gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:59/258)

Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej 159

nadziewania. Polewa czekoladowa: Wodę zagotować razem z cukrem. Gdy syrop odrobinę zgęstnieje dodajemy czekoladę. Mieszamy aż polewa odrobinę zgęstnieje, dolewamy 1 łyżeczkę whisky. Polewamy Profiteroles ciepłą czekoladą. Podajemy od razu po polaniu gorącą polewą, bądź studzimy w lodówce i podajemy na zimno. Smacznego

KreatywnePiny
Wielkanocna szarlotka z białą czekoladą, budyniem i bezą 133

pokroić w kostkę lub plastry. W garnku rozpuścić masło. Wrzucić jabłka, posypać je cynamonem i cukrem. Dusić około 20 minut. Wyłączyć gaz, dodać pokruszoną białą czekoladę i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Gorące jabłka wyłożyć na dno tortownicy. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części rozpuścić budynie.  Gdy mleko wrze przelać proszek budyniowy i zagotować. Budyń

VioletoweKucharzenie
Muffiny cassis z różanym pudrem 208

alkoholu z laską wanilii. Takie wspaniałe owoce zostają po przygotowaniu domowego cassisa :). Poza ciastami można je dodawać do mięs, sosów, sałatek, deserów oraz napoi zimnych i gorących. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z czekoladą i dziczyzną np.  Jeleń w sosie czekoladowy cassis (przepis) .   W podobny sposób można wykorzystać inne owoce (bez pestek), które zostają po domowej produkcji nalewek

SzczyptaSmaQ
Babeczki brownie 191

Intensywnie czekoladowe, chrupiące z wierzchu, ciągnące i bardzo wilgotne w środku. Babeczki grzechu warte! Polecam gorąco na poprawę humoru, na pogodę i niepogodę. Czekolada dobra na wszystko! Składniki: (12 muffinek) 160 g masła 200 g cukru 200 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 200 g mąki 2 łyżki kakao 4 jajka 100 g orzeszków ziemnych Przygotowanie: Do garnuszka

Smakowity Blog Kulinarny
Wrocławski Bazar Smakoszy 172

stanowczo moje ulubione stoisko -  Pizca del Mundo. Tam odkryłem jedne z najlepszych wegańskich i ręcznie robionych czekolad Seeds&Beans . Moim absolutnym faworytem jest ciemna czekolada z solą morską z Kornwalii (gorąco polecam!). Oprócz tego znajdziemy tam pięknie zapakowane i aromatyczne kawy, kakao i herbaty z plantacji fair trade . Na głodnych czekały quiche i tarty od Onzmywa . Zaintrygowały

Food Square
Torcik Sachera 341

połową podgrzanej konfitury. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy wierzch ciasta pozostałą konfiturą. Polewa: Do 125 ml wody, wsypujemy 200 g cukru i gotujemy 5 minut. Resztę czekolady rozpuszczamy ( 200 g ) , dodajemy do gorącego syropu i mieszamy. Polewę rozprowadzamy po całej powierzchni tortu , boki też .  Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tort kawowy 166

łyżeczki octu szczypta soli Krem kawowy 750 g serka mascarpone – porządnie schłodzić 1 tabliczka mlecznej czekolady 300 ml zimnej śmietany do ubijania 36 % 50 ml wystudzonego espresso- bardzo mocny napar 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Poncz: -100 ml gorącej wody -2 łyżeczki cukru -1 łyżka soku z cytryny -2 – 3 łyżki mocnego alkoholu ,u mnie grappa(...)stopni piekarniku , około 40 minut. Wystudzony biszkopt, najlepiej na drugi dzień, pokroić na 3 równe krążki. Poncz: cukier rozpuścić w gorącej wodzie, zostawić do wystygnięcia, a następnie dodać sok z cytryny, alkohol i espresso. Przygotowanie kremu Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do miseczki i wlej 3 łyżki śmietany kremówki.  Rozpuść w kąpieli wodnej.Odstaw do przestygnięcia np. w zimnej

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik musowy z owocami 201

gorzkiej czekolady: 330 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 200 g czekolady gorzkiej 500 g owoców np. wiśni, truskawek, malin, żurawiny, ja użyłam mrożonych truskawek i malin i nie rozmrażałam ich wcześniej Czekoladę połamać, przełożyć do szklanej lub metalowej miseczki, rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Czekoladę pozostać do ostudzenia, ma być letnia, ale nadal płynna, ja chłodzę czekoladę zanurzając(...)czekolady dodać 2-3 łyżki ubitej śmietany, delikatnie ale dokładnie wymieszać, dodać resztę śmietany, wymieszać. Mus z białej czekolady 330 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 200 g czekolady białej * Czekoladę połamać, przełożyć do szklanej lub metalowej miseczki, rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Czekoladę pozostać do ostudzenia, ma być letnia, ale nadal płynna, ja chłodzę czekoladę zanurzając miseczkę

moj przepis na
Tiramisu z borówkami i białą czekoladą 110

czekolady. Poezja na talerzu. Składniki: 6 żółtek* 5 płaskich łyżek cukru trzcinowego (brązowego) 500g mascarpone 250g śmietany kremówki (30-36%) 400g podłużnych biszkoptów 0,5l gorącej, mocnej kawy 50ml likieru waniliowego 200g białej czekolady (dwie tabliczki) 300g borówek amerykańskich kakao Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, odstawiamy do lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowy deser ryżowy z wiśniami 111

Czekoladowy deser ryżowy z gorącym sosem wiśniowym i kremówką. Prawdziwa rozpusta i bomba kaloryczna ;) Idealny na grudniowy, zimny wieczór. Składniki na 2-3 porcje: 100 g ryżu 500 ml mleka 25 g kakao 50 g gorzkiej czekolady słoik wiśni (mój miał 570 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100-150 g śmietany

Moja Galeria Smaku
Sernik „noc i dzień” 158

Pieczemy w piekarniku w 180°C przez około 30 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Przygotowania kremu rozpoczynamy od roztopienia białej czekolady w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i dokładnie mieszamy. Jajka z cukrem ubijamy w kąpieli wodnej na parze. W czasie ubijania porcjami dodajemy czekoladę i żelatynę. Naszą jajeczną masę stopniowo dodajemy do twarogu

PatiGotuje
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 328

Wyłożyć herbatniki i dociskając ręką, wyrównać na całej powierzchni (fot.2) . Wstawić do lodówki.  Twaróg zmielić dwu lub trzykrotnie (fot.3) . Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić, żeby trochę przestygła. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno.  Do zmielonego twarogu dodać rozpuszczoną czekoladę i zmiksować. Następnie cały czas ubijając wlewać

Świat Ciasta
Czekoladowe ciasteczka 135

cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam szczyptę prawdziwej wanilii i kilka kropel aromatu) 2/3 szklanki maślanki tabliczka posiekanej czekolady (dałam kuwerturę) garść rodzynek Mąkę wymieszać z solą i sodą. Masło roztopić w małym garnuszku. Do miski wlać gorące masło, dodać kakao - miksować na gładką masę. Do masy dodać cukier, ekstrakt z wanilii, maślankę i dalej miksować. Zmniejszyć(...)obroty miksera, dodawać do całej masy mąkę, miksować. Dodać posiekaną na kawałeczki czekoladę i rodzynki - wymieszać. Masa jest bardzo gęsta. 1/2 łyżki starcza na 1 ciastko. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, formować z masy ciastka. Nagrzać piekarnik na 180 stopni. Ciasteczka piec 10-12 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyłożyć blachę z piekarnika i ciastka przenieść płaską łopatką

Kuchnia smaków
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM I CZEKOLADOWYMI CHRUPKAMI 2166

mieszamy. Wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 min/190C, wyjmujemy studzimy, rozcinamy na 2 blaty. KREM ŚMIETANKOWY: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Bardzo zimna kremówkę ubijamy na puch, następnie dodajemy mascarpone i schłodzoną białą czekoladę – wszystko razem dokładnie mieszamy. POLEWA: Uwaga! Bardzo ważna jest kolejność robienia polewy! W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy cukier i dokładnie(...)kremu. Posypujemy garstką posiekanych kuleczek nesquik i przykrywamy drugim blatem. Górę smarujemy resztą kremu wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu oblewamy gorącą polewą i posypujemy posiekanymi kuleczkami nesquik wymieszanymi z posiekaną mleczną czekoladą. Odstawiamy na ok. 30 minut. Zajadamy

Ostra na Słodko
Krem czekoladowy 323

wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania