gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:47/258)

Panna cotta z białą czekoladą i sosem z owoców leśnych 458

wanilii 3 płaskie łyżeczki żelatyny 3 łyżki gorącej wody 250-300 g owoców leśnych (użyłam mrożonych) 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody. Śmietanę, mleko, cukier, połamaną czekoladę i ziarenka z rozciętej laski wanilii wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Nie doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i bardzo dokładnie

Zawsze głodna!
Gorąca biała czekolada z bananem i karmelem 268

Czas na pyszności! czyli 2ga czekolada na walentynki :). Świetne połączenie białej czekolady z bananem i własnoręcznie zrobionym sosem karmelowym oczaruje Wasze kubki smakowe bez dwóch zdań

Kuchnia PROzdrowotna
Tarta z gruszkami i budyniem 170

żółtko 125 g masła 1,5  łyżeczki proszku do pieczenia  1 słoik gruszek w syropie 2 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej ( miseczka z czekoladą nad miseczką z gorącą wodą ) Masa budyniowa : 650 ml mleka 2 budynie waniliowe Winiary 1 łyżka mąki Wykonanie :   Do miski przesiać mąkę z proszkiem , dodać masło , cukier waniliowy , jajka , wymieszać mikserem

Sama słodycz i szczypta chili
704. Powrócić do rzeczywistości. 128

Kasza kuskus z pistacjami,  gorzką czekoladą i malinami* *część gorąca, podgrzana na patelni   Wróciłam. I może jestem lekko niewyspana. Może nadal wciąż gdzieś tam błądzę myślami. Może to nie był najlepszy obóz na jakim byłam w życiu,  bo ludzie nie do końca zgrani jak zawsze, bo przez to trochę inaczej było, ale nie żałuje

More food, love and dreams
Pyszne ciasteczka 188

mąką wałkujemy dość cienko wycinając ulubione wzory. Pieczemy ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp 180 stopni przez ok 10-15 min. Do lekkiego zezłocenia. Czekoladę siekamy i zalewamy gorącą śmietanką. Mieszamy i błyszczącą masą przekładamy nasze ciasteczka, lub dekorujemy zgodnie z naszymi upodobaniami. I dzięki temu kawa zyskuje nowy pyszny wymiar

Malinowe Pocałunki
Limonkowo-czekoladowy sernik Nigelli Lawson 118

porządnie się schłodził - u mnie stał całą noc, ale myślę, że godzina czy dwie w zupełności wystarczą. Sernik wyciągamy z lodówki około 15 minut przed podaniem, kroimy gorącym nożem. Wierzch posypałam czekoladą z młynka.   Jeśli go upieczecie koniecznie dajcie znać jak Wam smakował - bardzo jestem ciekawa Waszych opinii

Kraina Tysiąca Smaków
Rodzynkowiec 1105

uzyskania gładkiej masy - żelatynę zalać zimną woda, wymieszać, gdy napęcznieje, podgrzać 10-20 sekund w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorąca - do żelatyny dodać 1-2 łyżeczki masy czekoladowej, wymieszać energicznie - zahartowaną żelatynę wlać do reszty czekolady, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji - do czekolady wsypać odsączone rodzynki, wymieszać - gotową polewę wyłożyć od razu na wierzch drugiego biszkoptu, rozsmarowując

Smakołyki Bereniki
Błyskawiczne czekoladowe powidła z suszonych moreli i rodzynek 118

łyżek cukru 2 łyżki esencji waniliowej 200 g czekolady gorzkiej lub deserowej około 200 ml mleka Mleko zagotować z cukrem. Odstawić z ognia, dodać czekoladę i rozpuścić ją w gorącym mleku. Morele i rodzynki wsypać do malaksera i zmiksować je. Można użyć najzwyklejszej maszynki do mielenia mięsa. Do zmiksowanych owoców wlać czekoladę z mlekiem, esencję waniliową i ponownie zmiksować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mazurek czekoladowy 132

dodaję połamaną czekoladę białą ale nie mieszam jej. Zostawiam tak na pięć minut, czekolada sama się rozpuści. Potem mieszam łyżką. Galaretkę pomarańczową rozpuszczam w trzech łyżkach gorącej wody. Wlewam do jeszcze ciepłej czekolady. Dekoracją: Czekoladę gorzką łamię przekładam do miseczki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję miód i mieszam. Masę wylewam na dwie kartki papieru białego, rozsmarowuję

wesoła kuchnia
Brownies 132

włoskich Sposób przygotowania: Na małym ogniu stawiamy rondel z niewielką ilością wody. Następnie na rondel stawiamy szklaną miskę i wrzucamy do niej połamaną na kawałki czekoladę oraz masło. W ten sposób Gorąca para wodna szybko i sprawnie rozpuści składniki w misce. W ten sposób czekolada nie zostanie przypalona. Czekoladę i masło mieszamy „na ogniu” do momentu uzyskania

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
CZEKOLADOWA MALINKA 264

wodnej mleczną czekoladą na niej ułożyć maliny jedna obok drugiej, biszkopt wstawić do lodówki aby czekolada z malinami stężała. Krem Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, również odstawić do przestygnięcia. Śmietanę, mascarpone oraz jogurt ubić na puszystą masę gdy składniki się dokładnie poplączą dodać białą czekoladę i dalej

RAROSSA
Mini pączusie 117

gram cukru pudru szczypta soli 30 ml. wódki lub spirytusu Lukier: 150 gram cukru pudru  2-3 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Mąkę i cukier puder przesiewamy.Robimy zaczyn z roztartych drożdży z 1 łyżeczką cukru ,150 gram mąki i połowy letniego mleka.Zostawiamy w ciepłym(...)obydwu stron na złoty kolor.Usmażone pączki wykładamy na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu. Do miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Pączki smarujemy lukrem za pomocą pędzelka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią pączki. Pączki możemy posypać cukrem pudrem

Bajeczna Kuchnia
Tort "EMERALD" 178

kremu. Gotując krem należy cały czas go mieszać, aby się nie przypalił. Do gorącego kremu dodać żelatynę i wymieszać, aby się rozpuściła. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej albo w kuchence mikrofalowej i dodać do gorącego kremu. Wymieszać. Krem przetrzeć przez sito, aby był gładki. Przestudzić do temperatury pokojowej. Schłodzoną pozostałą śmietanę ubić na sztywno, dodać do kremu(...)wody; 100g malin; 10g cukru kryształu; Żelatynę zalać wodą i odstawić, aby napęczniała. Maliny zagotować z cukrem kryształem, przetrzeć przez sito. Masę jeszcze raz dobrze podgrzać, aby była gorąca, dodać żelatynę i mieszać, aby się dobrze rozpuściła. Przestudzić. Składanie tortu: - ciasto I nasączyć delikatnie ponczem; - 1/4 kremu; - ciasto II nasączyć delikatnie ponczem; - 1/4 kremu; - malinowa wkładka

In my kitchen
ciasto śliwka w czekoladzie 1165

śliwek kalifornijskich 300 ml śmietany kremówki 30% 200 g gorzkiej czekolady wykonanie: ciasto: Jajka ubijam z cukrem na puszystą, białą masę. Cały czas miksując dodaję olej, potem stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do gorącego piekarnika. piekę w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka(...)mannę. Ucieram na gładki krem. Wykładam na blat ciasta dobrze nasączony ponczem, przykrywam drugim blatem. czekolada ze śliwkami: Śliwki kroję na kawałki. Śmietankę podgrzewam, a gdy zacznie wrzeć zdejmuję z ognia i wsypuję kostki czekolady. Mieszam tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Do gorącej masy wrzucam pokrojone śliwki i odstawiam na chwilę do ostygnięcia. Letnią masę wykładam

babka w formie
Owsianka bez gotowania. 116

Kakaowe płatki owsiane (zalane wodą) ,   z (gorącym) mleczkiem kokosowym i ananasem, gorzką czekoladą  uwierzcie gdzieś tam są te płatki owsiane  tak dla odmiany, bo jakoś ostatnio polubiłam taką wersję

More food, love and dreams