wsypać kaszę manną z budyniami i mikserem miksować doprowadzając do zagotowania na dużym ogniu tortownice 18 i 16 cm, na dnie rozłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć gorącą masę serową, wyrównać wierzch czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 18% 5 łyżek - w kąpieli wodnej kawałki czekolady gorzkiej roztopić razem ze śmietaną mieszając z 3/4 czekolady stopionej rozsmarować na sernikach, psypać
W Mojej Kuchni Lubięmąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka 600 ml śmietanki 30 % 3 galaretki o róznych kolorach; ja dałam cytrynową, agrestową i wiśniową 750 ml gorącej wody 5 kostek gorzkiej czekolady Przygotować biszkopt. Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić masłem i posypać tartą bułką. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić
Monia miesza i gotujesmaku. Dusimy około 15-20 minut. Gdy sos pomidorowy mocno się już zredukuje dodajemy przepłukaną na sicie czerwoną fasolę oraz osączoną kukurydzę. Na koniec dorzucamy kostki czekolady, niech roztopią się w gorącej potrawie. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, bagietką lub nachosami
Smaki Na TalerzuMożna też je przekroić i nałożyć krem do środka – jak na kanapki. Drugi sposób to więcej kremu na ciastkach ;) Na koniec eklerki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą – nie powinna być już gorąca, ale ciągle jeszcze musi być płynna. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyświeże owoce do przybrania u mnie akurat czarna borówka i poziomki z ogrodu:) 1.Mleko, śmietankę, ekstrakt i cukier podgrzewamy ( nie gotujemy!!!) na bardzo małym ogniu. Czekoladę siekamy i dodajemy do gorącej masy śmietankowej, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. 2. Całośc podgrzewamy pamiętając aby masa się nie gotowała. Optymalna temperatura masy to ok. 80-83 st.C, więc jeśli nie macie
vaniliowoczekoladowaprzed przygotowaniem deseru. Affogato Składniki: filiżanka gorącego espresso lody waniliowe lub śmietankowe, u mnie waniliowo - czekoladowe Przygotowanie: Do szklanek przekładamy lody i zalewamy gorącym espresso. Podajemy posypane wiórkami czekolady lub np. kakao
Moja smaczna kuchniaNadzienie: puszka masy orzechowej (użyłam Helio ), 100g gorzkiej czekolady, garść orzechów włoskich , 3 białka, 1/2 szklanki cukru, szklanka płatków owsianych. Czekoladę posiekać i rozłożyć na gorącym cieście. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Rozsmarować gotową masę orzechową. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać płatki owsiane, delikatnie wymieszać szpatułką. Pianę rozsmarować na wierzchu ciasta
Z miłości do słodkościczekolada mleczna 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) Śmietankę ubijamy do uzyskania sztywnej i puszystej piany. Czekoladę rozpuszczamy i przelewamy stopniowo do musu śmietankowego (uwaga - czekolada nie może być zbyt gorąca!). Można dodać troszkę cukru pudru, jednak według mnie mus jest na tyle słodki, że nie jest to konieczne. Przekładamy mus na przestudzone ciasto sernikowe, równamy z wierzchu
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!pieczenia w razie potrzeby kapka mleka olejek pomarańczowy Masa z bitej śmietany 1/2 l smietany 30 % 4 łyżeczki cukru 1 łyżka żelatyny 4 łyżki gorącej wody 1/2 tabliczki dowalonej czekolady w moim wypadku była to mleczna z nadzieniem tofi Ponadto 4 banany sok z cytryny Wykonanie: Z podanych składników utrzeć biszkopt, w razie potrzeby gdy będzie nie dość
Pychotkaaaniemu doceniam smak, prawdziwy smak masła orzechowego. Żeby nie było "zakazany owoc" i tak mnie skusił, więc posypała wafla dodatkowo kolorową posypką :) Garstka słonecznika, 3 kostki czekolady gorzkiej- jedna wylądowała w gorącej kawie. Pije tylko czarną kawę parzoną :D bez kawy nie zaczynam dnia. Dodatkowo suszone śliwki i na koniec orzeźwiający grapefruit. Lokowanie produktów
ClauditteMissCookingdomu i zawinięciu się w koc - nie mam siły. Może później zbiorę się w sobie na tyle, żeby umoczyć inne serduszka i gwiazdki w białej czekoladzie. Na razie grzeję ręce gorącym kubkiem z jeszcze cieplejszą zawartością i pochrupuję gotowe już ciasteczka. Te słodkości znalazłam na blogu Pomidorowej Ani - zachwyciły mnie nie od pierwszego wejrzenia (choć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeowsianka z jogurtem z mascarpone, grantem, płatkami migdałowymi i białą czekoladą (+trochę truskawek na dnie) Gorąca miseczka i kubek pełen kawy, tylko tyle mi dzisiaj do szczęścia było trzeba
More food, love and dreamsniej rozsmarowujemy masę karpatkową i posypujemy znów 1/3 orzeszków ziemnych. V . Na masę karpatkową układamy ostatnią warstwę krakersów. Całość polewamy rozpuszczona w garnuszku polewą z czekolady, masła i mleka ( nie gorącą ale jeszcze ciepłą. Podgrzewamy tylko do rozpuszczenia składników). Posypujemy resztą orzeszków ziemnych. Odstawiamy w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje wyjęte z lodówki kilka godzin wcześniej. Smacznego
Smaczne Zdrowezapewniam, że warto. ... czekoladowa uczta ... Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki (do podsypania podczas wyrabiania) 5 kostek czekolady gorzkiej z bakaliami Goplana 90g 2 1/3 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju 3/4 szklanki gorącej wody Farsz: 200 g półtłustego sera(...)białego 3 kostki czekolady Mister Ron Goplana 90g 2 łyżeczki śmietanki 30% Inne: garnek z gotującą się wodą mąka do podsypania blatu Przygotowanie: Ciasto: Do miski przesiewamy 2 szklanki mąki i 2 1/3 łyżki kakao i sól, mieszamy drewnianą łyżką. Następnie dodajemy startą na tarce na drobnych oczkach gorzką czekoladę z bakaliami Goplana, mieszamy. Uwagi: Czekolada musi być bardzo dokładnie
Słodkie okruszkicałkowicie się stopi. Ostudzoną masę kokosową wykładamy na spód tarty i z powrotem wstawiamy do lodówki. W tym czasie w garnku podgrzewamy śmietankę. Gdy będzie gorąca dodajemy kawałki mlecznej i gorzkiej czekolady. Podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając aż czekolada całkowicie się rozpuści. Tak przygotowaną masą polewamy tartę. Całość odstawiamy ponownie do lodówki na około 2 godziny
Qchnia po prostupłaskie łyżki żelatyny 1/2 szkl. wody 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody) 1 tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej Czekoladę zetrzeć na tarce. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić, dodać rozpuszczoną kawę i cukier puder. Następnie dodać tartą czekoladę i wymieszać. Na koniec wlać żelatynę. Przełożenie
Moje domowe kucharzenie