gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:56/258)

Kokosowa rozpusta 175

suchego patyczka). Można też upiec 3 blaty rozdzielnie, wówczas należy jest przelać do 3 takich samych form i piec około 20 min z teroobiegiem (do suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Przekroić na 3 – 4 blaty. Uwaga(...)której był pieczony, wyłożyć połowę gorącego budyniu. Położyć kolejny blat, wyłożyć pozostały budyń, przykryć trzecim blatem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wylać ciepłą czekoladę na sam wierzch ciasta. Otudzić ciasto do temperatury pokojowej, następnie na noc włożyć do lodówki. Ciasto kroić gorącym nożem zanurzonym we wrzątku. Smacznego

moj przepis na
Wegańskie czekoladowo-kokosowo-pomarańczowe w skrócie „Czekopo” 126

ilości na formę max 20 cm) czekoladowe ciasto: 160 g mąki pszennej 100 g daktyli 70 g masła kokosowego lub 100 ml innego oleju roślinnego 50 g gorzkiej czekolady (u mnie była to 80%) 2 łyżeczki karobu lub kakao łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka esencji waniliowej masa kokosowa: dwie duże łyżki mąki ziemniaczanej lub z tapioki (około(...)wody) Warstwa pomarańczowa: 1 duża pomarańcza łyżka agaru *opcjonalnie cukier brązowy, jeżeli pomarańcza jest kwaśna Przygotowanie: Zacznij od namoczenia daktyli w dokładnie 100 ml gorącej wody. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, masło kokosowe i karob. Do dużej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Daktyle razem z wodą w której się moczyły dokładnie zblenduj, dodaj je do mąki

greenscarf
Babka z marcepanem i ricottą 211

szklanki brązowego cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa (opcjonalnie): 90 g śmietanki 30% 90 g gorzkiej lub mlecznej czekolady CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ricottę, jajka, aromat waniliowy i drobno pokruszony marcepan, cały czas ucierając. W drugiej misce(...)formy wlewamy przygotowane ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia w formie. 3. W małym garnuszku podgrzewamy śmietankę. Gdy będzie gorąca, zdejmujemy z ognia, wrzucamy pokruszoną czekoladę i mieszamy, aż do połączenia składników. Polewamy ostygniętą babkę i odstawiamy do zastygnięcia. Całość możemy ozdobić posiekanymi migdałami. Gotowe

My Culinary Art
TORCIK TRUSKAWKOWO LIMONKOWY 167

łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa 30 dag truskawek 50 dag serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Masa limonkowa 150 g białej czekolady 500 g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru 2 limonki 2 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: BISZKOPT Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić(...)truskawkową następnie przykryć ją drugim blatem  biszkoptu , odstawić do lodówki MASA LIMONKOWA Żelatynę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Białą czekoladę  roztopić w kąpieli wodnej. Jogurt zmiksować z cukrem i  wyciśniętym  sokiem z limonek, cały czas miksując dodawać powoli roztopioną czekoladę

RAROSSA
Kostka kakaowo-kawowa z pianką czekoladową i śliwkami kalifornijskimi. 123

delikatnie mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Przekładamy ciasto, pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Czekoladę przekładamy do szklanej miseczki i stawiamy na garnku z gorącą wodą, co jakiś czas mieszamy żeby dobrze się rozpuściła. Rozpuszczoną i zimną czekoladę mieszamy z serkiem mascarpone. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym

Sama słodycz i szczypta chili
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 174

dzień nie jestem smakoszem kawy to absolutnie przypadły mi do gustu dwie z nich: kawa o smaku orzecha laskowego i kawa o smaku mięty z czekoladą. Jeśli lubicie takie połączenie, to gorąco polecam, kawa smakuje jak popularne miętowe czekoladki. Kawę o smaku waniliowym wykorzystałam do zrobienia rolady. Nadziałam ją kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem orzechów, kawy i rodzynek(...)mascarpone 250 g śmietanki kremówki łyżeczka kawy waniliowej od tommycafe 4 łyżki rodzynek namoczonych w rumie 2 łyżki posiekanych orzechów opakowanie śnieżki 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 100 g czekolady 2 łyżki mleka posypka czekoladowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej, Delikatnie wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik Raffaello 174

łyżeczka sody oczyszczonej  Masa          500 ml śmietany 30% 1 łyżeczka cukru wanilinowego  200 g białej czekolady 1 łyżeczka żelatyny + 50 ml gorącej wody 2 fixy do śmietany 150 g wiórków kokosowych 100 g płatków migdałowych 2 łyżeczki cukru pudru Poncz 150 ml przegotowanej wody 50 ml wódki(...)Następnie wsypujemy mąki i dalej mieszamy łyżką. 5.Ciasto przekładamy do posmarowanej masłem tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy w 170 stopniach ok. 40 minut (do suchego patyczka). 6.Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestudzenia. 7.Żelatynę mieszamy w wodzie. 8.Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. 9.Dobrze schłodzoną śmietanę miksujemy z fixami. Gdy osiągnie już odpowiednią konsystencję

ciemna strona patelni
Czekoladowe Moelleux Erica Lanlarda 135

gęsty krem. Trzecim z elementów jest polewa . Wlewamy śmietanę do garnuszka i podgrzewamy jednocześnie pilnując żeby nie doprowadzić do wrzenia. Kiedy śmietana będzie gorąca zdejmujemy z gazu i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy na gładką masę i odstawiamy do przestudzenia – byle nie w lodówce żeby nie stężała Kiedy ciasto już wystygło bierzemy się za złożenie naszego torcika

Kuchenne Wariacje
korzenny przekładaniec 123

mleka 2 łyżki cukru 200 g masła 300 g twardej marmolady wieloowocowej na poncz: 3/4 szklanki posłodzonej herbaty 100 ml syropu rumowego lub rumu dodatkowo: 100 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka 3 łyżki startych orzechów włoskich W rondelku zrumienić 50 g cukru, nie mieszając. Zalać 100 ml wody i mieszać aż karmel się rozpuści, wystudzić. Mąkę połączyć z soda(...)mleka, budyniu i cukru ugotować budyń, do gotującego się dodać masło i miksować do momentu aż budyń wchłonie masło a krem będzie jednolity. Gorący wyłożyć na ciasto i przykryć trzecim blatem. Odstawić do ostygnięcia. Czekoladę połamać i umieścić w miseczce z mlekiem. Rozpuścić trzymając nad garnkiem z gorącą wodą. Polać ciasto i posypać orzechami. Kroić najlepiej na następny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TIRAMISU WANILIOWE 318

łyżeczek syropu barmańskiego o smaku wanilii lub esencja waniliowa  250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ Posypka: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka czekolady gorzkiej w proszku Przygotowanie: Nasączenie - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem -   ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć(...)naturalnej kawy (należy odcedzić fusy)  zamiast syropu barmańskiego o smaku wanilii można użyć olejka waniliowego, esencji spirytusowej waniliowej, lub cukru waniliowego zamiast posypki można użyć kakao lub startej czekolady gorzkiej.    Przepis autorsk

Ciastka - domowe słodkości
Deser Zakochańców 156

serduszka czekoladowe do dekoracji Sposób przygotowania: Do wysokich kieliszków, np do wina, wkładamy pokrojone w plasterki 2 truskawki, przykrywamy je warstwą pokruszonych herbatników. Czekoladę topimy w rondelku z dodatkiem 4 łyżek mleka. Polewamy (jeszcze gorącą) warstwę herbatników. Jedną truskawkę przekrawamy na pół i koniec moczymy w czekoladzie, pozostawiamy do zastygnięcia. Pozostałe mleko ubijamy wraz ze Śnieżką na puch, dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Muffiny czekoladowo-kokosowe 1136

Wykonanie: - mleko, cukier, cukier wanilinowy i przesiane kakao podgrzać na małym palniku, mieszając do rozpuszczenia się cukru i połączenia się składników, zdjąć z palnika - do gorącej mieszanki dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści - mieszankę pozostawić do całkowitego ostygnięcia - jajko wyjąć wcześniej z lodówki, żeby przyjęło temperaturę pokojową - do zimnej mieszanki dodać olej i jajko

Smakołyki Bereniki
Wuzetka 362

śmietanowa 850 ml śmietany 36% 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody do nasączenia 1/2 szklanki wody 1/3 szklanki alkoholu (wódka, nalewka) polewa 200 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany 36% Wykonanie: Mąka przesiać razem z kakao. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec nie przerywając ubijania wsypywać łyżka po łyżce(...)blaszki, nasączyć. Następnie wyłożyć masę śmietanowa, wyrównać i przykryć drugim blatem ciasta. Śmietanę podgrzać aż będzie bardzo gorąca, zdjąć z ognia, dodać posiekaną czekoladę i odłożyć. Gdy czekolada się roztopi, dokładnie wymieszać. Na wierzch wylać przestudzona polewę, wyrównać. Ciasto wstawić na 3-4 godz

magiczna kuchnia Kasi
Mazurek wiśniowo-czekoladowy 115

rozpuścić w nim żelatynę, następnie wlać sok z powrotem do wiśni, wymieszać i odstawić. Gdy masa zacznie tężeć rozprowadzić ją na ostudzonym placku. Czekoladę pokruszyć, rozpuścić w kąpieli wodnej z 5 łyżkami gorącej wody. Dodać śmietankę, masło i jeszcze chwilkę podgrzewać, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą. Ciepłą czekoladą zalać wiśnie. Gdy polewa zastygnie udekorować wedle uznania. Artykuł Mazurek

Pieguskowa Kuchnia
KAWA Z CUKREM CYNAMONOWYM 116

pozytywnie na nasze samopoczucie.   SKŁADNIKI: na 1 porcję 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/4 szkl. mleka, wrzątek, 1/2 łyżeczki cukru cynamonowego Skworcu , wiórki czekolady WYKONANIE:   Mleko podgrzewamy, ubijamy ręcznym mikserem. Kawę zalewamy gorącą wodą, dodajemy cukier cynamonowy (odrobinę zostawiamy na wierzch), mieszamy. Na wierzchu kładziemy spienione mleko, posypujemy czekoladą i cukrem cynamonowym.   Jeśli nie wiecie, gdzie

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania