gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:38/258)

Brownies z nutą pomarańczy 145

ciasta. Polewa: 100g czekolady 100ml śmietany Czekoladę łamiemy lub kroimy nożem na drobniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, w taki sposób, by naczynie z czekoladą nie stykało się z taflą gorącej wody, w naczyniu poniżej, gdyż czekolada może się nam zwarzyć. Rozpuszczoną czekoladę mieszamy z jogurtem naturalnym. Jajka ubijamy z cukrem i solą, dodajemy do nich stopniowo mieszaninę

Smakowy Raj
Sernik kokosowy 364

stopni C. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy o średnicy 28 cm pieczemy ok 1h 20 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy w piekarniku ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli dodajemy mleko oraz cukier puder dobrze łączymy składniki i polewamy wystudzony sernik. Smacznego

kgwjanczewo
CIASTO "COMBER" Z ALKOHOLEM 239

się owalne ziarna kakaowe, koszmarnie gorzkie po przegryzieniu. Ciasto bardzo mi posmakowało. Jest wilgotne, delikatne i bardzo alkoholowe. Odstąpiłam od polewy czekoladowej – odłożoną masę kakaową przetworzyła na czekoladę pitną na gorąco. W to miejsce popełniłam lukier na bazie ponczu do nasączenia ciasta. CIASTO COMBER Z ALKOHOLEM /źródło: Mała Cukierenka / 1,5 szklanki mąki pszennej 250g masła 1 szklanka cukru

W kuchni Karmel-itki
Miodownik 395

ciągle mieszając podgrzewać przez 2-3 minuty. Następnie wlać śmietankę, doprowadzić do wrzenia, podgrzewać na wolnym ogniu przez około 5 minut, aż część śmietanki wyparuje, a czekolada odrobinę zgęstnieje. Gorącą wylać na wierzch ciasta i rozsmarować na powierzchni. Smacznego!! Miodownik najlepiej przygotować dwa dni wcześniej, aby blaty wystarczająco zmiękły

Zapiski Młodej Żony
Banany w cieście 160

wzdłuż banany zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na oleju kokosowym  do uzyskania złotego koloru. Opcjonalnie posypać wiórkami kokosowymi i orzechami włoskimi.Polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Podawać na gorąco

pieprzny smaczek
Pączki w kokosowej obręczy 147

Ponadto: tłuszcz do smażenia marmolada twarda kubek firmy JAMAR (http://jamar.pl/nasze-produkty/przetwory-owocowe/) cukier puder do posypania lub lukier (1 szklankę cukru pudru rozprowadzić z 2 - 3 łyżkami gorącej wody) owoce kansyzowane, czekolada – rozpuscic w kapieli wodnej, kokos Wy konianie- Mąkę pszenną przesiać i zmiesza ć z rozczynionymi wcześniej drozdzami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz(...)osączyć na bibule, posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem, posypa ć wiórkami czekoladowymi, skórką kandyzowanej pomarańczy. .. Można roztopi ć czekolad ę obotoczy ć ni ą pączka i do czekolady “przykeli ć ” kokos- to dla wymagających ł asuchow! Smacznego!!! Podawać z gorącą herbatką

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowy pudding jaglany 132

przypraw korzennych   Przed gotowaniem kaszę dokładnie płuczemy na sitku pod bieżącą wodą.  Kaszę gotujemy w mleku do miękkości (nawet około 20 minut). Do gorącej kaszy dodajemy rozdrobnioną czekoladę , przyprawy, miód i ewentualnie lekko dosładzamy brązowym cukrem. Miksujemy blenderem do uzyskania konsystencji gładkiego musu . Jeśli potrzeba, dolewamy gorącą wodę i miksujemy blenderem. Pamiętajmy,że zimny

WYSPA SZCZĘSLIWA
Jogurtowiec "Forest Friut" 183

gorącą, parującą wodą, do czasu aż czekolada się rozpuści. Granolę ( lub herbatniki )rozkruszyć w malakserze. Do pokruszonej granoli ( lub herbatników ) dodać rozpuszczoną czekoladę - dokładnie połączyć składniki. Powstałą masą wylepić dno tortownicy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą. Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Naczynie z napęczniałą żelatyną umieścić w gorącej wodzie - żelatyna ma się rozpuścić. Jogurt grecki

kolorowotorcikowo
Daimtårta - szwedzki torcik Daim 411

Daim (gotowych) lub batoników Daim z mojego przepisu Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki. Śmietanę wlać do rondelka. Podgrzewać, aż będzie gorąca ale nie wrząca. Zdjąć z palnika. Do gorącej śmietany wrzucić mleczną czekoladę. Pod wpływem temperatury czekolada ładnie się roztopi. Wymieszać na jednolitą masę. Batoniki Daim pociąć nożem na małe kawałeczki. Pierwszy blat ciasta położyć

maniapieczenia
Tarta serowa z truskawkami 229

kruchy spód.  Piec w 175 stopniach C przez 30 minut. Dodatkowo: * 70 g czekolady deserowej * 1/4 szklanki kremówki * 300 g truskawek * cukier puder Śmietankę zagotować. Do gorącej śmietanki dodać połamaną czekoladę - mieszać, aż czekolada się rozpuści. Truskawki umyć, osuszyć. Na jeszcze nie do końca ostygniętą tartę wylać czekoladę i ułożyć truskawki. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przed podaniem posypać

kolorowotorcikowo
domowe ciasteczka a la delicje 657

pieczenia, formując okrągłe biszkopciki (zachowujemy ok. 2 cm odstępy). Pieczemy w 170 st C. przez ok. 20 min., do zrumienienia. dodatkowo: 1 galaretka 250 -300 ml gorącej wody 150-200 g czekolada deserowa 1-2 łyżki oleju wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, przelewamy do płaskiego naczynia (tak aby galaretka miała ok. 2-3 mm grubości) wyłożonego folią(...)spożywczą i odstawiamy do całkowitego stężenia. Następnie z galaretki wycinamy kółeczka o średnicy mniejsze od biszkopcików. Nakładamy na płaską część biszkopcika. Czekoladę rozpuszczamy z olejem w kąpieli wodnej. Przestudzoną czekoladą polewamy biszkopciki z galaretką. Schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Likier Czekoladnica 109

było cały czas zanurzone w wodzie. • Po wystudzeniu wymieszać z wódką. • Czekoladę połamać na kawałki, umieśćić w miseczce nad gorącą wodą i rozpuścić. • Dodać czekoladę do alkoholu. • Zlać do słoja, karafki lub butelek i odczekać 3 dni. Dobrze, aby naczynie miało szeroką szyjkę bo likier jest dość gęsty. Bardzo

To co kocham
Tartaletki z nadzieniem czekoladowo-orzechowym 146

czasie można naszykować już słoiczek z masłem orzechowym, a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (mały rondelek z czekoladą umieszczamy w dużym rondelku wypełnionym w części gorącą wodą). Do rozpuszczającej się czekolady dodajemy mleko ryżowe/sojowe/migdałowe lub inne roślinne. Nie jest to konieczne, jednak sprawia, że czekolada jest troszeczkę mniej gęsta, a bardziej płynna. Gdy babeczki się upieką, pozwalamy

Weganizm infantylny
Kawa w amerykańskim stylu 123

Składniki: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka gorącej wody 1/2 filiżanki mleka skondensowanego 4 szt. pianek marshmallow truskawkowo-waniliowych 1 łyżeczka startej czekolady deserowej Przepis: Kawę zalewamy gorącą wodą. Mleko podgrzewamy i spieniamy. Do kawy wrzucamy pianki. Zalewamy je mlekiem. Wierzch posypujemy startą czekoladą i dekorujemy rozciętą na pół pianką marshmallow. insertCookd("e7db240ba0cf021c73970b68e20fb578

Emcia Pichci