia, kanapkę, która będzie miłym przerywnikiem. Polecam rogale francuskie z pulled pork, czyli rwana wieprzowina. Rogale co prawda nie przygotowane z domowego ciasta, wybaczcie, ale całość smaczna. Polecam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
z grilla w piekarniku na patyku mielone indyka... 282

mięso indyka dodatkowo zmiksowałam w pojemniku blendera razem z przyprawami, mięso dobrze wyrobić, formować na dłoni placek grubszy, na środek położyć patyczek i zlepić owalne mielone piekarnik ustawić na grill, 220 C, patyczki ułożyć na ruszcie, mielone posmarować olejem i wstawić do piekarnika - użyłam z mikrofali ruszt i talerz, postawiłam na 1 poziomie na ruszcie z piekarnika- wszystko kapie

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowana jagnięcina oraz miętowe tzatziki z dodatkiem fety 190

oliwek. Powstałą marynatą natrzeć mięso, umieścić w zamkniętym pojemniku i wstawić do lodówki. Na 30 min przed przyrządzeniem wyjąć mieso z lodówki, tak aby nabrało temperatury pokojowej. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnię i smażyć z każdej strony po 3-5 min w zależności od grubości mięsa i preferowanego stopnia wysmażenia. Odłożyć mięso na kilka minut aby odpoczęło. Ogórki gruntowe obrać

DefinicjaSmaku
Najlepsza marynata do karkówki z grilla 269

grill to wiadomo- karkówka! Mniej lub bardziej wypieczona, ale zawsze cieszy się ogromnym powodzeniam. Sekretem aromatycznego i kruchego mięsa jest wielogodzinne marynowanie w bogatej mieszance przypraw. Zawsze staram się marynować mięso przynajmniej 24 h przed grillowaniem, a jeśli chodzi o karkówkę to nawet 48h. Wtedy mięso intensywnie przechodzi aromatem i smakiem przypraw, a dodatkowo ma wspaniałą strukturę. Dla mnie najlepiej

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania