gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:25/258)

Muffinki cytrynowo-makowe 212

śmietanki 30% 2 małe opakowania cukru waniliowego (32 g) 50 ml likieru cytrynowego (opcjonalnie) Śmietankę podgrzewamy w rondelku. Dodajemy cukier waniliowy i mieszamy, aż się rozpuści. Drobno pokruszoną czekoladę zalewamy gorącą śmietanką. Mieszamy do momentu, gdy masa stanie się gładka i błyszcząca. Dodajemy alkohol i jeszcze raz mieszamy. Studzimy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Do lemon(...)Żółtka dokładnie roztrzepujemy widelcem w żaroodpornym naczyniu. Masło kroimy w niewielką kostkę. W garnuszku łączymy sok z cytryny z cukrem pudrem i podgrzewamy, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści. Gorący syrop powoli wlewamy do żółtek, stale mieszając. Tak przygotowaną masę należy teraz podgrzać, ale nie zagotować. Możemy w tym celu naczynie umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą

Ratunku obiad
Pudding chia 236

Edytuj) Mój wybór to sok z owoców czarnego bzu oraz konfitura z płatków róży. Wybieram konfiturę dlatego, że dotychczas moim najlepszym deserem jaki miałam okazję spróbować była gorąca biała czekolada z dodatkiem konfitury z płatków róży- istna poezja, ucieszyłabym się więc, gdybym mogła to odtworzyć w domowym zaciszu. Do tego syrop z dużą zawartością witaminy C, odpowiedni(...)omleciki i placuszki musli, bułki i racuszki Wszystko smaczniejsze to mam gdy konfitury trochę dodam. Miłego wieczoru :)   Gratuluję!!! :) Swoje dane adresowe proszę przysłać na adres email mala.cukierenka@gmail.com, Pozdrawiam gorąco

Mała Cukierenka
Dietetyczne czekoladki orzechowe 192

kokosowej, jeśli zbyt sucha dodać więcej miodu lub oleju. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Gotowe pralinki schłodzić. Polewa: 3 łyżki mleka 3-4 kostki gorzkiej czekolady Czekoladę zalać gorącym mlekiem. Odstawić. Wymieszać do uzyskania gładkiej polewy.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Rogaliki z nadzieniem żurawinowym i śliwkowym z gorącą czekoladą 178

Banalnie proste rogaliki z ciasta francuskiego z domowym nadzieniem z żurawiny i śliwek. Do tego gorąca piernikowa czekolada i mamy idealne śniadanie na zimowe poranki! Po przepis wpadajcie na facebook V-mag klik

wegetalerze
Browar Lubicz restauracyja browarna w Krakowie 121

wygląd dania bardzo nam przypadł do gustu. Smak również jak należy. Bardzo ładnie podane. O piwach może wypowiedzieć się mój narzeczony, ponieważ to nie moja bajka, ale polecam czekoladę na gorąco z dodatkiem whisky... Pyszności. Zdecydowanie warto odwiedzić to miejsce

Karola gotuje
Babeczki piernikowe z miodem i kremem czekoladowym 340

minut i babeczki wyjąć z metalowej formy do całkowitego ostygnięcia. Krem: 6. Czekoladę połamać lub poszatkować i przełożyć od miski. Do rondelka wlać śmietankę kremówkę i zagotować. Czekoladę zalać gorącą śmietanką i mieszać, aż się roztopi i powstawanie jednolity krem. Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia, ma mieć temperaturę pokojową, jak masło. 7. Masło utrzeć

Mała Cukierenka
Snickers wykonaniu Eli 392

studzimy łączymy z margaryną za pomocą miksera dodając na przemian trochę margaryny i trochę budyniu. Krem wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy drugim ciastem z orzechami. Polewamy ciasto rozpuszczoną czekoladą w gorącym mleku. Ciasto wystawiamy w chłodne miejsce.  Smacznego

kgwjanczewo
MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 194

Biała czekolada rozpuszcza się trudniej niż gorzka, więc lepiej utrzyj ją na tarce zamiast połamać na kawałki. Dodaj śmietanę (w żadnym wypadku nie dodawaj wody) i rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli, w żaroodpornej misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą wodą. ** Przed ubijaniem najlepiej wstaw śmietanę na około 10-15 minut do zamrażarki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Czekowiśnia – konfitura z wiśni z czekoladą 170

mocy grzania i naszych preferencji 1-1,5h. Pod koniec gotowania dodajemy pokruszona czekoladę i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze kilka minut aż całość dokładnie się połączy a czekolada roztopi. Gorącą konfiturę wlewamy do wysterylizowanych słoików i pasteryzujemy przez 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem

Pyry na Gaz
Tort mocno czekoladowy a'la tiramisu 163

likieru wiśniowego.     5.   Polewa czekoladowa:  Czekoladę połamać na kosteczki i umieścić w miseczce razem z masłem. Kawę zaparzyć 1/2 szklanki wody z łyżeczką cukru. Czekoladę zalać gorącą kawą i odczekać ok. 1 min. Po tym czasie energicznie mieszać do połączania się składników. Odstawić do wystudzenia.      6.   Wykonanie:  Z biszkoptu ściąć

Kulinarna (nie)codzienność
dżem truskawkowy z gorzką czekoladą 157

ćwiartki i wrzucamy do garnka. Dodajemy cukier i żel fix. Po zagotowaniu trzymamy na palniku jeszcze 3-5 minut Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy pokruszone kawałki czekolady. Jeszcze gorący dżem wkładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy nakrętki i układamy słoiki do góry dnem, zostawiając je na 12 godzin.  Następnie sprawdzamy szczelność zamknięcia i wstawiamy słoiki do spiżarki

Miód i pieprz
Piegusek z wyjątkową polewą czekoladową 182

błyszcząca polewa czekoladowa. Dodatek żelatyny sprawia, iż jest wyjątkowo plastyczna i sprężysta. Dzięki temu idealnie się trzyma, nie kruszy się i nie odpryskuje. Ciut więcej trudu, niż rozpuszcenie czekolady w gorącej kremówce, ale efekt znakomity. Bardzo polecam! Składniki na 1 keksówkę: 250 g masła 200 g mąki orkiszowej 630 150g mączki ziemniaczanej 250 g ksylitolu lub cukru 4 jajka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przyprawa korzenna do ciasteczek Spekulatius (Speculoos). 237

wspaniałą, aromatyczną, korzenną przyprawę i muszę Wam powiedzieć, że jestem bardzo szczęśliwa, że trafiłam na ten przepis (znajdziecie go  tutaj ). Przyprawę można używać również do aromatyzowania kawy, czekolady na gorąco, dodawać do innych wypieków, kremów, czy bitej śmietany. A jeśli chcecie upiec pierniczki, wystarczy dodać kilka przypraw, ale o tym w kolejnym poście. Zapraszam ;) Składniki na przyprawę korzenną

Rozpustne gotowanie
Cagliari, promocja miasta w Pałacu Bonerowskim i relacja z wydarzenia 145

połączenie. Pomimo mroźnego dnia Kraków magiczny przywitał mnie świątecznie. Wstąpiłam, aby nieco się rozgrzać, do Lodziarni Donizetti , znanej dobrze już nie tylko mieszkańcom Krakowa ;) Skusiłam się na białą czekoladę na gorąco, zresztą jej nazwa po włosku jest znacznie piękniejsza i zachęcająca - cioccolata bianca calda, a jak się dowiedziałam od przemiłej Pani, nie jest ona tak popularna jeszcze w Polsce

Moja smaczna kuchnia
CIASTECZKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z NADZIENIEM 137

wierzchu cukrem trzcinowym. Wstawiłam do nagrzanego, elektrycznego piekarnika. Piekłam około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy przestygną można opruszyć je cukrem pudrem i startą gorzką czekoladą. Polecam gorąco!  Smacznego

potrawyregionalne