gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:33/258)

Mleczny torcik na migdałowym spodzie 167

tortownicy ( śr. 20 cm ), ugnieść. Zapiec przez 10 minut w 180 stopniach C. Ostudzić. Żelatynę zalać wodą ( około 1/3 szkl. )- odstawić.  Mleko zagotować z cukrem. W gorącym mleku rozpuścić czekoladę i mleko w proszku. Odstawić do wystygnięcia. Kremówkę ubić na sztywną pianę. Żelatynę podgrzewać na małym ogniu - uważając, żeby się nie zagotowała. Mieszać - do rozpuszczenia. Płynną żelatynę przelać

kolorowotorcikowo
TORT PIERNIKOWO-POMARAŃCZOWY Z POTRÓJNYM MUSEM 573

masła 1 szklanka brązowego cukru 2 duże jajka SKŁADNIKI NA MUS CZEKOLADOWY: 300 ml śmietany kremówki 36% (bardzo zimnej) 200 g mlecznej czekolady  2 łyżeczki ciemnego kakao 2 pełne łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki gorącej wody SKŁADNIKI NA MUS POMARAŃCZOWY: 200 ml śmietany kremówki (bardzo zimnej) 100 g białej czekolady 3 średnie pomarańcze (około(...)czasie wyjmij je z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. MUS CZEKOLADOWY: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i pozostaw do ostudzenia. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Ostudzoną czekoladę wlej cienką strużką do ubitej śmietany, dosyp kakao i zmiksuj dokładnie na niższych obrotach miksera. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i lekko ostudź, a następnie dodaj ją również cienką strużka

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik z jabłkami pod czekoladową kruszonką 248

twarogu 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy JABŁKA: 500 g jabłek miękkich słodkich 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta zmielonych goździków Masło rozpuścić i do gorącego wrzucić połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i połączy z masłem. Mąkę przesiać do miski, wsypać cukier, kakao i zmielone płatki owsiane (użyłam do tego rozdrabniacza). Suche składniki wymieszać i wlać

https:KKuchniaMniam
Agarowy custard z galaretką z zielonej herbaty i czerwonymi owocami z pieprzem 222

Walentynki, to polecam właśnie to. Składniki: 3 jajka 420g serka homogenizowanego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki cukru kryształu 100g masła 200g owoców (truskawki, śliwki, maliny) 50g gorzkiej czekolady 1 torebka zielonej herbaty 9 listków żelatyny 200ml wody 1/2 cytryny szczypta cukru szczypta pieprzu Syrop: 100ml cukru 10dag cukru Przygotowanie: Torebkę zielonej herbaty zalewamy ok. 200ml wrzątku i odstawiamy(...)masę nakładamy odrobinę galaretki z czerwonych owoców i zalewamy tężejącą galaretką z zielonej herbaty. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Gotowy deser wykładamy na talerz, który smarujemy roztopioną gorzką czekoladą i ozdabiamy gorącymi owocami z pieprzem

Jacob Tastes
Ptasie mleczko straciatella. 158

jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1 łyżka kakao 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Na masę: 500 ml śmietanki 30 % 1 galaretka pomarańczowa 1 szkl. gorącej wody 1 tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę,dodawać po łyżce cukru, cały czas miksując. Następnie nie przerywając miksowania dodać żółtka. Zmniejszyć obroty miksera do minimum, dodać obie mąki(...)Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 20-25 minut. Galaretkę rozpuścić, zalewając szklanką gorącej wody.Zostawić do wystudzenia. W między czasie przygotować czekoladę. Odłamać jeden rządek i zetrzeć na tarce o małych oczkach (tą czekoladą posypiemy wierzch ciasta) Resztę czekolady drobniutko pokroić ostrym nożem. Śmietanę ubić, nie przerywając

Agusiowe smakołyki
Kawowe pianki w czekoladzie 145

Wersja pianek to takie XXL - spora ilość pianki i mniejsza ilość czekolady. Delikatnie, rozpływające się w ustach, kawowe i z dodatkiem czekoladowego likieru. Deser lekko słodki, bardzo kawowy i zdecydowanie tylko dla dorosłych.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)500g białego sera śmietankowego 200g jogurtu naturalnego 100g cukru 20g kawy rozpuszczalnej 150ml likieru czekoladowego 4 łyżki żelatyny 100ml gorącej wody 1 łyżka masła 100g czekolady gorzkiej Żelatynę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Ser miksujemy z jogurtem, cukrem oraz kawą. Nadal miksując wlewamy likier, do połączonej masy dodajemy ostudzoną żelatynę.  Kwadratową foremkę wykładamy folią

Gotowanie i blogowanie
Praliny jaglano-marchewkowe 108

ugotować w wodzie (bądź mleku), zgodnie z przepisem na opakowaniu. Uprzednio kaszę podprażyć na patelni i obficie przepłukać w zimnej wodzie, aby pozbyć się goryczki. Do ugotowanej, gorącej kaszy dodać czekoladę, miód i przykryć. Pozostawić do rozpuszczenia. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach i również dodać do kaszy. Całość dokładnie zmiksować na gładką masę i pozostawić do ostygnięcia

gutfut
Pełnoziarniste pieguski z czekoladą i orzechami 173

110g mielonych orzechów (u mnie nerkowce ale mogą być również włoskie/laskowe) ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki soli 110g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru trzcinowego jajko ½ laska wanilii łyżeczka gorącej wody 160g czekolady (mlecznej/gorzkiej wg gustu) szklanka orzechów do dekoracji Sposób przygotowania Migdały zmielić w blenderze lub młynku do kawy. Czekoladę drobno posiekać. Wymieszać z mąką, solą i sodą. W misie

Pyry na Gaz
Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) 1624

cytryny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii POLEWA CZEKOLADOWA 60g czekolady gorzkiej 40g czekolady mlecznej 80ml śmietanki 30% Wykonanie: CIASTO - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - mak wypłukać, zalać gorącą wodą, gotować przez 30-40 minut, dobrze odcedzić, zemleć dwukrotnie w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem - bakalie sparzyć, ostudzić, posiekać na drobne kawałki - jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć(...)minut lub do tzw. suchego patyczka - upieczone ciasto ostudzić POLEWA CZEKOLADOWA - czekoladę posiekać na mniejsze kawałki - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej, aż będzie gorąca, zdjąć na blat, dodać czekoladę, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji - polewę odstawić do lekkiego zgęstnienia - zgęstniałą polewę rozsmarować na wierzchu ciasta, schłodzić - przechowywać w lodówce pod przykryciem

Smakołyki Bereniki
Czekoladowy torcik naleśnikowy z twarożkiem 624

tabliczki mlecznej czekolady 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej kokosowej 1 łyżka pestek granatu liście mięty do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Z mleka, jajka, mąki, cukru, kakaa, oleju oraz płynnej czekolady przygotowujemy ciasto. Na malutkiej patelce smażymy cienkie naleśniki nie używając już oleju.  2. Ser mielimy lub przepuszczamy przez praskę, mieszamy z cukrem waniliowym, śmietaną 18% i 30% oraz aromatem. Dodajemy(...)posiekane lub zmielone wafelki. Dokładnie mieszamy i smarujemy każdy naleśnik bardzo cieniutko. Układamy warstwowo. Cały torcik pokrywamy z wierzchu twarożkiem i wygładzamy.  3. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy posiekaną czekoladę. Zostawiamy na 2 minuty po czym mieszamy, żeby się całkiem rozpuściła. Przestudzoną polewę wylewamy na wierzch torcika, pozwalając by swobodnie spływała w dół pokrywając boki. Dekorujemy. Schładzamy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto piernikowe z budyniem z białej czekolady, szybkie 407

czekoladę i rozpuścić ją w budyniu. Na koniec zagotować. Podczas podgrzewania, budyń cały czas mieszać, aby nie powstały grudki. Odstawić z ognia i przykryć folią spożywczą. Ostudzić. Czekoladę posiekać i zalać gorącym mlekiem (uwaga! musi być to gotujące się mleko, inaczej czekolada się nie rozpuści!), dodać masło i cukier. Mieszać do uzyskania jednolitej, błyszczącej masy. Ciasto przeciąć wzdłuż, posmarować

CookYourself
czekoladowy tort na chrzest 164

zapiąć obręczą tortownicy. Naponczować go kawą i posmarować połową powideł. Połamać tabliczkę gorzkiej i tabliczkę deserowej czekolady, umieścić je w misce. Miskę ustawić nad garnkiem z gorącą wodą i rozpuścić czekolady. Połowę kremówki ubić i wymieszać z rozpuszczoną czekoladą.  Masę wyłożyć na biszkopt.  Przykryć drugim krążkiem, naponczować go i posmarować powidłami.  Drugą warstwę przygotować tak samo

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zielone ciasto szpinakowe, bez jajek, z polewą czekoladową 160

180C przez ok 40 - 50 minut, do tzw. "suchego patyczka". Gdyby ciasto za mocno się przypalało, przykryć folią aluminiową z wierzchu.  Ciasto po upieczeniu przestudzić. Czekoladę posiekać i zalać gorącym mlekiem (uwaga! musi być to gotujące się mleko, inaczej czekolada się nie rozpuści!), dodać masło i cukier. Mieszać do uzyskania jednolitej, błyszczącej masy. Polać wystudzone ciasto. Smacznego! * przepis

CookYourself
Ciasto z białą czekoladą i owocami lata 207

Mocno wilgotne, niskie i ciężkie ciasto z białej czekolady tzw. Blondie, czyli inaczej mówiąc jest to jasna wersja pysznego i wszystkim znanego brownie- które wkrótce pojawi się na blogu. Ciasto robiłam w dwóch wersjach- z owocami i bakaliami, obydwa pyszne(...)jednak słodycz ciasta przełamana soczystymi owocami smakuje lepiej- przynajmniej taki werdykt został ogłoszony w mojej rodzinie :) Jeżeli więc lubicie słodkie, zakalcowate i pełne owoców ciasta, to bardzo gorąco polecam! * biała czekolada- 200 g * masło- 120 g * mąka- 100 g * cukier- 80 g * jajka- 3 szt. * owoce- około 250 g Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W garnuszku roztopić masło wraz

Kraina Miodem Płynąca
Sernik kawowy z wiśniami (na zimno) 153

WIŚNIAMI Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera na sernik (użyła takiego z wiaderka, jest bardziej kremowy) 2 łyżeczki żelatyny 1 tabliczka czekolady 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (najlepiej typu espersso) wierzch: 1 galaretka wiśniowa 1 słoik wiśni drylowanych opcjonalnie 1 szklanka likieru amaretto Przygotowanie: spód:  Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym, przestudzonym masłem(...)dociskamy łyżką lub dłonią do dna i odstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie robimy masę serową. masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w około pół szklanki gorącej wody, studzimy.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i także studzimy. Kremowy ser (najlepiej taki z wiaderka) miksujemy z przestudzoną żelatyną i rozpuszczoną czekoladą oraz proszkiem kawowym. Zmiksowana masę przelewamy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania