grill - 12274 przepisów (strona:130/819)

Szaszłyki drobiowe 145

pogoda nie dopisuje tak jak nam w tym roku, trzeba sobie jakoś radzić. W ruch poszedł piekarnik, nie mniej jednak ten sam przepis możecie wykorzystać na grilla. Jedyna różnica jest taka, że przed nadzianiem na patyczki należy je dobrze wymoczyć w wodzie, ponieważ spłonął żywcem;) na grillu. Tak więc my pierwsze tegoroczne szaszłyki mamy już za sobą, a Wy? Jeśli

Życie zaczyna się w kuchni
Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami 155

kurczaka ze szparagami Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami.       Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami, proste i smaczne danie. Danie które możesz przygotować na grillu, w piekarniku lub na patelni. Szaszłyki są proste i szybkie w przygotowaniu. Ja użyłam do nich mięsa z udek kurczaka, według mnie o wiele bardziej smaczniejszego w takich daniach niż(...)patyczki z wody i nabijamy na przemian mięso, cukinię i szparagi – główki szparagów nabijamy na samym końcu.  Układamy szaszłyki na formie do pieczenia ( ja tak piekłam na grillu ) i układamy gałązki rozmarynu, dodadzą pysznego aromatu.  Grillujemy na niewielkim ogniu około 10 minut  z każdej strony. Szparagi jak i cukinia mogą być lekko twarde, ale kurczak musi

Kuchnia na wzgórzu
Karczek z grilla 294

Pyszna propozycja na grilla 🙂 Składniki 1 kg karkówki marynata: po łyżeczce ziół prowansalskich, majeranku pieprzu, jarzynki słodkiej papryki 2 pokruszona liście laurowe kilka ziaren jałowca 1 łyżka musztardy francuskiej … Czytaj dalej Karczek z grilla

czarrna od kuchni
Szaszłyki drobiowe na grilla. 300

Delikatne mięso drobiowe dobrze przyprawione, w towarzystwie cukinii, papryki, cebuli i czosnku. Smakowite drobiowe szaszłyki mogą być delikatną kulinarną ozdobą każdego grilla,  bardzo łatwo się robi, a efekt jest niesamowity. Najpierw marynujemy mięso w soli, pieprzu, papryce, czosnku z dodatkiem oleju. Tak przygotowane wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny, można na cała noc. Następnie przygotowujemy paprykę, cebulę, cukinię(...)czosnek- kroimy na małe kawałki, które nadziewamy potem na patyczki razem z mięsem, bez mięsa w dowolne kolorowe kompozycje. Jak wszystko mamy przygotowane to odpalamy grilla. Gdy węgiel się już wypali, a  żar jest bardzo gorący wówczas układamy nasze szaszłyki  na jednym z górnych poziomów, żeby się ładnie upiekły, a nie spaliły. Cały czas pilnujemy i obracamy

chleba naszego
Surówka grillowa w 10 minut. 195

Smaczna i prosta w przygotowaniu surówka na grilla i nie tylko. Wg tego przepisu surówki wystarczy dla 10 grillujących osób. Skład: Kapusta 1,5-2 kg. Papryka: żółta, zielona, czerwona. Cebula: czerwona, biała. Czosnek 5-10 ząbków.  Cukinia ~0,3 kg. Oregano 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, ocet 2 łyżki, olej 3 łyżki, sól i cukier(...)kolejne 3 min., Olej, ocet, cukier, sól, oregano i pierz dodajemy do całości i dokładnie mieszamy.  Po przełożeniu do misek posypujemy zieleniną. Chowamy do lodówki i rozpalamy grilla. Smacznego

chleba naszego
Pałki z kurczaka z warzywami w marynacie aromatyczne zioła 180

długi skład, ale zdrowy skład. W składzie znajdziemy same zioła, musztardę, olej kujawski i ocet winny. Nadają się idealnie do marynowania mięs i warzyw, które potem możemy upiec na grillu, w piekarniku lub usmażyć. Ja upiekłam w piekarniku, bo pogoda niestety grillowaniu nie sprzyjała. Mięso musimy zamarynować w marynacie minimum dwie godziny przed pieczeniem. Ja zamarynowałam również warzywa, potem wszystko(...)stopniach około 60 minut. 4. Mięso i warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 200 stopniach (opcja góra - dól) 30 minut, potem na 10 minut zmieniamy na grill. Smacznego

kruche babeczki
Sezamowe brioszki do hamburgerów 180

Sezamowe brioszki do hamburgerów…Rozpoczął się sezon na grilla, polecam więc łatwy przepis na smaczne bułki hamburgerowe obficie posypane sezamem. Sezamowe brioszki różnią się od słodkich brioche tym, że zawierają mniej tłuszczu i oczywiście o wiele, wiele mniej cukru. Sezamowe brioszki Składniki: 8 bułek ½ kg pszennej mąki 200 ml ciepłego mleka 1 jajko 35 g świeżych drożdży

codojedzenia
POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIESNE SZASZLYKI 120

POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIĘSNE SZASZŁYKI Przedstawiam Wam przepis na szaszłyki mięsne ... bardzo kolorowe :)  Szaszłyki te składają się z różnych rodzajów mięsa oraz warzyw, dlatego pamiętajcie, że, aby wszystkie składniki były jednocześnie gotowe do spożycia, powinny być mniej więcej tej samej wielkości.  Moi Drodzy, szaszłyki te pochodzą z mojego zbioru wypróbowanych przepisów, więc gorąco polecam. Możecie wprowadzać nowe(...)wkładamy do płaskiego naczynia, zalewamy marynatą - marynujemy ok. 10h (najlepiej przez całą noc). Następnie szaszłyki wyjmujemy z marynaty, którą odstawiamy (będzie nam jeszcze potrzebna) Krok 6. Szaszłyki pieczemy na grillu przez około 10 minut, w tym czasie często je obracamy i polewamy marynatą. Smacznego :)  * zdjęcie dzięki uprzejmości tiverylucky z FreeDigitalPhotos.net

Moja Książka Kucharska
STEK CHILI W CZERWONYM WINIE 102

interesujące rozmowy, ponieważ pani i pan domu są tylko w pewnym stopniu zaabsorbowani przygotowywaniem potraw ;) Moi drodzy stek chili w czerwonym winie to kolejna odsłona potrawy przyrządzonej na grillu. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam :) Czas marynowania: około 12h (najlepiej całą noc) Czas przygotowania: około 50 minut Liczba porcji : 4  SKŁADNIKI: 4 rumsztyki po około 200g każdy(...)miksujemy na gładką masę. Krok 4. Steki myjemy, osuszamy, wkładamy do płaskiego naczynia, zalewamy marynatą - odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Krok 5. Gotowe steki pieczemy na grillu około 4 minuty z każdej strony. Smacznego

Moja Książka Kucharska
KOTLETY MIELONE Z GRILLA 93

KOTLETY MIELONE Z GRILLA Potrawa niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu - świetnie smakuje ze świeżą bagietką i grillowanymi kolbami kukurydzy.  Polecam przepis na kotlety mielone z grilla.   Czas przygotowania : 30 minut Liczba sztuk: 8 SKŁADNIKI: 250g mieszanego mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 250g grubo zmielonej dobrej kiełbasy (świeżej) 4 filety z sardeli 1 łyżka kaparów 1 jajko 1 czerstwa

Moja Książka Kucharska
SZASZLYKI EGZOTYCZNE 96

SZASZŁYKI EGZOTYCZNE ...z ananasem i papają.  Szaszłyki egzotyczne to kolejna moja propozycja potrawy na grill-party :) Szaszłyki te zaskakują nie tylko pięknymi kolorami, ale także i ciekawym smakiem - mamy tutaj słodycz ananasa, cebuli, wspaniały smak papai, a całości dopełnia kontrastowa ostrość chili. Moi Drodzy mam nadzieję, że przepis na te kolorowe, egzotyczne szaszłyki spodoba się Wam - wypróbujcie, polecam :) Czas(...)papryki nabijamy na patyczki lub szpilki do szaszłyków. Krok 7. Ocet mieszamy z oliwą oraz sosem sojowym - możemy ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Szaszłyki pieczemy na grillu przez około 5 minut, następnie odwracamy je , smarujemy marynatą octowo-olejową i pieczemy przez kolejne 5 minut. Smacznego :) *zdjęcia dzięki użytkownikowi KEKO64 z freedigitalphotos.net

Moja Książka Kucharska
Grillowane medaliony z indyka w sosie szczypiorkowym 361

medaliony z indyka w sosie szczypiorkowym Sezon grillowy już dawno za nami , teraz zima , ale co stoi na przeszkodzie ,żeby sobie po grillować ? Oczywiście ,że nic , jeśli tylko dysponujemy grillem elektrycznym ( świetna sprawa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) lub choćby zwykłą patelnią grillową , to już jest super . Wspaniały smak i lekkość tej potrawy to największa zachęta(...)height: 1em;" /> Wyłączamy gaz , doprawiamy solą , białym pieprzem i startym drobno parmezanem , częścią posiekanego szczypiorku ,mieszamy . Przygotowane medaliony , grillujemy z obu stron , na rozgrzanej patelni lub w grillu elektrycznym , do momentu aż będą ładnie prążkowane i gotowe ( około 3-4 minut z każdej strony w zależności od grubości mięsa ) . Wykładamy na talerz , polewamy sosem i obficie posypujemy , resztą szczypiorku . Gotowe

Ogrodnik w podróży
Szaszłyki z wołowiny 148

konsystencje mięsa. Tak przygotowane mięso odstawiamy w chłodne miejsce co najmniej na godzinę. W tym czasie patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie co zapobiegnie zapaleniu się patyczków na grillu. Gotowe mięso formujemy na kształt cienkiego wrzeciona i nadziewamy na patyczki. Kładziemy na rozgrzanym grillu i odwracamy delikatnie podważając łopatką dopiero jak się przyrumieni od spodu

Kulinarne przemyslenia
Szaszłyki z kurczaka na grilla 256

zamarynować 4. Pokroić cukinię i paprykę 5. Nadziać kawałki mięsa i warzyw na patyczki Pobierz wersję do druku: POBIERZ Szaszłyki z kurczaka na grilla Artykuł Szaszłyki z kurczaka na grilla pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania