gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:160/261)

GOŁĄBKI - INDYK Z WARZYWAMI I DWOMA RODZAJAMI RYŻU. 208

udźca z indyka,- porcja warzyw (marchewka -3-4, pietruszka -2, seler -1/2, por, cebula 2-3),- 0,5 kg ryżu (300 g parabolicznego, 200 g ciemnego),- 1-1,5 kg cebuli,- pieprz czarny, pieprz ziołowa, vegeta domowa. ziele angielskie 3-4, listek laurowy 2,- 2 główki kapusty,WYKONANIE1. Mięso gotujemy w szybkowarze. Gdy jest miękkie dorzucamy warzywa, dodajemy vegetę

Wypisz Wymaluj
Sałatka jarzynowa 475

średnich ziemniaków 4-5 dużych marchewek 1 pietruszka 1 selera w korzeniu 10 jajek 2 puszki groszku 1 puszka kukurydzy 1 cebuli Kwaśne twarde jabłko 3 litrowego słoika ogórków konserwowych 4-5 łyżek majonezu 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka musztardy stołowej Sól , pieprz , cukier Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki gotujemy, (ziemniaki wyławiamy wcześniej, bo pierwsze będą miękkie

Apetyczna babeczka
Sałatka nie tylko na zimę- marynowana 219

paprykę pokroic w paski bądz piórka. Marchewkę obrać i pokroić w julienne lub jak ktoś nie ma takiej nasadki w robocie czy malakserze, to po prostu zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa wrzucić do dużego naczynia Przygotować zalewę z octu, oleju, cukru, soli i pieprzu oraz papryki, zimna zalewę, nie gotujemy jej. Składniki sałatki dokładnie wymieszać z zalewą

Z Kuchni Do Kuchni
Uratuj świat i zjedz jakiegoś hipisa. Albo soczewicę – soczewica z kurczakiem i burakami 202

pół szklanki soczewicy na osobę jedna marchewka jedna pietruszka pół selera korzeniowego dwie gałązki selera naciowego jedna cebula ząbek czosnku mały kawałek dyni liść laurowy dwa ziarenka ziela angielskiego gruby plaster cytryny sól, pieprz olej 3 łyżki sosu sojowego Soczewice płuczemy pod bieżącą wodą, na sicie. Wsadzamy do gara w którym będziemy gotować. Zalewamy wodą. Na szklankę soczewicy

ladykitchen
Zupa jarzynowa z buraczkiem i kaszą 205

włożyć pokrojone ziemniaki , przesmażoną na oleju marchew , a potem pietruszkę - posolić , włożyć kilka ziaren pieprzu oraz liść laurowy - zamieszać i chwilę pogotować Wsypać 3 - 4 płaskie łyżki kaszy średniej grubości - zamieszać całość Dołożyć kalafiora , poszatkowaną kapustę oraz pokrojonego drobno buraka - zupa przybierze kolor różowy Do zupy dodać jeszcze pokrojonego selera , pora, cebulę - gotować do miękkości warzyw i kaszy Zupa jest

Proste Potrawy
Krem pieczarkowy z boczkiem 182

wędzonego boczku - 4 ziemniaki - 1 marchewka - 1 pietruszka - 2 cebule - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - vegeta - 1 łyżka oleju - 1 łyżka masła - mała śmietana 18% - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie Warzywa i pieczarki umyć, obrać, i drobno pokroić ( kilka pieczarek pokroić w plastry i odłożyć ). Zalać 2 L wody i gotować do miękkości. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i Vegetą

Świat Smaku
Zupa rybna z pomidorami 253

Cebulkę poszatkować i podsmażyć na oliwie. Marchewkę , seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a pomidory i paprykę pokroić w kostkę lub cienkie paseczki. Rybę dodać do cebuli, zmniejszyć ogień i dusić 5 minut. Następnie dorzucić pokrojone warzywa, poddusić jeszcze kilka minut, wlać 3 szklanki wody i passatę. Wymieszać, i gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie

wyzwania kuchenne
Na mamusinym wikcie czyli najlepsza pomidorowa na świecie 208

Rosół zagotowałam z pokrojoną w plastry marchewką, zielem angielski i liściem laurowym. Następnie dodałam pomidory, podsypałam bazylią i oregano. Pogotowałam 10min. Przyprawiłam do smaku.  *** 2 łyżki mąki 1 roztrzepane jajko łyżka suszonych pomidorów pieprz bazylia Wszystkie składniki na kluchy wymieszałam w misce. Za pomocą łyżeczki formowałam kluski, które kładłam na osolony wrzątek. Gotowałam do wypłynięcia

bastalena
Krem z dyni z kurczakiem 346

pierś z kurczaka - curry - 1 marchewka - 1/3 kostki masła Wykonanie: W rozgrzanym garnku, na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy dynię, prażymy 15 minut. Po tym czasie zalewamy wodą dodajemy pozostałe składniki, oprócz śmietany, tą dodajemy na samym końcu. Wszystko razem miksujemy za pomocą blendera. Następnie dodajemy pokrojonego w grubą kostkę kurczaka, gotujemy kolejne 15 minut. Doprawiamy sokiem z limonki

SMYKWKUCHNI
Udka z Kurczaka w Sosie Warzywno - Pieczarkowym 250

minut. Natkę płuczemy, osuszamy i siekamy. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Pieczarki musimy oczyścić i pokroić w ćwiartki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa, wlewamy bulion i dusimy ok. 15 minut. Mąkę mieszamy z wodą (zamiast wody możemy użyć śmietany) i wlewamy do mięsa. Gotujemy do momentu zgęstnienia sosu. Udka i warzywa

Blondynka Gotuje
Risotto z zielonym groszkiem 282

Wbrew pozorom risotto to bardzo proste w przygotowaniu danie. Jednak musimy cały czas pilnować ryżu aby nie przypalił się do patelni. Jest to danie jednogarnkowe , więc

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Słoneczna zupa z indykiem 171

ugotowaniu i drugiego dnia po odgrzaniu . Po prostu dobra, uczciwa , zupa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 4 porcje : 2 skrzydła indycze 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 2 spore cebule kawałek pora – niezbyt duży 1/2 szklanki pęczaku 1 ząbek czosnku sól ,chilli do smaku 1 łyżeczka curry 1 łyżka masła klarowanego Cebulę obieramy(...)klarowanym maśle , do momentu , aż cebula i por zmiękną . Następnie dodajemy obraną , pokrojoną marchew, pietruszkę i umyte oraz podzielone skrzydła indycze , solimy , zalewamy wodą ( około 3 L ) . Dusimy – gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem , do momentu aż mięso będzie miękkie , a cebula zacznie się rozgotowywać . Odławiamy skrzydła , odstawiamy , a zupę delikatnie rozdrabniamy blenderem , nie na krem – tylko trochę

Ogrodnik w podróży
Żeberka w coli – szybki przepis :) 296

sprawdzi się marchewka z groszkiem albo np. buraczki :) Żeberka wyszły pyszne, można powiedzieć „palce lizać”:) Jak sami widzicie, przepis nie jest bardzo skomplikowany, a cały sekret tego dania opiera się na marynacie, w której musimy marynować żeberka. Smacznego!   Post Żeberka w coli – szybki przepis :) pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w panierce orzechowej z batatowym puree i szparagami „po schwardzwaldzku” 160

przygotować. Tak oto powstało wykwintne danie, które cieszy nie tylko oko, ale też kubki smakowe i które można modyfikować na wiele sposobów. Bataty, możecie na spokojnie zastąpić kalafiorem z marchewką. Połączenie cukini i hummusu klasycznego, też powinno się świetnie sprawdzić. Co do szynki „szchwardzwaldzkiej”, zamiast niej, możecie kupić bekon lub inną szynkę długodojrzewającą. Zachęcam do eksperymentowania. Powodzenia! Poziom(...)godzinę. W międzyczasie, obieramy batata i szparagi. W przypadku szparagów odkrajamy ok. 1/4 kawałka od końca i obieramy do 1/3 wysokości. W ten sposób pozbędziemy się łykowatych części. Gotujemy warzywa w lekko osolonej wodzie przez ok. 10-15 min, aż przestaną być twarde. W oczekiwaniu aż się ugotują nastawiamy piekarnik na ok. 180 stopni i przygotowujemy panierkę do kurczaka. Najpierw

Pyszny Duet
Wieprzowina Pieczona z Warzywami 264

W zamrażarce znalazłam dwa kawałki łopatki. Jeden kawałek postanowiłam upiec. Dobrze się złożyło, bo niedawno kupiłam sobie kolejną książkę "Obiady rodzinne". W niej właśnie znalazłam przepis

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania