grill - 12274 przepisów (strona:143/819)

Szaszłyki wegańskie, wersja II (dieta Dr. Dąbrowskiej) 208

Wbrew pozorom na diecie Dr. Dąbrowskiej nie trzeba się ograniczać do kilku przepisów. Jedzenie może być bardzo urozmaicone, trzeba po prostu trochę pokombinować i można zjeść nawet potrawy z grilla. Wystarczyło pozmieniać  ten przepis i już mogłam się cieszyć szaszłykami nawet na tak restrykcyjnej diecie :) Składniki: kabaczek kilka niedużych cebul białych lub czerwonych papryka kalafior można dołożyć też pomidorki(...)koktajlowe lub inne dozwolone warzywa przyprawa do grilla (bez glutaminianu,itp.) odrobina wody Kabaczka kroimy w grube plastry, papryki w kawałki, cebulę w ćwiartki, kalafiora dzielimy na różyczki. Nabijamy warzywa po kolei na patyczki do szaszłyków. Przyprawę mieszamy z niewielką ilością wody (musi mieć dość gęstą konsystencję, żeby nie spływała z warzyw), polewamy nią szaszłyki i grillujemy lub wkładamy

chwile dla mnie
SZASZŁYKI Z KIEŁBASY 176

naszym grillu nie może zabraknąć oto takich szaszłyków SZASZŁYKI Z KIEŁBASY SKŁADNIKI: kiełbasa cienka - 1 kg papryka czerwona marynowana -1 słoik papryka zielona marynowana -1 słoik pomidor -0,5 kg papryka w proszku ostra oliwa PRZYGOTOWANIE Kiełbasę pokroić na kawałki. Paprykę wyjąć z marynaty, osączyć, pokroić w paski. Pomidory pokroić na kawałki. Na patyczki do szaszłyków, nakładać w kolejności, kawałki(...)głębokiej misce, pędzlem zamoczonym w oliwie, smarować szaszłyki, posypać dobrze ostrą papryką. Miskę przykryć, odstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie układać szaszłyki na gorącym ruszcie. Szaszłyki pieczemy na grillu co jakiś czas je obracając. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Pizza z chipsami z samami 246

Tylko kolory na drzewach jesień nam dzisiaj przypomniały bo termometry pod wpływem ciepła oszalały. Grilla więc uruchomiłam i pizze z salami na nim zrobiłam. Wyszła soczysta    na cieście chrupiącym i była znakomitym, obiadem bardzo sycącym.   Składniki: 250 g mąki pszennej, 150 ml ciepłej wody, 25 g świeżych drożdży, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki cukru(...)przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto smarujemy pastą pomidorową, układamy na niej plastry sera żółtego, salami, dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, oliwki i kapary. Pizzę pieczemy na grillu pod pokrywą, ok. 30 min w temp 200 ° C – 220 ° C. Przed podaniem doprawiamy pieprzem i dodajemy świeże oregano. Smacznego

Moniki Smakołyki
Pieczarki faszerowane kaszanką 244

Kaszankę obrać z flaka i pokroić w plasterki. Dodać na patelnię, smażyć aż kaszanka się rozpadnie. Farszem napełnić kapelusze pieczarek. Tak przygotowane pieczarki można przygotować w piekarniku lub na grillu. Wystarczy ok 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180 C.  Polecam też: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Monia miesza i gotuje
Mięsko z patelni grillowej 166

Sezon grillowy w sumie już niedługo...ale mi zachciało się już mięska takiego z grilla..tak więc przyszykowałam mięsko [ mięso wedle własnego gustu]..tzn,namacerowałam przy pomocy maceraty grillowej ..i miałam już wyciągać z szafki elektrycznego grilla, ale przypomniało mi się, że mam patelnię grillową..i mięsko było grillowane na patelni..było smaczne...dodatek przypraw jest idealnie skomponowany..ale jednak(...)mięsko pieczone na grillu na świeżym powietrzu to co innego..ale i na  takie mięsko przyjdzie jeszcze pora.. 1 kg dowolnego mięsa 30 g przyprawy do grilla 80 ml oleju 80 ml piwa lub wina Mięso pokroić w plastry.Składniki maceraty wymieszać i natrzeć mięso.Odstawić do lodówki na 4 a nawet na 12 godzin.Następnie upiec

Moje domowe kucharzenie
SUSHI Z GRILLA? Łosoś norweski w roli głównej... 228

Lubicie spotkania na świeżym powietrzu przy grillu? Jeżeli tak, to ta propozycja dla Was. Zazwyczaj dania przygotowywane na grillu to: mięso, karkówka (cieżko strawne), szaszłyki, kiełbaski, kaszanki, dobrze jak są to ryby różnego typu. Gości, których zapraszamy na tego typu spotkanie zazwyczaj spodziewają się w/w posiłków. Ja postanowiłam swoich gości zaskoczyć czymś nietypowym a za razem chciałam aby wszyscy zaangażowali(...)ostry chiński - ocet ryżowy, sól, cukier (do ryżu) - 1 łyżeczka curry - ciemny słodki ocet ryżowy ( w składzie ma nutę pomarańczy i goździka) - 4-5 arkuszy norii Wykonanie: Przed rozpaleniem grilla musimy jedynie przygotować ryż, należy go ugotować według przepisu na opakowaniu. Oczywiście przed ugotowaniem, ryż płukamy w letniej wodzie około 6 razy, aż do momentu kiedy woda będzie w miarę

SMYKWKUCHNI
Czekoladowo-goździkowe banany z grilla 265

Banany z grilla. Banalnie posty deser z grilla lubiany nie tylko przez dzieci ale i przez dorosłych. Przez dorosłych szczególnie zachwalany gdy wykonany jest w wersji "dla dorosłych". Składniki : Banany goździki - całe (opakowanie wystarcza na ok 5-6 bananów) czekolada deserowa Przygotowanie : Banany nakłuwam goździkami co ok 1,5 cm. Po odcięciu końcówek robię delikatne nacięcia z obu stron(...)pasie skórki do której powbijane mam goździki. Przygotowuję w między czasie czekoladę deserową tzn rozpuszczam ją w specjalnym rondelku do tego. Banany grilluję na dobrze rozgrzanym grillu pod przykryciem po ok 4-5 minut z obu stron, wpierw grilluję stronę z goździkami. Gotowego banana już na talerzu chwytam ża wcześniej zrobione nacięcie i zdejmuję pas skórki z goździkami, polewam czekoladą

Mechanik grilluje
Grillowane podudzia w musztardowej marynacie 250

sól Wykonanie: Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Kurczaka myjemy. Wycieramy kurczaka ręcznikami papierowymi- dodajemy marynatę- nacieramy marynatą kurczaka. Idealnie- gdy odłożymy kurczaka pod przykryciem do lodówki na 1 godzinę. Rozpalamy grilla. Na średnio gorącym grillu pieczamy nasze podudzia. Łączny czas grillowania to 30-35 min. Kurczak gotowy :) Podajemy kurczaka z naszą ulubioną sałatką, ja do tego upiekłam ziemniaki . Smacznego

Smaki Edyty
Grillowany camembert w towarzystwie owoców 210

razem z brie jedyne z serów pleśniowych, które lubię. Doskonale smakuje na słodko jak i na słono. Lubię go w sałatkach, dodaje do zapiekanek, ale najpyszniejszy jest z grilla.  składniki: 3 małe camemberty 3 plastry ananasa kiść różowych winogron Serek cammembert w wersji na słodko jako lekki posiłek a można powiedzieć że też i deser, jak kto woli. Proste(...)bardzo pyszne. Serki wrzucić na grilla lub patelnię grillową i grillować ok 3-4 minuty z każdej strony aż serek pod naciskiem palca będzie mięciutki. Plastry ananasa również grillować aż leciutko się zabrązowią. Podawać od razu na ciepło póki serek jest płynny i mięciutki. Ja dodatkowo podałam do serka i ananasa jeszcze pokrojone winogronka

Monia miesza i gotuje
Żeberka w mielonej kawie z grilla 195

przepis ma już rok, najczęściej robię go w piekarniku, jednak z grilla zdecydowanie smakuje lepiej. Zapraszam na letnią odsłonę żeberek w mielonej kawie, prosto z rozgrzanego grilla, które idealnie pasują do kufla zimnego piwa. A ten i inne przepisy na grilla śląskich blogerek znajdziecie w jutrzejszy dodatku do Dziennika Zachodniego. Zapraszam do zakupu Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
UWAGA GRILL GAZOWY NA SPRZEDAŻ 122

Zdjęcie pochodzi ze strony ogrodosfera.pl Mam do sprzedania grill gazowy firmy Master. Nowiutki (jeszcze w kartonie). Cena 1400 zł :) Grill jest w Polsce, więc nie będzie problemów z wysyłką.  Grill zasilany jest gaze m ze standardowej butli i osiąga moc 12kW, pozwalającą na równoczesne przygotowywanie wielu różnorodnych potraw. Źródłem ognia są cztery palniki w płycie głównej oraz jeden boczny

Przepisy Aleksandry
Szparagi z grilla z dressingiem słodko-kwaśnym 184

Majówka była intensywna... W ciągu czterech dni zaliczyłam trzy grille. Byli przyjaciele, było dużo jedzenia, piwko i zwiedzanie. Było fajnie. A teraz pozostały mi zdjęcia i zmęczenie. Zapraszam Was na szparagi z grilla z dodatkiem dressingu na bazie octu balsamicznego i oliwy . Przepis zaczerpnęłam z Kwestii Smaku . Oczywiście nie obyło się bez moich zmian. Składniki: 14 zielonych szparagów 7 plasterków(...)umyć, odłamać twarde końcówki i obrać w 1/3 wysokości. Każdy szparag szczelnie owinąć połową plastra boczku. Tak przygotowane szparagi ułożyć na tacce grillowej i polać oliwą. Położyć na rozgrzanym grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować przez ok. 20 minut, a pod koniec grillowania odkryć je, by ładnie się zrumienił boczek.  Ocet wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i cukrem

Pasja Smaku
Mielone gryzaczki z grilla 207

Mięso mielone z grilla nie jest ani wykwintne ani ekskluzywne natomiast jest bardzo smaczne i banalnie proste w wykonaniu. Polecam z sałatką z sałaty lodowej. Ps. Pamiętacie Charliego z Masterchef'a - te mielone biorą udział w jego konkursie. Proszę kliknij TUTAJ i zagłosuj na mój przepis. Dziękuję. Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego Czosnek - duży ząbek natka pietruszki - pół pęczka(...)mieszam. dodaję cynamon i duża szczypta kuminu rzymskiego, ponownie mieszam i doprawiam solą i pieprzem. Z powstałej kuli mielonego formuję małe kotleciki wielkości łyżki stołowej, delikatnie spłaszczamy i na grilla. Griluję na dobrze rozgrzanym brykiecie po ok 7-8 minut z każdej strony, ściągam z grilla nadziewając na patyczki z szaszłyków i podaję z sałatką. Pychotka

Mechanik grilluje
Wołowina i kurczak z grilla 242

Sezon na grillowanie zaczęty..O czym należy pamiętać by grill był udany? z pewnością humor I pogoda jest pożądane ...I najważniejsze, to dobrze rozpalony grill. Nie spieszmy się wrzucać mięsa na grilla , gdy grill jest ciepły. Poniżej parę wskazówek jak pieczemy wołowinę I kurczaka. Udka kurczaka : potrzebują od średniej -do wysokiej teperatury grilla Czas pieczenia to 25-30 min. Wołowina(...)Grill musi! być bardzo dobrze rozpalony o wysokiej temperaturze. Stek ok 2-2,5 cm grubości-                      krwisty

Smaki Edyty
Męskie Grillowanie, czyli boczek z musztardą ! 203

Męskie, czy nie męskie. Nie generalizuję. Surowy boczek z grilla kojarzy mi się z grillem, wokół którego siedzą mężczyźni popijający piwo. Taki malutki stereotyp z mojej strony :) U mnie grilla nie było. Była kuchnia, mój mały mężczyzna (syn), patelnia grillowa,a za oknem deszcz. Statystyczny Polak siedziałby i narzekał na deszcz, temperaturę i wiele innych(...)burza minie - naucz się tańczyć w deszczu" zamieniam na tą chwilę na: "NIE CZEKAJ AŻ BURZA MINIE -NAUCZ SIĘ GRILLOWAĆ W DESZCZU!' . Składniki: kawałek surowego boczku przyprawa do grilla pikantna Kamis majeranek suszony Kamis 3 ząbki czosnku olej rzepakowy musztarda Dijon Kamis ketchup kilka kromek chleba kilka gałązek świeżego tymianku Wykonanie: Wlewamy trochę oleju do miski, do którego wsypujemy majeranek

Blondynka Gotuje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję