gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:57/258)

Wielkanocne gniazdka 151

małe czekoladowe jajeczka  ew. posypka Przygotowanie: Czekoladę mleczną i gorzką łamiemy na mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, którą stawiamy na garnku z gorącą wodą. Co kilka minut ściągamy miskę i mieszamy czekoladę, dodajemy masło. Pamiętajmy, że nie możemy czekolady przegrzać, ponieważ się zbryli i nic z niej już nie zrobimy.  Paluszki łamiemy na 3-4 cm kawałki

bistro mama
Deser lodowy z czekoladą i sosem owocowym 180

Ostatnie upały zmuszają do przygotowania czegoś orzeźwiającego i chłodzącego. Proponuję Wam pyszny deser, bardzo przypominający lody. Jest puszysty, z małą nutką czekolady i waniliowym aromatem... Całość wieńczy słodki sos owocowy. Gorąco polecam! Składniki: 250g serka mascarpone, 400g gęstej śmietany 18%, laska wanilii, 2 białka, 60g mlecznej czekolady, 60g cukru pudru.     Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, śmietaną

Z miłości do słodkości
pyszne trio: czekoladowe ciasto z kremem i musem truskawkowym 2700

maki 20 g kakao 1 jajko 1/2 szkl mleka 1/4 szkl oleju 1/2 szkl śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody wykonanie: Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w gorącym mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej oraz śmietanę i miksujemy. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę w mleku, miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
czekoladowe ciasto z owocami lata i galaretką 220

proszku do pieczenia dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe 400 g owoców: porzeczki czerwone, czarne, truskawki, czereśnie, jagody 700 ml gorącej wody wykonanie: Mleko podgrzewamy, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. W innym naczyniu miksujemy jajko z cukrem. Wlewamy olej, kwaśne mleko, przestudzone mleko czekoladowe oraz dżem i miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy mąkę przesianą z kakao(...)górką to ścinamy ją delikatnie nożem lub odwracamy jeszcze ciepłe „do góry nogami” i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto ponownie umieszczamy w tortownicy. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia, dodajemy owoce, mieszamy i wykładamy na ciasto. Całość umieszczamy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Tort Płatek Śniegu 198

trzy równe blaty. Krem czekoladowy- krem czekoladowy : 250 ml śmietany kremówki 36% 160 g mlecznej czekolady, połamanej 50 g gorzkiej czekolady, połamanej 100 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką(...)zasypujemy cukrem. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu zagotowania. Zdejmujemy z palnika. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min do napęcznienia. Gorące maliny przecedzamy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Powstałe puree przelewamy do garnka i podgrzewamy do momentu wrzenia. Zdejmujemy z palnika

Słodki Pomysł
Sernik z pierniczkami i lekką pianką. 294

śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 2 kopiaste łyżki mleka w proszku 1 płaska łyżka żelatyny 3 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 40 dag pierników w czekoladzie nadziewanych 5 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser i olejek(...)Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mleko w proszku i cukier puder do smaku i ubijamy, na koniec dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy. Piankę wykładamy równomiernie na zimnym serniku i wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. Po tym czasie sernik kroimy. 5. Dekoracja i podanie: Czekoladę ścieramy na tarce

Izabelawkuchni
TIRAMISU BROWNIES 318

180g ksylitolu - 3 duże jajka - 200g czekolady gorzkiej ( max 60%) roztopionej - 120g mąki orkiszowej białej - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w 1/5 szklanki gorącej wody - 1 łyżka likieru amaretto Wszystkie składniki powinny być w temp.pokojowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przestudzić. W misie malaksera utrzeć masło z ksylitolem na jasną , puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, ciągle miksując. Następnie(...)dodajemy lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Na końcu dodajemy mąkę, kawę i likier, miksujemy do połączenia składników. Składniki części tiramisu: - 500g mascarpone - 130g ksylitolu - 2 duże jajka - 2 łyżki likieru amaretto - 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w 1 łyżce gorącej wody Wszystkie składniki zmiksować w misce do połączenia. Blaszkę u mnie 22x33cm lub mniejszą np.20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia

Smaczne Zdrowe
Babeczki jabłkowe na zimno 177

zaproponuję coś na deser. Bardzo szybki do przyrządzenia i prosty jak drut :-) Składniki:  4 jabłka  2 galaretki agrestowe  gorzka czekolada  2 szklanki wody  Sposób przyrządzenia :  Galaretki rozpuścić w 2 szklankach  gorącej wody. Jabłka umyć, obrać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gdy galaretka porządnie wystygnie, dołożyć starte owoce i wszystko dokładnie wymieszać(...)Przełożyć w miseczki, włożyć do lodówki na całą noc. Przed podaniem czekoladę rozpuścić i polać babeczki. Dla dzieciaków można dołożyć kulkę lodów, owoców natomiast dla dorosłych wystarczy cydr z polskich jabłek. Udanego weekendu

pieprzny smaczek
Sernik "czekoladowa dama" 189

cukier,wlać wodę i szybko zagnieść ciasto. Wylepić dno tortownicy o wym 24 cm, włożyć do lodówki na czas przygotowania masy. MASA SEROWO-CZEKOLADOWA: Białą czekoladę połamać , przełożyć do miseczki, rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej na płynną masę. Twaróg zmielić w maszynce, wbić jaja, dodać białko, masło, wlać śmietankę ,wsypać cukier oraz budyń krótko zmiksować tylko do połączenia(...)napowietrzać niepotrzebnie masy, na koniec wlać lejącą białą czekoladę i wymieszać.  Wylać na kruchy czekoladowy spód.Wstawić sernik do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 15 minut, po czym temp zmniejszyć do 160 i piec jeszcze 30 minut-pilnować aby sernik się nie zrumienił, ma pozostać biały! W tym celu gdyby była taka potrzeba nakryć wierzch folią aluminiową

Wanilia i Kardamon
Mocno czekoladowy budyń domowy 151

małe porcje) 1 szklanka mleka (najlepiej tłustego) 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 g gorzkiej czekolady 30 g mlecznej czekolady 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 żółtka jaj klasy M* 2-3 łyżeczki płatków migdałowych * pamiętajcie, aby użyć jajka ze sprawdzonego źródła Przygotowanie(...)garnku do gotowania mleka (lub innym z grubym dnem) podgrzewamy mleko ze śmietanką. Odlewamy około 1/2 szklanki. Czekoladę drobno siekamy. W misce mieszamy mąkę ziemniaczaną, kakao i cukier puder. Następnie dodajemy 2 łyżki gorącej wody i około 1/2 szklanki podgrzanego mleka ze śmietanką (ilość "płynu" na wystarczyć do wymieszania składników, tak jak robimy to w przypadku gotowych budyniów

Słodkie okruszki
Deser w rustykalnym stylu. Mocno czekoladowy budyń domowy. 144

małe porcje) 1 szklanka mleka (najlepiej tłustego) 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 g gorzkiej czekolady 30 g mlecznej czekolady 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 żółtka jaj klasy M * 2-3 łyżeczki płatków migdałowych * pamiętajcie, aby użyć jajka ze sprawdzonego źródła Przygotowanie(...)garnku do gotowania mleka (lub innym z grubym dnem) podgrzewamy mleko ze śmietanką. Odlewamy około 1/2 szklanki. Czekoladę drobno siekamy. W misce mieszamy mąkę ziemniaczaną, kakao i cukier puder. Następnie dodajemy 2 łyżki gorącej wody i około 1/2 szklanki podgrzanego mleka ze śmietanką (ilość "płynu" na wystarczyć do wymieszania składników, tak jak robimy to w przypadku gotowych budyniów

Słodkie okruszki
Ciastka owsiane z żurawiną 194

ciastek - nabierałam łyżeczką małe porcje, formowałam kulki i spłaszczałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 200 stopniach przez 20 minut Dla zainteresowanych : Czekoladę stopiłam w kąpieli wodnej : ustawiłam nieduży rondel z gorącą wodą na palnik na średnim ogniu, nad rondlem postawiłam miskę aluminiową i do niej wsypałam pokruszoną czekoladę. Chwilę mieszałam, aż czekolada się rozpuściła i spód

apetytnapieczenie
Wróciłam! 146

oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka kakao czekoladowy krem: 70 ml śmietany kremówki 20 g mlecznej czekolady (32%) 30 g ciemnej czekolady (80%) dodatkowo: 60 g cukru pudru 2 łyżki gorącej wody cukrowe perełki do dekoracji cukrowe serduszka Najpierw przygotować krem: Kremówkę mocno podgrzać, ale nie gotować. Czekoladę posiekać, włożyć do miski, zalać kremówką. Odstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mus z białej czekolady ... 264

poprawę humoru :) Szybki deser dla czterech szczęśliwców, chyba że zrobimy go więcej, albo zjemy wszystko sami. Składniki: 300 ml śmietany kremówki 200 g białej czekolady 2 łyżki mleka 6 łyżeczek żelatyny 3 łyżki gorącej wody 100 g płatków migdałów 4 banany 200 g jagód 2 łyżki miodu Przygotowanie: Migdały uprażyć, podzielić na cztery części i wypełnić dno szklaneczek(...)Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie - pozostawić do delikatnego ochłodzenia. W misce ubić śmietanę na sztywną pianę, w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem i połączyć ze śmietaną, delikatnie mieszając łyżką, dodać żelatynę. Gotowym musem zalać migdały i wstawić szklanki do lodówki na 1h.  Banany obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z miodem i jagodami. Smażyć

Niezły Młynek
Najlepsze Ciasto Czekoladowo Pomarańczowe 313

kakao 250 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Pomarańcze przekuwamy w kilku miejscach np. wykałaczką a następnie gotujemy około 30 minut. Gorącą pomarańczę blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy stopniowo olej. Ciągle ubijając dodajemy pomarańczowe puree i roztopioną czekoladę. Krótko ubijamy. Kolejno dodajemy kakao

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania