13 i 14 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na Słodko15 i 16 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 2 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na SłodkoSeria bezglutenowych słodkości cieszy się na blogu ogromną popularnością! Przypominam Wam kilka przepisów, które na nim znajdziecie – wystarczy kliknąć w zdjęcie. Zapraszam!
Ostra na SłodkoSzparagi nadal królują. Tym razem zapiekłam je w pysznej tarcie ze składnikami, które ostatnio bardzo często wykorzystuje w kuchni w rożnych kombinacjach, czyli serem gorgonzola, suszonymi
Bernika - moj kulinarny pamietnikZapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru Proporcje na dwie kokilki: Składniki: 2 jajka od szczęśliwych kurek 6 łyżek kremowej śmietanki
Wino Francja KuchniaUltra pyszne i szybkie risotto z szafranem i parmezanem. Risotto jest u nas dość często, średnio raz w tygodniu lub tak na 10 dni. Risotta robię
SMYKWKUCHNIMacarons to słodkie ciasteczko przyrządzone na bazie białek, cukru pudru i mielonych migdałów. Są cholernie słodkie, ale bardzo urocze i mega fotogeniczne. Nie jest tak, że
Ana Mari's worldDomowe pączki są puszyste, bardzo delikatne w smaku i miękkie w środku. Tak przygotowane pączki smakują najlepiej zaraz po usmażeniu, kiedy jeszcze są ciepłe. Pączki możemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna sałatka nicejska to potrawa wyjątkowo niewegetariańska, gdyż obowiązkowymi składnikami są tuńczyk i filety anchois. Może i ktoś powie, że wersja wegetariańska nie ma nic wspólnego
Roślinożerni urlopowiczeJuż niedługo wybieramy się do Belgii, co prawda nie do Liège, ale wciąż do Walonii, czyli francuskojęzycznej części Belgii. W oczekiwaniu na ten wyjazd spróbowaliśmy walońskiego
Roślinożerni urlopowiczeTarta z rybą wędzoną – niezwykle smaczna, o specyficznym, pysznym smaku, co zawdzięcza właśnie wędzonej rybce. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest śmietana, jajka, czosnek
Dorota SmakujeTarta z porem i słonecznikiem – niezwykle smaczna, o specyficznym, pysznym smaku, co zawdzięcza właśnie porom duszonym na maśle. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest
Dorota SmakujeTarta z grzybami suszonymi – niezwykle smaczna, o wyrazistym, mocnym smaku, co zawdzięcza właśnie grzybom suszonym. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest śmietana
Dorota SmakujeKurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tarta na wytrawnie z sezonowymi warzywami, cukinią i pomidorami. Pyszna, prosta i wielozadaniowa. Tartę można zrobić w dwóch etapach, wcześniej przygotować i podpiec spód, a przed
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!