grill - 12274 przepisów (strona:139/819)

Grillowane białe szparagi w ostrym cieście francuskim 210

Białe szparagi delikatnie podgotowane, w ciasto francuskie pozawijane, na ostro doprawione, zostały na grillu upieczone. Takie szparagi można w piekarniku przygotować i na ciepło jak i zimno jako przekąskę serwować.  Składniki: 10 - 12 białych szparagów, 1 opakowanie ciasta francuskiego, pieprz czarny świeżo mielony, suszona papryczka chili świeżo mielona. Przygotowanie: Szparagi ze względu na lekko zdrewnienie skórki obieramy obieraczką(...)owijamy ciastem. Tak przygotowane szparagi układamy na rożnie z pokrywą i grillujemy w 200°C ok. 15 min. w czasie pieczenia odwracamy, żeby równomiernie się zrumieniły. Jeśli nie macie grilla z pokrywą, takie szparagi można śmiało przygotować w piekarniku. Przekąska ta idealnie smakuje zarówno na zimno jak i ciepło.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Grillowany szparagi w roladzie mięsnej z batatami 193

Cały obiad na grillu został przygotowany i uważam, że był pyszny, udany. Wszystkim roladki smakowały, a warzywa słodyczą zaskakiwały. Efekt jest idealny, a smak genialny.  Zapraszam do głosowania  http://kuchennezmagania.mojegotowanie.pl/film/7/monika-i-pawel  w konkursie "Kuchenne Zmagania"!  Emotikon grin  Każdy kto odda swój głos może liczyć na wygraną  Emotikon smile  Nagrodami dla szczęśliwców są patelnie(...)suszymy i kroimy w grube plastry. Folię aluminiową smarujemy masłem, posypujemy cukrem, dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu, układamy na nim bataty i zawijamy. Warzywa i roladę grillujemy na grillu, ok. 30 min., następnie rozwijamy z folii i na chwilkę układamy bezpośrednio na rożnie żeby się przypiekły. Roladę podajemy z słodkimi batatami, warzywami, całość posypujemy świeżym tymiankiem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Rozmarynowy kurczak z morelami 204

przygotowaniu, nieskomplikowane i smaczne dania. Polecam Ci, gdy nie jesteś kulinarnym wirtuozem a klasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie ci 5 minut. Potem tylko siup na grilla lub do piekarnika i gotowe. Danie możesz podać z chrupiącym pieczywem, ziemniakami czy ryżem w każdej odsłonie, z warzywami lub bez towarzystwa. Daj znać jak smakował, bo jestem ciekawa(...)środku kurczaka i przyprawy). Następnie dodaj pokrojone i wypestkowane morele i zamknij dołączonym ściągaczem. Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut. Ja tym razem postanowiłam skorzystać z grilla. Jeśli masz takiego z pokrywą gwarantuję, że się uda! Podawaj z  ulubionymi dodatkami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Grillowany camembert z grillowaną gruszką 162

dwie osoby: 2 garście mieszanki sałat 2 camemberty naturalne 120 g 2 nieduże gruszki sok z cytryny 4 łyżeczki żurawiny do mięs olej do posmarowania rusztu Wykonanie: Rozgrzałam elektryczny grill. Ruszt posmarowałam niewielką ilością oleju. Gruszki opłukałam, osuszyłam, przekroiłam na pół, usunęłam gniazdo nasienne. Każdą połówkę przekroiłam wzdłuż na dwa cieńsze plastry, skropiłam je sokiem z cytryny. Plastry ułożyłam(...)rozgrzanym ruszcie, po chwili dołożyłam serki. Piekłam po kilkanaście minut z każdej strony – mój grill nie ma szczególnej mocy i dlatego trwało to tak długo – do momentu aż gruszki były miękkie, a na serze odbiły się prążki. Ser odwracałam bardzo delikatnie, bo gorący jest w środku płynny. Na talerze wyłożyłam po garści mieszanki sałat. Obok ułożyłam upieczone serki i gruszki

Kuchenne zapiski Edyty
KEBAB PO GRECKU Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 360

zeszłą środę mieliśmy pierwszy, uroczysty grill w tym roku. Przygotowałam dwa typy szaszłyków: z kotletami ziołowymi ( przepis ) i greckie kebaby, na które recepturę podaję poniżej. Kuchnia grecka jest nie tylko kolorowa, ale też zdrowa i naprawdę smaczna. Polecam wypróbować na najbliższej biesiadzie przy grillu. Kebaby podałam z sosem czosnkowym: przepis . :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy

Przepisy Aleksandry
Ryba pieczona w foli z suszonymi pomidorami 186

Dzisiaj jak przystało na wiosenny, słoneczny weekend będzie pysznie, szybko i z możliwością przyrządzenia na grillu :) Lekka, aromatyczna ryba przygotowana w folii czaruje aromatem suszonych pomidorów, czosnku i ziół. W sezonie letnim z powodzeniem możemy przyrządzić na grillu, poza sezonem w piekarniku.    Składniki: dowolna ryba 500g (u mnie gładzica) suszone pomidory z oliwą ½ słoika czosnek 4-5 ząbków

Pyry na Gaz
Sałatka z grillowanymi warzywami 158

urozmaicić zwykłą sałatkę? Wystarczy dołożyć do niej warzywa z grilla i gotowe! Trzeba wykorzystać ciepłe dni i sezon grillowy na próbowanie nowych smaków :) Sałatka z grillowanymi warzywami  Potrzebujemy: 1 opakowanie mix sałat – czerwona batawska, roszponka, szpinak.  2 czerwone cebule 2 średnie pomidory malinowe 1 cukinię  1 awokado 1/2  cytryny 1/4 pomarańczy Oliwę  Zielona czubryca Czosnek(...)cukinię i kroimy ją w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Następnie w misce mieszamy pokrojone warzywa z oliwą, czosnkiem i przyprawami.  2. Później wrzucamy cukinię na grilla i smażymy krótko po obu stronach. Cebulę nakładamy na tacki i również podpiekamy.  3. W międzyczasie myjemy sałatę i pomidory. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a pomidory kroimy

Bananowe Pole
Kiełbaski z grilla z ziołami i żółtym serem 192

sobotę doczekałam się grilla:) Wprawdzie obyło się bez parasola ale bywały chwile grozy, kiedy to z nieba zaczęły spadać coraz to większe krople. Ale byłam bardzo zdecydowana, że nic i nikt na świecie nie zepsuje mi tego grillowania :) Na szczęście na dobre zaczęło znowu lać, kiedy w spokoju jedliśmy kolację :) Czyli chyba jakaś mała czarownica ze mnie jest - czary mary(...)pomogły hihi ;) A co takiego dobrego grillowałam? Ano jak widać na zdjęciu, tradycyjnie na grillu wylądował karczek i kiełbasa. Ale kiełbaska już nie taka byle jaka:) Bo nafaszerowana ziołami i zapieczona z serem:) Brzmi kusząco? Zatem nie ma co się dłużej zastanawiać - wcale nie jest taka trudna do wykonania, a i doznania smakowe są całkiem inne niż w przypadku zwyczajnie

My simple kitchen
Oliwkowe zawijańce i dip z feta i pistacji 176

feta. Wypiekanie chleba należy do moich ulubionych zajęć. Nie mniej lubię przyrządzać wszelkiego rodzaju sosy i dipy jak ten z feta i pistacji. Idealne dodatki do grilla i nie tylko, bo oliwkowy chlebek posmarowany dipem to idealne śniadanie czy kolacja. Polecam. Oliwkowe zawijańce Składniki: na 8 chlebków 6 gałązek świeżego rozmarynu ½ kg pszennej mąki + 6 łyżek w zależności od rodzaju

codojedzenia
Grillowane żeberka w kiwi marynowane z cykorią i szparagami 155

Grill......mniam :) Składniki: 1 kg żeberek, garść szparagów zielonych, 1 cykoria, olej rzepakowy czosnkowy, marynata: 1 duże dojrzałe kiwi, 60 ml oleju rzepakowego czosnkowego, sól do smaku, 2 łyżki soku z cytryny, pieprz świeżo mielony do smaku, 1 łyżka igiełek świeżego tymianku. Przygotowanie: Kiwi przekrawamy na połowę, wyciągamy miąższ za pomocą łyżeczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy olej, sok z cytryny(...)marynacie obtaczamy  żeberka i pozostawiamy na min. 3 godz. w lodówce. Żeberka 30 min. przed grillowaniem wyciągamy z lodówki. Żeberka zawijamy w folię aluminiową i układamy na grillu. Przez 30 min będą się piekły w marynacie i w własnym sosie, który powstał pod wpływem wysokiej temperatury. Następnie wyciągamy żeberka z foli i grillujemy na złoty kolor. W tym czasie

Moniki Smakołyki
Schab z kostką w cytrusowej marynacie, z grilla 269

kiedy znalazłam miejsce w którym mogę kupić kotlety schabowe z długą kostką, chętnie z tej możliwości korzystam. Zwłaszcza jeżeli schab przeznaczony jest na grill. Dzisiaj kotlety w cytrusowej marynacie. Zostało mi trochę oleju cytrynowo bazyliowego ( jest naprawdę smaczny i wyrazisty), postanowiłam zrobić marynatę do mięsa własnie używając tego oleju i cytrusowych dodatków. Smacznie i prosto. Do tego sałata i pieczone(...)posiekany rozmaryn i pieprz. Wymieszać. W tak przygotowanej marynacie obtoczyć ze wszystkich stron posolone mięso, odłożyć aby przeszło smakami na co najmniej godzinę , a najlepiej kilka godzin. Smażyć na grillu, po kilka minut z każdej strony (ok 5 min z każdej), tak aby mięso ładnie się zrumieniło. Smacznego

Stare Gary
Grill: szparagi w mielonym mięsie 149

wykorzystać jako patyczki grillowe. Patyczki? Pewnie pomyślisz, że zwariowałam? Nic z tych rzeczy! Zerknij na przepis i wszystko stanie się jasne. Wyszło pysznie, więc zachęcam do eksperymentowania, aby twój grill nigdy już nie był tym zwykłym, nudnym. Składniki: 300 g mielonego mięsa z karkówki 10 zielonych szparagów cebulka sól pieprz cynamon czerwona papryczka chilli ketchup Jalapeno ( kupisz go w Tesco(...)Zrób kulkę z mięsa i w jej środek włóż szparaga (uformuj w dłoniach). Całość grilluj na tacce lub w  naczyniu żaroodpornym ok. 10-20 minut w zależności od grilla. Szaszłyki będą gotowe, gdy mięso się zarumieni. Biorę udział w  akcji #widzimysienagrillu i Ciebie drogi czytelniku również do niej zapraszam. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Grill- soczysty kurczak z warzywami. 157

pokrój w paski lub kosteczkę. Dodaj cukinię, fasolkę, paprykę i szparagi. Całość umieść w woreczku ( w zestawi z pomysłem na). Woreczek zamknij i umieść na tacce aluminiowej na grillu. Kurczaka zamarynuj przez min. 10 minut w przyprawach z kapką oleju. Czas grillowania zależy od rodzaju grilla. Danie będzie gotowe, gdy kurczak będzie złoty a warzywa miękkie. Podawaj na gorąco

Wielki apetyt
Piekielne kiełbaski z grilla 171

związku z taką piękną pogodą, przedstawiam przepis na pyszne, wyraziste w smaku kiełbaski z grilla marynowane w miodzie i papryczce chilli. Zainspirował mnie TEN przepis. Zapraszam do przygotowań! Składniki: 6 kiełbasek dobrej jakości 1 papryczka chilli 3 łyżki miodu 1 łyżka octu winnego 1/2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli szczypta chilli CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM(...)octem i sosem sojowym, dodajemy posiekaną papryczkę, doprawiamy słodką papryką, solą i chilli. Kiełbaski nacinamy z obu stron, polewamy marynatą i odstawiamy na 15 minut. Pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu, często przewracając. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego

My Culinary Art
Steki z antrykotu 221

steki z antrykotu wołowego (grubości ok. 2,5 cm - z tłuszczem :)) sól pieprz  łyżka masła na jeden stek   PRZYGOTOWANIE Steki (w temperaturze pokojowej) kładziemy na mocno rozgrzany grill (u nas płyta - temp. na max). Smażymy po 3 minuty z każdej strony - odwracamy tylko raz - nie nakłuwając widelcem - najlepiej przy pomocy łopatki. Po zdjęciu z grilla doprawiamy solą

Moje Kuchenne Rewelacje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję