Zupa alzacka, pyszna, kremowa, pożywna i odżywcza. Jest łatwa w wykonaniu i smakuje wybornie a potem szybko znika i wywołuje uśmiech na ustach zjadających. Zapraszam do
Moje Małe CzarowanieMini hot-dogi to super pomysł na szybką i smaczną przekąskę na wieczór. Idealnie sprawdzi się również na domowe imprezy, rodzinne spotkania czy inne okazje w
Kulinarne Cudaśmietana o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu (około 35 %), którą przygotujesz z połączenia maślanki i słodkiej śmietanki. CREME FRAICHE SKŁADNIKI 1 opakowanie gęstej, słodkiej śmietany 36%; 1
Kuchnia TomkaLiście szpinaku duszone na maśle z dodatkiem kwaśnej śmietany i sera pleśniowego. SZPINAK NA GĘSTO SKŁADNIKI 400 gramów mrożonych liści szpinaku; 100 gramów sera pleśniowego; 1
Kuchnia TomkaPODPŁOMYK z ALZACJI w kilku wersjach Podpłomyk rodem z Alzacji, czyli flammkuchen (w Niemczech) i tarte flambee (we Francji). Oto dzisiejszy bohater. Pisałem jakiś czas temu
Kuchnia TomkaPODPŁOMYK ZE SZPINAKIEM I FETĄ SKŁADNIKI 250 gramów mąki pszennej płaska łyżeczka suszonych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli 200 ml letniej wody 400
Kuchnia TomkaTe przepyszne rogaliki z 3 składników szybko staną się hitem w Twoim domu! Artykuł Rogaliki z 3 składników pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda .
Kulinarne CudaCzy masz dziś ochotę na coś słodkiego do kawy, proponuje ślimaczki z budyniem oraz rodzynkami. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaDanie, które nie potrzebuje specjalnej reklamy - jest pyszne, kolorowe i zdrowe, w dodatku utrzymane w śródziemnomorskich klimatach. Jego jedyny minus to fakt, że jest ciut pracochłonne
Modern Cave GirlChrupiąca, lekka i słodka beza.. któż jej nie kocha? Zwykle przygotowywałam tradycyjną bezę składającą się z jednego dużego wysokiego blatu (zobacz przepis na bezę z
WegePrzepisKeto mus czekoladowy na białkach to lekki deser idealny dla fanów czekolady . Dzięki zastosowaniu białek zamiast śmietanki, nada się również dla osób na diecie bez laktozy
WegePrzepisGalettes bretonnes czyli naleśniki po bretońsku, to przysmak z Bretanii, jednego z regionu Francji. Gryka cieszy się bardzo dużą popularnością w Bretanii i stąd te gryczane
Moje Małe CzarowanieJesień 2016 roku. Rzeszów. Robię herbatę i siadam przy stole z laptopem i książką. Włączam nastrojową muzykę. Nastrajającą mnie do pisania. Na zegarku kilkanaście minut po
Raj dla Podniebienia