gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:52/258)

Domowy kopiec kreta 151

pieczenia w razie potrzeby kapka mleka olejek pomarańczowy Masa z bitej śmietany 1/2 l smietany 30 % 4 łyżeczki cukru 1 łyżka żelatyny  4 łyżki gorącej wody 1/2 tabliczki dowalonej czekolady w moim wypadku była to mleczna z nadzieniem tofi Ponadto 4 banany sok z cytryny Wykonanie: Z podanych składników utrzeć biszkopt, w razie potrzeby gdy będzie nie dość

Pychotkaaa
Kto, rano wstaje ten ma dziecko. Śniadanie power mamy. 118

niemu doceniam smak, prawdziwy smak masła orzechowego. Żeby nie było "zakazany owoc" i tak mnie skusił, więc posypała wafla dodatkowo kolorową posypką :) Garstka słonecznika, 3 kostki czekolady gorzkiej- jedna wylądowała w gorącej kawie. Pije tylko czarną kawę parzoną :D bez kawy nie zaczynam dnia. Dodatkowo suszone śliwki i na koniec orzeźwiający grapefruit.  Lokowanie produktów

ClauditteMissCooking
Migdałowe serduszka z ciekawym składnikiem i bardzo smakowita paczka 209

domu i zawinięciu się w koc - nie mam siły. Może później zbiorę się w sobie na tyle, żeby umoczyć inne serduszka i gwiazdki w białej czekoladzie. Na razie grzeję ręce gorącym kubkiem z jeszcze cieplejszą zawartością i pochrupuję gotowe już ciasteczka.  Te słodkości znalazłam na  blogu  Pomidorowej Ani  - zachwyciły mnie nie od pierwszego wejrzenia (choć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
644. Miseczka pełna dobroci. 125

owsianka z jogurtem z mascarpone, grantem, płatkami migdałowymi i białą czekoladą (+trochę truskawek na dnie) Gorąca miseczka i kubek pełen kawy, tylko tyle mi dzisiaj do szczęścia było trzeba

More food, love and dreams
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 1313

niej rozsmarowujemy masę karpatkową i posypujemy znów 1/3 orzeszków ziemnych. V . Na masę karpatkową układamy ostatnią warstwę krakersów.  Całość polewamy rozpuszczona w garnuszku polewą z czekolady, masła i mleka ( nie gorącą ale jeszcze ciepłą. Podgrzewamy tylko do rozpuszczenia składników). Posypujemy resztą orzeszków ziemnych. Odstawiamy w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje wyjęte z lodówki kilka godzin wcześniej. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe pierogi z czekoladowo-serowym nadzieniem, czyli uczta dla podniebienia każdego łasucha 170

zapewniam, że warto. ... czekoladowa uczta ... Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki (do podsypania podczas wyrabiania) 5 kostek czekolady gorzkiej z bakaliami Goplana 90g 2 1/3 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju 3/4 szklanki gorącej wody Farsz: 200 g półtłustego sera(...)białego 3 kostki czekolady Mister Ron Goplana 90g 2 łyżeczki śmietanki 30% Inne: garnek z gotującą się wodą mąka do podsypania blatu Przygotowanie: Ciasto: Do miski przesiewamy 2 szklanki mąki i 2 1/3 łyżki kakao i sól, mieszamy drewnianą łyżką. Następnie dodajemy startą na tarce na drobnych oczkach gorzką czekoladę z bakaliami Goplana, mieszamy. Uwagi: Czekolada musi być bardzo dokładnie

Słodkie okruszki
Kokosowa tarta bez pieczenia 309

całkowicie się stopi. Ostudzoną masę kokosową wykładamy na spód tarty i z powrotem wstawiamy do lodówki. W tym czasie w garnku podgrzewamy śmietankę. Gdy będzie gorąca dodajemy kawałki mlecznej i gorzkiej czekolady. Podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając aż czekolada całkowicie się rozpuści. Tak przygotowaną masą polewamy tartę.  Całość odstawiamy ponownie do lodówki na około 2 godziny

Qchnia po prostu
Kawowa pianka 250

płaskie łyżki żelatyny 1/2  szkl. wody 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody) 1 tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej  Czekoladę zetrzeć na tarce. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić, dodać rozpuszczoną kawę i cukier puder. Następnie dodać tartą czekoladę i wymieszać. Na koniec wlać żelatynę.   Przełożenie

Moje domowe kucharzenie
Tiramisu z czekoladą 195

odkryć smaki które zapamiętamy na długo. Składniki: 250 g serka ricotta 20 g czekolady deserowej 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 całe jajko+ 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju rzepakowego 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 szkl gorącej wody mięta Przygotowanie: Jajko ubijamy razem z 1 łyżką cukru pudru na kogiel(...)piekarnika i pieczemy 30 min w temp. 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Ostudzony biszkopt kroimy w kosteczkę. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i odstawiamy. Do miseczki przekładamy pokrojony biszkopt i zalewamy go ostudzoną kawą, mieszamy aż ciasto wchłonie płyn i odstawiamy. Żółtka ubijamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
CZEKOLADOWY POT DE CREME WG CLAIRE ROBINSON. 183

razem, ale nie dopuszczam do zagotowania, zestawiam z palnika. Czekoladę rozdrabniam (może być w postaci groszków  czekoladowych tak, jak u mnie), wrzucam do gorącej śmietanki z cukrem i mieszam do momentu, aż czekolada całkowicie się rozpuści (ewentualnie podgrzać, jeśli nie chce się ładnie topić, ale nie zagotować!). Żółtka roztrzepać trzepaczką, ubić delikatnie, aby wtłoczyć nieco powietrza. Do żółtek(...)przez chwilę, po czym dodaję pozostałą część masy czekoladowej, ciągle ubijając. Muszą pojawić się małe pęcherzyki powietrza. Napełniam masą kokilki i wstawiam je do formy o wysokich brzegach. Wlewam gorącą wodę tak, by sięgała do połowy wysokości kokilek. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Wstawiam formę z kokilkami w  kąpieli wodnej i zapiekam przez 35 minut. Następnie wyjmuję formę

W kuchni Karmel-itki
Mus czekoladowy z mascarpone 265

Kiedy słońca brak częściej sięgamy po czekoladę. Czekolada dobra jest nie tylko na gorąco. Warto przygotować inne desery z jej wykorzystaniem. Przygotowałam przepyszny, czekoladowy mus, na bazie popularnego sera mascarpone, który najczęściej wykorzystuję się do zrobienia włoskiego deseru tiramisu.  Jeszcze kilka lat temu nie byłam miłośniczką czekolad. Jeśli wybierałam lody, to tylko owocowe, najchętniej wyraziste w smaku sorbety

Moja smaczna kuchnia
delicja żurawinowa 218

gorącej wody, wystudzona) 400 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 1 łyżka żelatyny 2 łyżki likieru amaretto 2 łyżki cukru pudru ponadto: 3 łyżki likieru amaretto kilka łyżek wody z sokiem z cytryny kilka łyżek konfitury z żurawiny (do mięs i serów) polewa: galaretka o smaku żurawiny 200 g ciemnej, gorzkiej czekolady ew. płatki migdałów i suszona żurawina(...)zagotować!). Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder, następnie delikatnie wmieszać mascarpone, amaretto i kawę. Krem wyłożyć na ciasto, wygładzić wierzch. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, odczekać 2-3 minuty, wymieszać na jednolitą masę (w razie potrzeby delikatnie podgrzać). Odczekać do wystudzenia, wyłożyć na wierzch ciasta. Udekorować migdałami i żurawiną. Schłodzić

6niebo
Piernik staropolski (długo dojrzewający) 187

duże prostokąty i przyozdobić. Polewa: 150 gr gorzkiej czekolady 200 ml śmietany kremówki płatki migdałowe Śmietanę podgrzać w garnuszku, aby była bardzo gorąca, prawie wrząca. Wrzucić połamaną na drobne kawałki czekoladę, odczekać minutę, wymieszać dokładnie by cała czekolada się rozpuściła. Silikonowym pędzelkiem posmarować piernik z 3 stron, posypać płatkami migdałów, lub poszatkowanymi (ale nie mielonymi) orzechami włoskimi

moj przepis na
Karmelowe tiramisu z czekoladą 146

migdały do posypania Poncz • 1 szklanka mocnej kawy • amaretto wg uznania Wykonanie: • Czkoladę połamać na kawałki i powoli rozpuścić w gorącym mleku. • Zmiksować masę kajmakową z czekoladą, dodać serek mascarpone i ponownie wymieszać. • W naczyniu prostokatnym ułożyć na dnie biszkopty maczane w kawie z amaretto. • Na biszkopty

To co kocham
Sernik z białą czekoladą i truskawkami (na zimno) 3860

ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki do czasu przygotowania masy serowej. Żelatynę zalać mlekiem i podgrzewając na małym ogniu lub mikrofalówce do rozpuszczenia. Czekoladę połamać na kawałki, dodać do gorącej żelatyny i rozpuścić, mieszając. Masę przestudzić, ale może zostać lekko ciepła. Kremówkę ubić, dodając pod koniec cukier puder. Twaróg zmiksować na małych obrotach z ubitą śmietaną(...)dalej miksować, dodając powoli żelatynę z czekoladą. Dobrze połączyć z masą twarogowo-śmietanową. Przelać na ciasteczkowy spód, a kiedy zacznie tężeć, można na wierzchu wykonać ozdobne rowki (szpatułką lub widelcem). Włożyć do lodówki do stężenia, na całą noc. Przed podaniem udekorować truskawkami i startą czekoladą

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania