gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:171/261)

Prosta i szybka surówka z młodej kapusty i marchewki 260

sałatki, zapiekana, zasmażana, gotowana... Można wymieniać w nieskończoność. Kapusta jest bardzo bogata w wartości odżywcze, dlatego warto po nią sięgać. Jednym z najprostszych i najszybszych dań jest najzwyklejsza surówka z młodej kapusty. Niewiele jej potrzeba dodatków, aby była smaczna. Przygotowanie jej zajmuje krótką chwilę, więc jest idealna dla zabieganych. Składniki: mała główka młodej kapusty 3 średnie marchewki mały pęczek szczypiorku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa z dyni, ciecierzycy i quinoa 155

kurczaka 2 marchewki szklanka ugotowanej ciecierzycy ok. 150 g dyni, np. Hokaido 3 łodygi selera naciowego selera 1 mała papryczka chili 2-3 ząbki czosnku 1/2 pora posiekana natka pietruszki 2/3 szklanki komosy ryżowej (quinoa) tymianek, mielony kminek, słodka papryka sól i pieprz 2/3 szklanki mleka kokosowego Umyte skrzydełka zalać 2 litrami zimnej wody i gotować pod przykryciem na bardzo

Czerwień i błękit
Zupa "pachlopka" 122

kilka młodych marchewek 2 pietruszki mały seler 2 cebule 30 g masła 2 duże pomidory 4 ziemniaki 200 g śmietany 18% 20 g mąki natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę szklimy na maśle w garnku ,dodajemy drobno pokrojoną kapustę ,podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Oddzielnie gotujemy jarzyny i ziemniaki

R'n'G Kitchen
Galarciki drobiowe. 222

małych marchewek  2 pietruszka (korzeń) kawałek pora 3-5 ząbków czosnku 2 listki laurowe 2-3 ziela angielskie 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu Vegeta ewentualnie ocet bądź sok z cytryny żelatyna (proporcje żelatyny w stosunku do ilości płynu według wskazówek na opakowaniu)  WYKONANIE: Do garnka wlewamy  3 l wody, Dodajemy pierś i nogi, Gotujemy

Kuchnia Beaty
OGÓRKOWA NA PIERSI Z KURCZAKA Z KASZĄ JAGLANĄ 177

kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 4 ogórki kiszone + sok z ogórków do doprawienia 1/2 szkl. kaszy jaglanej sól pieprz ziele angielskie liść laurowy śmietana koperek Wykonanie: Warzywa szatkujemy na oczkach lub kroimy. Wkładamy do garnka razem z pokrojoną na 4 części piersią z kurczaka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól. Zalewamy wodą i gotujemy od 20 minut. Kaszę

Walijskie Pichcenie
Bulionówka domowa warzywno - drobiowa 195

średnie marchewki plaster selera 2 ząbki czosnki 1 cebula przypiekana nad ogniem 1 por, tylko biała część zielona natka pietruszki  świeża bazylia kilka ziaren pieprzu czarnego kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy 1.5 łyżki soli gruboziarnistej morskiej lub Himalajskiej woda Przyprawy i dobrą sól znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl 1. Nastawiamy wywar jak na rosół, gotujemy na małym ogniu

Apetyczna babeczka
Wyrafinowana ziemniaczana zupa z łososiem. 149

ziemniaków 3 marchewki   1 pietruszka 1/4 selera 1/2 małego pora listek laurowy 3 ziarna ziela ang. 1000 ml wywaru rybnego lub wody sól, pieprz do smaku 200g (1 paczka) wędzonego łososia sałatkowego lub w plastrach 100ml śmietany 1 łyżka koperku Ziemniaki oraz warzywa obrać i drobno pokroić. Zalać wywarem rybnym lub tylko wodą. Dodać przyprawy. Gotować do miękkości

Kulinarny karnet Christophera
Polsko-włoska pikanteria z rumuńską nutką 131

szczawiu. Następnie ziemniaczki, marchewkę oraz kabanosy, bądz kiełbasę i boczek. Mieszamy i dusimy pod przykryciem. Dodajemy sos pomidorowy lub koncentrat pomidorowy zmieszany z ciepłą wodą , kilka kropel oliwy z oliwek Goccia d'Oro czosnkowo-papryczkowej. Uwaga ! Niedużo gdyż jest dość ostra i pikantna. Przykrywamy i dusimy. Doprawiamy solą i liśćmi bazylii. Makaron Penne od MALMA gotujemy al dente i odcedzamy

Z Kuchni Do Kuchni
Podstawowy prosty bulion 202

pietruszka 3 marchewki 1/4 selera 1 duża cebula 1 duże skrzydło indyka (lub antrykot, łata wołowa, a najlepiej mieszanka mięsa wołowo – drobiowa) 3-4 litry wody 3 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego sól pieprz WYKONANIE W wodzie zagotować indyka. Następnie wyłowić szumowiny (pływające szare ścięte białko). Wszystkie składniki wraz z przyprawami wrzucić do wody. Gotować na małym ogniu

OstryKęs
Domowy kebab z kurczaka 380

następna akcja „gotowanie za głosowanie”   już w kwietniu! :) Ps2. Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam długim wstępem i dobrnęliście do przepisu:) Składniki na 6-7 sztuk mniejszych niż standardowy kebab: Mięso: 80 dag podudzi z kurczaka 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Prymat Surówka nr 1: ¼ niewielkiej główki białej kapusty 1 mała marchewka Odrobina soku z cytryny

Fabryka pomysłów
Racuchy z marchewki 184

Pulchniutkie, smaczne racuchy to znakomity obiad lub podwieczorek nie tylko dla najmłodszych. Dzisiejsze marchewkowe z dodatkiem orzechów włoskich idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Marchewkowe racuszki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka śledziowa z buraczkami 129

jeden z moich ulubionych smaków świąt. Nie może jej zabraknąć na stole wigilijnym ani na kolejnych posiłkach Bożonarodzeniowych. Składniki jakie znajdują się w sałatce śledziowej to śledzie marnowane, ziemniaki, marchewka, cebulka, jajka ugotowane na twardo, buraczki. Inne nazwy tej sałatki to sałatka śledziowa Szuba bądź śledzie pod pierzynką (wtedy składniki poukładane są w innej kolejności. Sałatka śledziowa z buraczkami(...)śledziowa z buraczkami – Składniki 4 nieduże śledzie marynowane 1 duża cebula pół słoiczka buraków konserwowych bądź 2 duże surowe buraki ćwikłowe 4 jajka ugotowane na twardo 5 ugotowanych marchewek 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 5 ogórków kiszonych około 5 łyżek majonezu około 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka śledziowa z buraczkami – Wykonanie Śledzie

To Musisz Wiedzieć
Zupa ekspresowa z dyni, marchewki i imbiru. 106

piżmowa 5 marchewek pietruszka cebula 3cm imbiru 3 ząbki czosnku łyżka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 3 liście laurowe 100ml mleka kokosowego sól, piperz, gałka muszkatołowa, cynamon Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Smaż aż cebula będzie miękka. Następnie dodaj obrane i pokrojone warzywa. Zalej wodą, dodaj liść laurowy i gotuj warzywa do miękkości

wysmienity
Barszcz czerwony na zakwasie 99

zakwasu 3 marchewki 2 pietruszki 2 cebule pół selera pół pora 3 ząbki czosnku kilka liści laurowych i ziela angielskiego opcjonalnie: pół szklanki wywaru grzybowego* łyżeczka cukru, łyżka majeranku sól, pieprz, ocet Przygotowanie barszczu: Wszystkie warzywa obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, buraki w plastry. Przekładamy do dużego garnka, dodajemy przyprawy i zalewamy całość wodą ( 3 litry ). Gotujemy na małym ogniu

NiePieprz.pl
MŁODA MARCHEWKA Z PAPRYKĄ DO SŁOIKÓW 156

smaku ********************************************  Marchewkę oskrobać i umyć, ugotować do miękkości, odcedzić i odłożyć.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych.Cebulę obrać i drobno posiekać.Marchew i paprykę pokroić w kostkę.Przełożyć na patelnię dodać olej i lekko zrumienić. Do papryki i cebuli dodać ketchup, wodę, ocet, cukier i sól. Wszystko razem zagotować. Dodać do tego plasterki marchwi i gotować jeszcze 5 minut

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rewelacyjny hummus z pieczonymi burakami 191

dodatkiem marchewki, dyni, buraków nabiera zupełnie innego wymiaru smaku. Świetnie sprawdza się nie tylko jako zimna przekąska, ale również jako smarowidło na kanapki i jako dodatek do potraw.  Składniki: - 200g suchej ciecierzycy (ok. 400 po ugotowaniu) - 2 średnie, ugotowane buraki - 2 łyżki tahini - sok z połowy cytryny - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka sody oczyszczonej do gotowania ciecierzycy   Suchą

Be Fit Be Strong
Krem dyniowy z mleczkiem koksowym - lekki, zdrowy i wege :) 128

pokrój drobno marchewkę, cebulę, pietruszkę, pasternak i ziemniaki. Przełóż do wrzątku, dodaj natki z warzyw i ponownie doprowadź do wrzenia. W tym czasie oczyść dynię z wnętrza. Nie obieraj jej ze skórki! Po ugotowaniu jest mięciutka, więc nie trzeba dodatkowo się z tym trudzić, a tym lepiej zaoszczędzamy wiele witaminek :) Pokrój ją drobno i wrzuć do gotującego się bulionu. Zagotuj

Zdrowie na języku :P
Marchewkowe drożdżówki z rodzynkami i polewą marchewkową czyli lunch kids do szkoły 119

opakowanie Marwitek (marchewki marki Marwit gotowe do spożycia)* 50 ml świeżego soku z marchwi marki Marwit 2 szklanki mąki orkiszowej typ 2000 + trochę do podsypania 50 ml maślanki 50 gram rozpuszczonego masła 30 gram drożdży 3 łyżki cukru trzcinowego 50 gram rodzynek polewa: 1/2 szklanki cukru pudru + 3 łyżki świeżego soku z marchwi marki Marwit Marchew gotujemy w wodzie

Mango Papaja
Kurczak w warzywach 136

układamy na marchewkach. Na mięso wykładamy obrane i pokrojone w grube plastry, ziemniaki. Na ziemniaki wykładamy fasolkę szparagową, pokrojony w plasterki por, pokrojone w paski papryki. Całość posypujemy solą ,mielonym zielem angielskim i pieprzem, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe i dusimy pod przykryciem 35 min. Następnie wlewamy śmietanę, całość dokładnie mieszamy i mocno podgrzewamy (nie gotujemy). Podajemy od razu

R'n'G Kitchen
Zupa botwinowo-szpinakowa 112

ziemniaki 2 marchewki 100 g suchej zielonej soczewicy Przygotowanie: Marchew kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę, odcinamy główki buraczków i grubsze pędy krojąc je w 2 cm kawałki- wrzucamy to wszystko na podgrzany olej. Doprawiamy solą, zielonym pieprzem i suszonym czosnkiem. Smażymy około 5 minut. Tak przygotowane warzywa zalewamy 1,5 l wrzątkiem. Dodajemy soczewicę i gotujemy pod przykryciem około

greenscarf
Rozgrzewająca zupa grochowa- grochówka 116

szklanka* marchewka- 1 duża szt.* pietruszka- 1 duża szt.* ziemniaki- 3 duże* por- 1/2* przyprawy- liść laurowy (2 szt.), ziele (6 szt.), papryczka chili (1 łyżeczka), pieprz, sól, majeranek, cząberDodatkowo:* cebula- 1 duża* czosnek- 2 ząbki* boczek wędzony- około 300 gBulion wraz z listkiem, zielem angielskim i wypłukanym grochem zagotować**Po 10 minutach- od momentu gotowania się bulionu- przykryć garnek

Kraina Miodem Płynąca
Grochówka 195

marchewki-5-6 ziemniaków-ząbek czosnku-przyprawa warzywna-majeranek-ok. 3 l wody   Groch płuczemy, zalewamy zimną wodą na ok. 2 cm ponad poziom grochu i odstawiamyna kilka godzin do spęcznienia.   Do garnka wlewamy ok. 2 l wody a kiedy zacznie wrzeć wkładamy wędzonkę, czosnek,obrane całe ziemniaki i marchew.  Po 15 minutach gotowania odławiamy

Maminek kulinarny
PASZTET DOMOWY BEZ WĄTRÓBKI 476

skóry 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego 5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 czubate łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę 3cm x3cm, włoszczyznę obrać. Wszystko włożyć do szerokiego garnka, dodać przyprawy i zalać wodą do wysokości mięsa. Zagotować, zmniejszyć gaz i gotować na min ogniu

Walijskie Pichcenie
Prosta, szybka, aromatyczna... czyli wegetariańska zupa marokańska! 270

ziemniaki 2 marchewki 1 papryka czerwona 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżeczki   przyprawy marokańskiej 1 1/2 litra wrzątku 1 kostka rosołowa: warzywna BIO - ja swoje kupuje w Rossmann na dziale ze zdrową żywnością;-) Warzywa obieramy. Cebulę podsmażamy na maśle klarowanym. Zalewamy wrzątkiem. Dodajemy pozostałe pokrojone warzywa, kostkę rosołową, przyprawę marokańską i soczewicę. Gotujemy

