filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:35/172)

PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI 231

odparuje cała woda z grzybów. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżeczką oregano i odrobiną tymianku. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko tak by powstał z niej “motylek”. Lekko rozbijamy nasze mięso i obsypujemy przyprawami (sól, pieprz, papryka czerwona) z dwóch stron(...)pomocą wykałaczek, tak aby pieczarkowy farsz nigdzie nam nie uciekał, po czym przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C (grzanie góra, dół pod przykryciem) przez ok 25min. Czas pieczenia zależy od wielkości Waszych filetów drobiowych, pamiętajcie, aby nie przesuszyć mięsa Przepis jest na dwie porcje, jedna zawiera ok 500kcal. A teraz życzę smacznego

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
PSTRĄG Z FENKUŁEM I CUKINIĄ W PAPILOTACH 150

kopru włoskiego ● 2 czerwone cebule ● 1 cukinia ● 2 ząbki czosnku ● 1 pomarańcza ● 1 łyżka ziaren kolendry ● masło ● oliwa z oliwek ● sól i pieprz Pęsetą usuń ości z filetów pstrąga. Filety oczyść i osusz. Z pomarańczy wyciśnij sok, odstaw na bok. Fenkuły umyj i osusz. Zdejmij wierzchnią, twardą warstwę i odetnij twardą podstawę korzenia. Pokrój na cienkie plasterki. Umyj(...)pomarańczy i ziarna kolendry. Posól i popierz, wymieszaj. Smaż jeszcze przez około 10 min. Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Wytnij sześć dużych prostokątów z papieru do pieczenia, posmaruj je roztopionym masłem za pomocą pędzelka kuchennego. Ułóż na nich fenkuły i cukinię, a następnie filety z pstrąga. Posyp z wierzchu cebulą, czosnkiem i natką fenkuła. Dopraw solą i pieprzem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Mięso z indyka, które oczaruje Twoich bliskich – przepisy 122

pozostawić do rozmrożenia, odlać wodę. Dodać sól i pieprz. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i włożyć do niego warzywa. Na nich ułożyć filety. Skropić olejem i w razie potrzeby dodatkowo doprawić. Zapiekać przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Artykuł zewnętrzny

Kuchcik gotuje
Pizza - jak zrobić w domu? 4 przepisy na wiosenną pizzę! 192

mnie najlepszy. PIZZA NR 1 PIZZA z mozzarellą i anchois  - 1/2 kulki mozzarelli - kilka marynowanych cebulek - pomidorki cherry - papryczka - 5-6 filetów anchois składniki układamy na cieście do pizzy pieczemy od 12 do 18 minut w piekarniku temp. 240 stopni C PIZZA NR 2 Z MŁODYM SZPINAKIEM I SERAMI - 1/2 kulki mozzarelli - 2 garście młodego szpinaku -1/2 ząbka

SMYKWKUCHNI
Pieczona makrela 157

skrapiamy mięso sokiem z cytryny. Sól, pieprz i pomidory mieszamy razem i posypujemy mięso ryb. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy filety ryby. Przykrywamy naczynie z rybami i odstawiamy na 1 godzinę. Potem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczona makrela 157

skrapiamy mięso sokiem z cytryny. Sól, pieprz i pomidory mieszamy razem i posypujemy mięso ryb. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy filety ryby. Przykrywamy naczynie z rybami i odstawiamy na 1 godzinę. Potem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka z à la Piña Colada z łososiem, ananasem oraz kokosem 135

świeży ananas 100g garść mieszanki sałat łyżeczka miodu łyżeczka musztardy łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz łyżeczka siemienia lnianego Sposób przygotowania: Filet z łososia pokrój w duża kostkę, dopraw solą i pieprzem i wstaw do nagrzanego piekarnika (180 º C) na 10-15 minut, Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Kokosa oraz ananasa pokrój na dużą kostkę i ułóż

wysmienity
Szparagi, tak już są! 169

Sezon na szparagi jest tak krótki, że mogłabym je jeść codziennie. Dzisiaj przepis na łososia pieczonego w piekarniku, ze szparagami i kaszą jaglaną ze szczypiorkiem.    Składniki: (3 porcje) -pęczek szparagów -3 kawałki fileta z łososia -125g kaszy jaglanej -3 łyżki cebulki dymki - łyżka płatków migdałowych -olej rzepakowy -cytryna -oliwa z oliwek Filet z łososia myjemy

Receptura smaku
Pieczeń 151

tartą. Doprawiamy do smaku. Na stolnicy lub dużym talerzu  posypanym bułką tartą, z mięsa formujemy placek. Na nim układamy paski fileta i słupki marchewki. Zwijamy w roladę, wygładzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 80 minut. Smacznego

Maminek kulinarny
Mintaj zapiekany z paprykami i cukinią 204

cukinię kroimy w talarki. Cebulę obieramy, kroimy w krążki i wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie. Dno naczynia żaroodpornego natłuszczamy oliwą, układamy filet z mintaja który, przykrywamy przygotowanymi i miękkimi warzywami. Całość posypujemy przyprawami i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut. Smacznego

paapilotkaa
Sałatka z kurczakiem w śliwkowo-miodowej glazurze. 226

łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego Składniki marynaty mieszamy w rondelku i doprowadzamy do wrzenia. Następnie odstawiamy i studzimy. Oczyszczone filety przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy przestudzoną marynatą. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni C. Kurczaka pieczemy około 25 min. Upieczonego wyciągamy na talerz i pozostawiamy na 7 minut, aby odpoczął

Miksturownik
Łosoś na zielonych szparagach z sosem szodonowym (Sabayon) 213

sól morska kolorowy pieprz świeżo mielony 125 ml wytrawnego szampana lub białego wina ½ łyżeczki skórki startej z cytryny Umyty i osuszony filet podzielić na 4 części. Skropić sokiem z cytryny i lekko oprószyć solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 170°C (termoobieg). Naczynie żaroodporne cienko posmarować olejem. Ułożyć łososia. Piec 10-15 minut ( w zależności od grubości płata). Szparagi

Pełny talerz
Szynka rolowana 179

czosnkiem i pokrojoną w kostkę papryką. jeśli ktoś nie lubi smaku papryki, nie dodajemy jej do środka. Na szynkę układamy rozbity filet z indyka i rolujemy. Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego ( nie przykrywamy) i do do piekarnika na 15 min 200 stopni. Dalej pieczemy w 180 stopniach 2, 5 godziny. Od czasu d czasu obracamy pieczeń, polewamy wytworzonym podczas

W kuchennym oknie Ewy
Dorada pieczona w soli 188

nadal nie jesteśmy tego pewni, należy oderwać kawałek soli i sprawdzić, czy mięso odchodzi od ości. Jeśli nie - wstawić rybę do piekarnika. Po upieczeniu, trzeba rybę dokładnie oczyścić z soli, obrać ze skóry i serwować gorące filety. Smacznego!Uwagi: Jeżeli wydaje nam się ze ciasto solne po przykryciu ryby jest za mało spoiste, można je jeszcze lekko

Stare Gary
Pieczony pstrąg łososiowy w czarnym sezamie i glonach nori 180

sosie teriyaki,  obtoczyć w ziarnach sezamu, utłuczonych uprzednio z glonami nori,  a następnie wrzucić na niecały kwadrans do piekarnika lub ugrillować. Taka ryba świetnie smakuje z pieczonymi batatami lub ryżem. Składniki:600 g filetów pstrąga łososiowego lub łososia4 łyżki sosu teriyaki2 łyżki soku z cytryny lub octu ryżegosól morska2 płaty glonów nori6 łyżek czarnego sezamuoliwa z oliwekPrzygotowanie

Food Square