gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:50/258)

W-Z'tka 185

łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 330g śmietany kremówki 36% 200g serka homo 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szkl gorącej wody Polewa czekoladowa: pół tabliczki mlecznej czekolady łyżka margaryny 3 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: 1. Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać, dodać żółtka, pozostałe składniki i wszystko połączyć. Piec(...)Serek homo wymieszać z cukrem pudrem, kremówkę ubić. Do ubitej kremówki dodawać po łyżce serka i zmiksować. Żelatynę zalać gorącą wodą i wymieszać do rozpuszczenia, chwilę przestudzić. Żelatynę dodać do kremówki i zmiksować do połączenia składników, 3. Polewa czekoladowa: Czekoladę razem z margaryną rozpuścić w kąpieli wodnej. Po całkowitym rozpuszczeniu dodać kakao i cukier puder, wymieszać do połączenia składników

Motylkowa Kuchnia
Wegańskie toffifee 171

skąd takie dobre orzeszki? Z Toffifee…. Smacznego Składniki na około 20 sztuk: Pojemnik na kostki lodu 20 daktyli 20 orzechów laskowych 100 g tabliczka czekolady Przygotowanie: Przez 15 minut namocz w gorącej wodzie daktyle i orzechy. Daktyle możesz po odsączeniu zblendować, orzeszki obierz ze skórki, a czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wypełnij równomiernie pojemnik do lodu czekoladą, nałóż

greenscarf
Energetyczne batony czekoladowe 163

migdałów 3 łyżki pestek dyni 3 łyżki jagód goji 3 łyżki rodzynek 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki sezamu 3 łyżki miodu naturalnego 100 g czekolady deserowej 1/4 szkl. mleka Na suchej gorącej patelni uprażyć wiórki kokosowe,słonecznik,sezam,pestki dyni i lekko przesiekane orzechy i migdały. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z mlekiem. Wszystkie sypkie składniki

Kolorowa kuchnia Elki
Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą 788

gorzkiej czekolady (1 tabliczka) Serek mascarpone zmiksować z kremem czekoladowym. Czekoladę połamać, włożyć do małej metalowej miski lub kubeczka, który umieścić w większym naczyniu z gorącą (wrzącą) wodą. Odczekać kilka minut aż czekolada nabierze temperatury i wymieszać. Ciepłą czekoladę wlewać cienkim strumieniem do kremu i wszystko razem dobrze zmiksować. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki

Trzeci talerz
Ciasteczka spękane czekoladowo-kawowe. 142

rozpuszczalnej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru do obtaczania Czekoladę rozpuszczamy z masłem i kawą w kąpieli wodnej ( do garnka wlewamy gorącą wodę i stawiamy na nim miseczkę z czekoladą ). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie wlewamy zimną czekoladę, mieszamy, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i dobrze mieszamy. Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Mocno czekoladowe brownie 171

pełna szklanka cukru  szczypta soli  jeśli lubimy możemy dodać naszą ulubioną esencję np. waniliową, migdałową   SPOSÓB WYKONANIA : -  rozpuszczamy masło i czekoladę w kąpieli wodnej ( w większy garnek wlewamy gorącą wodę i w to wkładamy miskę bądź mniejszy garnek z naszą czekolada i masłem, gotujemy na wolnym ogniu a nasza zawartość w tym czasie się

Basia w kuchni
Sernik kokosowy na spodzie z oreo 196

kokosową. Jest absolutnie idealny. Na spód wykorzystałem ciasteczka oreo wymieszane z wiórkami kokosowymi, co okazało się świetnym połączeniem. Górę sernika zdobi zaś krem z białej czekolady oraz płatki świeżego kokosa. Gorąco polecam, bo smakuje wspaniale! :) Spód: 240 g ciasteczek oreo lub innych podobnych, np. neo 100 g wiórek kokosowych 60 g roztopionego masła Ciasteczka rozetrzeć na pył przy(...)nagrzanego do 160 °C  piekarnika i piec przez około 90 minut, aż do suchego patyczka. Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wierzch: 200 g mascarpone 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru płatki świeżego kokosa z około połówki orzecha Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nieco przestudzić, a następnie powoli wlewać wmiksowując ją do serka mascarpone. Dodać cukru

Food Square
Budyń Dyniowy – Deser na Halloween 174

obranej dyni 600 ml mleka 120 g cukru brązowego lub białego 80 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej (mąki ziemniaczanej) 20 g masła dużą szczyptę cynamonu 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady szczypta soli do wody Link do filmu z przygotowania: Budyń z dyni  https://www.youtube.com/watch?v=JEM2bqQI5LA Przygotowanie: Najpierw przygotuję dynię: Dynię obieram ze skórki i oczyszczam z pestek i gniazd nasiennych(...)mlekiem dodaję rozmieszane składniki z miseczki (przed dodaniem zawartości miseczki dokładnie mieszam ponieważ skrobia opada na dno) i gotuję tak jak budyń mieszając rózgą. Ugotowany gorący budyń przekładam do miseczek. Czekoladę ścieram na tarce o grubych oczkach lub robię wiórka nożem i posypuję górę zimnego budyniu obficie czekoladą. Dodatkowo przed nałożeniem budyniu, miseczki, filiżanki lub pucharki możemy udekorować flamastrem