Restauracyjka Literacka
Zupa porowa 108

udka z kurczaka  1 marchewka  0,5 pietruszki 1,5 pora  3 srednie ziemniaki  4 lyzki smietany  2 lyzki jarzynki 6 ziarenek pieprzu  4 ziarenka ziela angielskiego 3 liscie laurowe  Zagotowujemy mieso, w tym samym czasie obieramy i kroimy warzywa w plasterki Do gotujacego miesa wrzucamy pokrojone warzywa ( oprocz ziemniakow), wsypujemy jarzynke, pieprz(...)ziele angielskie i lisc laurowy Gotujemy ok 30 min  Potem wyciagamy mieso i dorzucamy ziemniaki pokrojone w kostke Wszystko gotujemy ok 20 min Po 20 min wylaczamy zupe i drobimy mieso do zupy  Wszystko razem blendujemy  Do zupy zbledowanej dodajemy smietane, mieszamy aby sie polaczyly skladniki  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Chrupiąca wołowina po azjatycku 193

Bardzo ciekawa propozycja dla smakoszy azjatyckich potraw.  Wołowina jest bardzo soczysta, w pysznej chrupiącej otoczcie. Jeśli nie lubicie ostrych potraw to radzę zredukować ilość chili

Mania Gotowania
Zupa zielona z serem 187

zrobienia wywaru: marchewka, pietruszka, seler, por * przyprawy: sól czosnkowa, lubczyk, kurkuma, oregano, bazylia * 1/2 cebuli * ząbek czosnku * trochę oliwy * ser żółty lub lazur Najpierw zrobiłam wywar jarzynowy, żeby nie korzystać z bulionu z kostki - takiego ekologicznego bulionu jak Basia nie miałam. Z ugotowanego bulionu wyjęłam jarzyny oprócz kapusty i pora, a dorzuciłam brokuła i jeszcze chwilę gotowałam, żeby brokuł zmiękł

Zdrowa Kuchnia Sowy
Galareta wielkanocna 168

też szynka gotowana. Tym razem do przygotowania galarety wielkanocnej wykorzystałam polędwicę wieprzową. Polecam przepisy na galarety: Jajka Wielkanocne – Szynka w galarecie Zimne nóżki (Galat) Kurczak w galarecie z papryką (galat) Kurczak w galarecie (galat) Szynka w galarecie Ja przygotowałam moją galaretę wielkanocną na sklarowanym bulionie ugotowanym na włoszczyźnie, jednym ze składników galarety jest wyciągnięta z bulionu marchewka, którą pokroiłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa-krem z soczewicy 115

czosnku 4 marchewki mala puszka pomidorow 1 lyzka oliwy do smazenia 0,5 lyzeczki zmielonej kolendry 0,5 lyzeczki mielonego kminku 0,5 lyzeczki kurkumy 50ml mleka 1 lyzka swiezej kolendry 1 ostra, zielona papryczka sok z polowy cytryny sol wykonanie: Soczewice pluczemy w wodzie i dokladnie odsaczamy. Soczewice, posiekana cebula, czosnek, marchewke zalewamy bulionem i gotujemy 20 minut

Przysmaki Karolki
ZUPA Z SUSZONYCH GRZYBÓW. 498

spontaniczny;/ 3 marchewki 2 pietruszki 4 małe ziemniaki liść laurowy, pieprz, ziele angielskie 1 mały seler 1 por 200g suszonych grzybów jarzynka lub / i kostka bulionu grzybowego 150g jogurtu naturalnego (mały kubeczek) 150g kwaśnej śmietany Cebulę obieram, drobno siekam, wrzucam na patelnię i podsmażam na maśle. W garnku zagotowuję 1 litr wody, wrzucam suszone grzyby i gotuję je jakieś

W kuchni Karmel-itki
Sajgonki z kurczakiem 371

dzień. Na gotowanie też czas znaleźć trzeba. Przygotowanie sajgonek do najszybszych niestety nie należy. Za to zdecydowanie nadrabiają smakiem. Polecam je na obiad, przekąskę lub drugie śniadanie w pracy.  SAJGONKI Z KURCZAKIEM (składniki na 14 sztuk) Składniki: - opakowanie papieru ryżowego (14 sztuk) - 1 niewielka pierś kurczaka (150-200 ram) - pół paczki makaronu ryżowego (100 gram) - 1 marchewka - kawałek pora

Zgrabne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania