CIASTA BEZGLUTENOWE – najlepsze przepisy! 136Seria bezglutenowych słodkości cieszy się na blogu ogromną popularnością! Przypominam Wam kilka przepisów, które na nim znajdziecie – wystarczy kliknąć w zdjęcie. Zapraszam!
Ostra na Słodko
Tarta ze szparagami, gorgonzolą na cieście francuskim 165Szparagi nadal królują. Tym razem zapiekłam je w pysznej tarcie ze składnikami, które ostatnio bardzo często wykorzystuje w kuchni w rożnych kombinacjach, czyli serem gorgonzola, suszonymi
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru 149Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru Proporcje na dwie kokilki: Składniki: 2 jajka od szczęśliwych kurek 6 łyżek kremowej śmietanki
Wino Francja Kuchnia
Risotto z szafranem i parmezanem! 158Ultra pyszne i szybkie risotto z szafranem i parmezanem. Risotto jest u nas dość często, średnio raz w tygodniu lub tak na 10 dni. Risotta robię
SMYKWKUCHNI
Walentynkowe makaroniki z czekoladą 182Macarons to słodkie ciasteczko przyrządzone na bazie białek, cukru pudru i mielonych migdałów. Są cholernie słodkie, ale bardzo urocze i mega fotogeniczne. Nie jest tak, że
Ana Mari's world
Domowe pączki 187Domowe pączki są puszyste, bardzo delikatne w smaku i miękkie w środku. Tak przygotowane pączki smakują najlepiej zaraz po usmażeniu, kiedy jeszcze są ciepłe. Pączki możemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Francja - Sałatka nicejska (Salade niçoise) 128Klasyczna sałatka nicejska to potrawa wyjątkowo niewegetariańska, gdyż obowiązkowymi składnikami są tuńczyk i filety anchois. Może i ktoś powie, że wersja wegetariańska nie ma nic wspólnego
Roślinożerni urlopowicze
Belgia - Mrożona kawa z Liège (Café liégeois) 146Już niedługo wybieramy się do Belgii, co prawda nie do Liège, ale wciąż do Walonii, czyli francuskojęzycznej części Belgii. W oczekiwaniu na ten wyjazd spróbowaliśmy walońskiego
Roślinożerni urlopowicze
Tarta z rybą wędzoną 169Tarta z rybą wędzoną – niezwykle smaczna, o specyficznym, pysznym smaku, co zawdzięcza właśnie wędzonej rybce. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest śmietana, jajka, czosnek
Dorota Smakuje
Tarta z porem i słonecznikiem 165Tarta z porem i słonecznikiem – niezwykle smaczna, o specyficznym, pysznym smaku, co zawdzięcza właśnie porom duszonym na maśle. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest
Dorota Smakuje
Tarta z grzybami suszonymi 160Tarta z grzybami suszonymi – niezwykle smaczna, o wyrazistym, mocnym smaku, co zawdzięcza właśnie grzybom suszonym. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest śmietana
Dorota Smakuje
Kurczak z warzywami i koperkiem 224Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z pomidorami i cukinią 175Tarta na wytrawnie z sezonowymi warzywami, cukinią i pomidorami. Pyszna, prosta i wielozadaniowa. Tartę można zrobić w dwóch etapach, wcześniej przygotować i podpiec spód, a przed
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krewetki na sposób prowansalski 208Aromatyczne, pyszne krewetki mam dziś do podania. Idealnym rozwiązaniem jest podanie ich z bagietą, a resztki sosu wycieranie kawałkami pieczywa. One są znakomite i mogą być
Moje Małe Czarowanie
Wianuszek z pesto, lososiem i botwinka 187Jak zaskoczyć swoja rodzinę czy gości? Na przykład podając im aromatyczne, chrupiące, kolorowe wianuszki z ciekawym nadzieniem. W moich zielono różowych wypiekach znalazło się pesto, wędzony
Bernika - moj kulinarny pamietnik