Schab z żurawiną gotowany w 10 minut! Ten schab ma mało kalorii, a ja jestem na diecie, którą rozpoczęłam na wczasach odchudzających slim&fit. Podczas 7 dniowego turnusu schudłam 3 kg. To sporo i nie chcę tego stracić, więc zamierzam dietę kontynuować i dlatego przygotowałam Schab z żurawiną gotowany w 10 minut. Na 1 porcję mojego dietetycznego dania(...)żurawiną zostawiamy w garnku na 6 godzin. Wyjmujemy ugotowane mięso, osuszamy je na ręczniku papierowym i wstawiamy do lodówki. Ja wykorzystałam plaster gotowanego schabu z żurawiną i surówkami jako fit obiad, resztę gotowanego schabu Piotrek będzie miał do kanapek. Smacznego! The post Schab z żurawiną gotowany appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnowość, w postaci makaronu z warzyw . Buraczane spaghetti to nic innego, jak świeży buraczek pocięty w długie nitki, przypominające spaghetti. Do prezentowanego dania użyłam makaron z warzyw marki Fit&Easy . Dla leniuszków jest to rozwiązanie wręcz idealne. Wszak na rynku istnieją specjalne strugaczki do tworzenia takich spiralek, ale do tanich one nie należą - to raz ! Po drugie(...)proponuję dziś danie na ciepło, coś pomiędzy na wzór sałatki. Z racji kolorystyki, śmiało możecie zaserwować to danie ukochanej/ukochanemu podczas kolacji walentynkowej. Składniki: 1 opakowanie spaghetti z buraka Fit&Easy 200 g boczniaków 4-5 plasterków szynki dojrzewającej około 100 g sera camembert 2 łyżki zielonego pesto ( możecie przygotować sami - PRZEPIS ) 3 łyżki oliwy łyżka masła sól, pieprz
kolorowotorcikowoKiedyś często zajadałam się carpacchio z buraka. Fajna przystawka, jeśli jedliście, to wiecie o czym mówię. Kiedy w moje ręce wpadła mi nowość od Fit@Easy- spaghetti z buraka, od razu wiedziałam jak je wykorzystam. To doskonała propozycja(...)osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawieraj ą konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Warzywny makaron Fit&Easy odkryje przed Tobą sekrety delikatnego smaku buraka Alto. Ta podłużna odmiana charakteryzuje się słodkim smakiem, wyjątkową soczystością, bez ziemistego posmaku. Dzięki niemu stworzysz oryginalną sałatkę, kolorową zapiekankę
Z Majeczką w kuchnipodobne ciasto w wersji fit. Nie odkładając kulinarnych eksperymentów na później upiekłam jogurtowo-żytnie ciasto. Dla przełamania smaku dodałam jabłka i porzeczki. Pyszne! A ponieważ jest jakby trochę fit, to bez wyrzutów sumienia pozwoliłam sobie na dodatkowy kawałek (albo i dwa:) Składniki: 150ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 100g brązowego cukru 100ml oleju rzepakowego 150g mąki pszennej
Obiad gotowyjest mi obce” Jak część z Was wie, a część właśnie się dowiaduje, nie zawsze byłam fit-człowiekiem. Ba! Zdarzył mi się w życiu epizod zdecydowanie nie-fit, zalany litrami alkoholu i nasiąknięty dymem z przeróżnych wyrobów tytoniowych. Jednak na pewnym etapie doszło do spięcia pośladów i zrobienia ze sobą gruntownych porządków. Obecnie żyję i jem zdrowo, ostro
Kate's KitchenObłędne ciasteczka z kawałkami czekolady. Zdecydowanie najlepsze z najlepszych. Miękkie w środku z lekko płynnymi kawałkami czekolady a z wierzchu chrupiące, ale miękkie. Przepis ten bazuje
Wielki apetytantybiotyk , który zwalcza infekcje , hamuje rozwój choroby i wpływa na obniżenie ciśnienia . Warto również pamiętać, że czosnek wspomaga pracę układu pokarmowego- wspomagając trawienie. Sos czosnkowy możemy przygotować w wersji fit – bez użycia majonezu , bądź w wersji troszkę bardziej kalorycznej z użyciem(...)majonezu. Mi osobiście dużo bardziej odpowiada wersja z majonezem . Wybór pozostawiam już Wam. Sos czosnkowy – składniki 3 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu (w wersji fit, zrezygnujcie z majonezu) sól pieprz cukier Sos czosnkowy – przygotowanie Czosnek drobno siekamy i ucieramy nożem z dodatkiem soli. Następnie mieszamy go z jogurtem naturalnym i majonezem. Doprawiamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szarlotka czy też jabłecznik jak dla mnie nazwa nie ma najmniejszego znaczenia- ciacho ma być smaczne! Moja ulubiona to ta z kwaśnych jabłek. Zawsze, gdy robi
Wielki apetytLekko cytrusowe z pikantną nutką. Kotleciki z dorsza w takiej odsłonie świetnie sprawdzą się zarówno jako przystawka w wersji mini jak i danie obiadowe . Są naprawdę
Wielki apetytChałwa należy do grupy najstarszych słodyczy świata - pierwsze wzmianki o niej pochodzą jeszcze z czasów Babilonu. W różnych państwach pod jej nazwą kryją się różne produkty
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńUwielbiam marcepan- muszę się przyznać, że jestem od niego uzależniona. Ostatnio na blogu pojawił się przepis na tort marcepanowy a dziś mam dla Ciebie- Drogi Czytelniku
Wielki apetytTa sałatka jest moim pewniakiem przy okazji spotkań z przyjaciółmi. Zawsze pierwsza znika ze stołu mimo, że robię jej naprawdę dużo. Polecam każdemu miłośnikowi gyros'
Wielki apetytCzasem zdarza mi się napisać na blogu kilka słów o prowadzonych przeze mnie warsztatach. Wybieram nieliczne, te naprawdę bajkowe, niezapomniane. Takie właśnie było tegoroczne wypiekanie i
Wielki apetytUwielbiam wszelkie koktajle! Czasami jem je jako śniadanie, dodając do nich płatków owsianych, siemienia lnianego i innych nasion, a czasami jako przedpołudniowy posiłek. Są szybkie, proste
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńWitajcie w Nowym Roku! Chciałybyśmy życzyć Wam wszystkiego, co najlepsze w 2017 - więcej satysfakcjonujących wyzwań, pięknych podróży, a przede wszystkim pokochania samych siebie i swojego życia
Ekocozy | Naturalnie na co dzień