gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:165/261)

Żurek na wędzonce 143

białe surowe kiełbaski * 2 marchewki * 1 pietruszka * zakwas do żurku 0,8 l * śmietana 18% bądź maślanka * 3 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * chrzan (korzeń lub ze słoiczka) * majeranek * sól, pieprz czarny * ugotowane na twardo jajka jako wkładka Wędzone żeberka i kości opłukałam i przełożyłam do garnka. Zalałam wodą i nastawiłam na gotowanie. Dodałam marchew, pietruszkę, ziele i liść

Pieprzyć z Fantazją
RYBA SMAŻONA Z WARZYWAMI PO INDYJSKU 146

kuchnię indyjską bez ryb. Gotowanie ryb z warzywami to tradycyjny sposób ich przyrządzania we wschodnich regionach Indii. Aromatyczne przyprawy,warzywa i ryba. Ja trochę zmodyfikowałam to indyjskie danie, wy również możecie użyć innych warzyw... bo przecież w kuchni można wszystko prawda? ;-) Składniki: płaty filetów rybnych np.dorsz,sola paluszki krabowe kawałek białej części pora marchewka pół żółtej świeżej papryki cebula

potrawyregionalne
Risotto z okoniem nilowym -- 206

podsmażamy do zeszklenia ,dodajemy marchewkę i podsmażamy , aż będzie rumiana., dodajemy czosnek posiekany i cukinie. Krótko smażymy, mieszając. Gdy zeszklą się, wsypujemy ryż i smażymy około minuty na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Oliwa powinna pokryć dokładnie ziarna ryżu. Następnie, wlewamy do ryżu bulion.Mieszamy całość i zakrywamy garnek ,aby wszystko ładnie się samo gotowało. Ryż powinien gotować się około

w mojej kuchni
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i pieczarkami 82

puszki por 2 marchewki pietruszka mały seler łyżka koncentratu pomidorowego cukier sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w drobną kostkę ,por w talarki. Marchew obieramy ,kroimy w talarki. Warzywa zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą ,koncentrat pomidorowy ,pokrojone w talarki pieczarki. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania

R'n'G Kitchen
Lekka wiosenna zupa z młodą kapustą 234

wszelakich. Bardzo lubię je gotować. Już dawno nie jadłam wiosennej zupy dlatego dziś padło na młodą kapustę. Zupa nie jest skomplikowana ale zawiera wiele witamin. Celowo jej niczym nie zabielałam ( jest na bazie chudego rosołku drobiowego ) więc jest dosyć lekka Proporcje na około 6-7 litrowy garnek: 2 udka z kurczaka 3 duże marchewki 2 pietruszki 1 średni korzeń selera

Jemy Pijemy
Pomarańczowy krem z warzyw 145

różyczki. Cebulę, czosnek i marchewki kroimy w bardzo drobną kostkę. W patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę, marchew i czosnek. Dolewamy 50 ml wody z dodatkiem gałki muszkatołowej, curry, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy ok. 4 min.  W wysokim rondelku zagotowujemy 600 ml wody, dodajemy do niej duszone warzywa, ziemniaki i kalafior. Gotujemy pod przykryciem, do momentu

Moniki Smakołyki
Kapuśniak z młodej kapusty z boczkiem 174

główka młodej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka 3 ziemniaki 1 puszka pomidorów 1 cebula 20 dag wędzonego boczku ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz przyprawa do dań z kapusty siekany koperek Sposób wykonania: 1. Skrzydełka wypłukać, zalać wodę, zagotować, odszumować. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchew, cebulę, pietruszkę. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować, aż warzywa zmiękną. 2. Boczek pokroi

Kuchnia domowa Ani
Barszcz czerwony zabielany z makaronem lub prażynkami ziemniaczanymi. 150

średnich buraków 2 marchewki pietruszka, kawałek selera i pora 200 ml. śmietany 18% 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka octu lub sok z cytryny 4- 5 ząbków czosnku pieprz, sól WYKONANIE: Do wody wkładamy mięso i obrane warzywa, buraczki obieramy i kroimy na plastry, wkładamy do gotującego się wywaru, dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy, kiedy

Kuchnia Beaty
Krem z zielonych ogórków. 196

ogórki 3 średnie ziemniaki 1/2 marchewki 1/2 pietruszki w korzeniu 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka zielonej pietruszki sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Ogórki kroimy w drobną kostkę(najpierw wydrążamy pestki), pozostałe warzywa również w drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła wrzucamy wszystkie warzywa, doprawiamy, dusimy do miękkości, w osobnym garnku gotujemy udko w warzywach i vegecie

Kuchnia Beaty
Zupa z zielonej soczewicy i pomidorów 200

zalać wodą. Krok 2 Zetrzeć marchewkę i pietruszkę na tarce i dołożyć do zupy. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w grubą kostkę. Dodać wszystko do zupy. Wsypać szklankę soczewicy. Przyprawić zupę i podgotować chwilę. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy. Krok 3 Zupa ma się gotować 20-30 minut, aż warzywa

CoolinarniePL
Jeleń w sosie czekoladowy cassis 187

Małe cebulki obrać (dużą posiekać), marchewkę i seler pokroić w grubą kostkę.Na gęsim tłuszczu podsmażyć mięso, dodać cebulę, chwilę smażyć. Dodać pozostałe warzywa, bulion, pigwę, cassis, macerowane porzeczki, anchois, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie.Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok. 90 minut, dolewając wody jeśli będzie taka konieczność. Po godzinie gotowania doprawić solą i pieprzem.Sos przelać

SzczyptaSmaQ
kotleciki mielone po hiszpańsku w pomidorach świeżych... 196

rozgniecionymi tłuczkiem ugotowanymi ziemniakami, marchewką, dodać jajko, tartą bułkę, cebulę drobno pokrojoną, kucharka, papryczkę chilli posiekaną z pestkami na mocno gorącym oleju smażyć rumiane kotleciki mielone i odkładać je na talerz umyte pomidory zmiksować w rozdrabniaczu razem ze skórką, czosnkiem i wlać do patelni po mielonych, dodać cukier, sól, pieprz do smaku i gotować z 5 minut na średnim ogniu

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet drobiowo- warzywny z kminkiem 144

pyszne i zdrowe warzywa oraz gotowane mięso zawsze zostaje i nikt nie ma na nie ochoty a przecież nawet na szyjce indyka znajduje się bardzo dużo smacznego mięsa, nie wspominając o udkach czy skrzydełkach kurczaka... No cóż, do najpiękniejszych to rozgotowane mięso nie należy, dlatego zawsze na sitku odcedzam rosół od reszty, dodaję pokrojoną marchewkę i podaję rosół z makaronem

Mango Papaja
Zupa-krem z podgrzybków 209

cebulę z czosnkiem - podsmażyć. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, łodygi selera pokroić w drobną kosteczkę - dodać do cebuli - smażyć 7-8 minut - mieszając. Podgrzybki  pokroić w kostkę - dodać do warzyw - smażyć 5-7 minut. Bulion zagotować, ziemniaki pokroić w kostkę - ugotować w bulionie. Gdy ziemniaki zmiękną, dodać warzywa z grzybami leśnymi - gotować 20 minut. Zgasić płomień, dodać

kolorowotorcikowo
Dynia w zupie 189

albo granny) 1 szalotka 1 marchewka 30g masla bulion warzywny smietana galka mszkatalowa sol, pieprz wykonanie: Dynie obieramy i kroimy w kostke. Na patelni rozgrzewamy maslo i podsmazamy na nim przez 4 minuty posiekana szalotke i marchew pokrojona w talarki. Nastepnie dodajemy dynie i zalewamy wszystko bulionem tak by warzywa byly calkowicie pokryte plynem. Gotujemy na srednim ogniu pod przykryciem

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania