Aromatyczne, pyszne krewetki mam dziś do podania. Idealnym rozwiązaniem jest podanie ich z bagietą, a resztki sosu wycieranie kawałkami pieczywa. One są znakomite i mogą być
Moje Małe CzarowanieJak zaskoczyć swoja rodzinę czy gości? Na przykład podając im aromatyczne, chrupiące, kolorowe wianuszki z ciekawym nadzieniem. W moich zielono różowych wypiekach znalazło się pesto, wędzony
Bernika - moj kulinarny pamietnikDobrze znany na całym świecie gulasz, tym razem w wersji bez mięsa. Za to z kawałkami ziemniaków i marchewki oraz jędrnymi pieczarkami i marynowanymi cebulkami. Wszystko
cool and mintyChili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Obiad z resztek... tak to prawda.. ten obiad to wypadkowa tego, co wczoraj było w lodówce, a że było niewiele to i obiad wyszedł na
Bernika - moj kulinarny pamietnikNaleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!No i znów poprowadziłam kolejny, nieziemsko słodki Kurs Cukierniczy I stopnia. Królowały drożdżówki, ciasta na bazie musów, mirror glaze , chrupiące ciasteczka, mono desery i pyszne tartaletki
Ostra na SłodkoCzy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak doskonale wiecie serniki to moja popisówka! Ten ulubiony Castingowy robi furorę zarówno wśród Was, jak i mojej rodziny i znajomych. Dziś mam dla Was przepis
Ostra na SłodkoŚledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jesień 2016 roku. Rzeszów. Robię herbatę i siadam przy stole z laptopem i książką. Włączam nastrojową muzykę. Nastrajającą mnie do pisania. Na zegarku kilkanaście minut po
Raj dla PodniebieniaDoskonała przekąska na przyjęcie ze znajomymi albo rodziną. Śledzie w curry przygotujemy dość szybko, a co ważniejsze ich smak jest zupełnie inny aniżeli takich zwykłych śledzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prowansalskie danie, występujące w wielu odmianach. Najbardziej klasyczny zestaw to karmelizowana cebula, fileciki anchois i czarne oliwki. Zazwyczaj ryby są ułożone w taki sposób, aby utworzyły
zadanie-gotowanieW Prowansji ten bezglutenowy i wegański placek z cieciorkowej mąki nazywany jest socca, a w sąsiedniej włoskiej Ligurii - farinata. Tradycyjnie piecze się go na miedzianych dyskach
zadanie-gotowanieCztery proste składniki, chwila cierpliwości i deser jak marzenie gotowy. Creme brulee to chyba jeden z najsławniejszych światowych deserów. Pyszny słodki krem pod kruchą , chrupiącą skórką
Bon appetit mon amie