Uwaga Babcia Gotuje
Mazurek cytrynowy 349

cytryny 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) krem cytrynowy 2 jajka skórka otarta z 1 cytryny 80ml soku z cytryny (z 1-2 cytryn) 100g masła 100g białej czekolady kandyzowana skórka cytrynowa skórka obrana z 1 cytryny (nie wykorzystamy całej do dekoracji) 125ml wody 120g cukru płatki migdałów do dekoracji Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę przesiać, dodać cukier puder, zimne masło oraz(...)szybko gęstnieć i może przywierać do dna - podgrzewać krótko, aż masa zgęstnieje, zdjąć z palnika, jeśli masa nie jest gładka, można przetrzeć ją przez sitko - do gorącej masy dodać kawałki białej czekolady, wymieszać do rozpuszczenia się czekolady i otrzymania gładkiego kremu - krem lekko ostudzić, co jakiś czas mieszając - na kruchy spód wylać krem cytrynowy, wyrównać i pozostawić do zastygnięcia

Smakołyki Bereniki
Mazurek kokosowy 200

prostokąta o wymiarach około 25x20cm . Mazurek kokosowy Składniki: CIASTO 160g mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej 120g masła 50g cukru pudru 1 żółtko MASA KOKOSOWA 160ml śmietanki 30% 80g białej czekolady 60g wiórków kokosowych 200g konfitury wiśniowej (najlepiej niskosłodzonej) około 10 sztuk wiśni kandyzowanych do dekoracji Wykonanie: CIASTO - masło i żółtko do ciasta powinny być zimne - mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz(...)razu dekorować lub przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej MASA KOKOSOWA - śmietankę wlać do rondelka, podgrzać niemal do zagotowania, ale nie gotować, zdjąć z palnika - do gorącej śmietanki wrzucić kawałki białej czekolady, wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji - mieszankę ostudzić, schłodzić w lodówce przez kilka godzin - mocno schłodzoną mieszankę śmietanki i czekolady ubić mikserem tak, jak ubijamy śmietankę

Smakołyki Bereniki
Jamajka, bananowiec z galaretką pod słodką pianką 581

cytryny - 3 żółte galaretki  oraz 1 litr wody - 4 łyżki dżemu Masa śmietankowa z czekoladą: - 400 ml śmietany kremówki 30-36% - połowa startej mlecznej czekolady - 2 łyżki cukru pudru - 1/3 szklanki gorącej wody - 1 łyżka żelatyny  1. Żelatynę zalewamy gorącą wodą, mieszamy, a następnie studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno, dodajemy cukier puder i startą czekoladę

Apetyczna babeczka
Czekoladowy mazurek z m&m's 104

125g zimnego masła 4 łyżki cukru łyżka kwaśnej śmietany (12 lub 18%) 1 jajko 2 łyżki kakao łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na masę: 175ml śmietany kremówki 175g gorzkiej czekolady łyżka cukru kilka łyżek (3-4) powideł śliwkowych 100-150g drażetek czekoladowych typu m&m's (dekoracja) Wykonanie ciasta: Do miski wsypać: przesianą mąkę, cukier i kakao(...)upieczeniu zostawić na 10 minut w piekarniku, a następnie wyjąć i wystudzić.     Wykonanie masy:  Śmietanę zagotować w rondelku. Zdjąć z ognia rondelek. Do gorącej śmietany dodać cukier i czekoladę połamaną na kawałki i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 10 minut, by masa trochę przestygła. Wystudzonego mazurka posmarować powidłem śliwkowym. Lekko ciepłą masę czekoladową wylać

Mania Wypiekania
Czekoladowe praliny, filmy Xaviera Dolana 183

ogóle wyczuwalny. Wychodzi ok. 10 sztuk. P.S. Jeśli zamienimy mleko krowie na sojowe, uzyskamy wegański deser. Składniki: ½ filiżanki gorącej wody ½ szklanki brązowego cukru 3-4 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 2 łyżki wody 1 tabliczka gorzkiej wegańskiej czekolady 1 szklanka ugotowanej(...)ciecierzycy 3-4 łyżki płatków owsianych 1 ½ szklanki mleka w proszku (sojowego lub zwykłego 26% tłuszczu) do obtoczenia: kakao, sezam lub wiórki kokosowe Wymieszaj energicznie gorącą wodę z cukrem, kakao, siemieniem i połamaną czekoladą. Dodaj do ciecierzycy z płatkami owsianymi i zblenduj na gładką masę. Dodaj mleko w proszku i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na co najmniej

Qlinarnie i Qlinarnie
Torcik ''Kokosowa Hawana''. 105

cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 dkg masła 1 puszka ananasów Poncz : 100 ml rumu sok z 1/2 cytryny  Polewa : 10 dkg gorzkiej czekolady 2 łyżeczki mleka  Sposób wykonania :   B iszkopt na spód : Białka ubij na sztywno, cały czas ubijając dodawaj stopniowo cukier, a następnie po jednym żółtku. Do ubitej piany, cały(...)oncz : Rum wymieszaj z sokiem z cytryny i tak przygotowanym ponczem nasącz cały biszkopt przeznaczony na spód ciasta.   P olewa :  W gorącej kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę z mlekiem w małej miseczce lub garnuszku, wymieszaj.  Z łożenie torcika : Na nasączony biszkopt wyłóż masę z ananasem, równo rozsmaruj po całej powierzchni. Na masę połóż blat kokosowy, lekko

Przepisy i porady kulinarne
Męskie muffiny w barwach moro 281

mięsistą grubą skórką) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża szczypta sody oczyszczonej szczypta soli 4 łyżeczki kakao odrobina zielonego spożywczego barwnika w żelu opcjonalnie czekolada do dekoracji Pomarańczę sparzyć gorącą wodą, wytrzeć do sucha i zetrzeć z niej skórkę na tarce o drobnych oczkach. Z miąższu wycisnąć 4 łyżki soku pomarańczowego. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną(...)przez 16 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu odczekać kilka minut i przełożyć je na kratkę do ostygnięcia. Opcjonalnie na każdej muffince można zrobić „błotny” kleks z ciemnej czekolady

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania