Karnawał na półmetku. W cukierniach powoli zaczynają królować pączki, pączusie i oczywiście faworki. Ja jestem taką osobą, która nie wyobraża sobie karnawału bez faworki(myślę, że i wy też nie?). W tym roku postanowiłam jednak przygotować faworki w wersji fit czyli pieczone w piekarniku. Był to ciekawy pomysł. Faworki pieczone okazały się równie pyszne i smaczne. Zachowały swoją chrupkość i charakterystyczny smak. Ocenę, które faworki są lepsze: tradycyjne - smażone na tłuszczu czy fit czyli pieczone w piekarni...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.