filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:37/172)

Roladki z flondry w sosie serowym 149

Mam ten przepis od mamy mojej synowej. Już dawno mi to danie polecała. Bardzo dobre w smaku, delikatna rybka. Co ważne tania rybka. Płaty flondry umyć

Kuchnia Pokoleń
Ryba w pomarańczach z warzywami 148

plasterki. 4) Na rozgrzanej patelni z olejem, na małym ogniu lekko podsmażyć pora, a kiedy zacznie mięknąć dodać marchewkę, odrobinę posolić i smażyć, aż marchewka zacznie mięknąć. 5) Filety z ryby umyć, delikatnie osuszyć, usunąć ewentualne ości, a następnie z obu stron natrzeć imbirem (lub oprószyć mielonym), oprószyć solą himalajską i świeżo mielonym pieprzem. 6) W naczyniach do zapiekania(...)mniejsze kawałki. Całość polać sokiem z pomarańczy i obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba

Fitsweet.me
Ryba w pomarańczach z warzywami 191

plasterki. 4) Na rozgrzanej patelni z olejem, na małym ogniu lekko podsmażyć pora, a kiedy zacznie mięknąć dodać marchewkę, odrobinę posolić i smażyć, aż marchewka zacznie mięknąć. 5) Filety z ryby umyć, delikatnie osuszyć, usunąć ewentualne ości, a następnie z obu stron natrzeć imbirem (lub oprószyć mielonym), oprószyć solą himalajską i świeżo mielonym pieprzem. 6) W naczyniach do zapiekania(...)mniejsze kawałki. Całość polać sokiem z pomarańczy i obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba

Fitsweet.me
Dorsz z piekarnika 279

Dietetyczna ryba piekarnika. W zdrowej diecie nie powinno zabraknąć ryb. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 5 małych kawałków Składniki: 400 g fileta z dorsza (5 niewielkich kawałków) 5 łyżek natki pietruszki ½ limonki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Skórkę z limonki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rybę ułożyć na folii(...)kroku: 1. Zetrzeć skórkę z limonki 2. Skropić rybę i przyprawić 3. Posypać natkę pietruszki 4. Szczelnie zawinąć w folię i piec w piekarniku Pobierz wersję do druku: Pobierz Dorsz z piekarnika Artykuł Dorsz z piekarnika pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Tapenada z czarnych oliwek 173

wykorzystałam do przygotowania tej pasty to: czarne oliwki, anchois, ostra papryczka, czosnek, oliwa i pieprz, no i grzanki z piekarnika. Tapenada z czarnych oliwek z grzankami doskonale będzie prezentować się jako przystawka na imprezie. Składniki: ½ szklanki czarnych oliwek 1 filet anchois 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku biały pieprz 1 łyżka natki pietruszki 1 papryczka piri piri Przygotowanie: Oliwki(...)bardzo przytłaczają smak oliwek. W między czasie przygotowujemy pieczone kromki bagietki. Bagietkę kroimy na 1,5 cm kromki, które skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy aż kromki bagietki ładnie się zrumienią. Wyjmujemy je z piekarnika i gdy lekko przestygną obkładamy je oliwkową pastą. The post Tapenada z czarnych oliwek appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
RYBA (miruna) ZAPIEKANA NA KASZY JAGLANEJ POD SEROWO-SZPINAKOWĄ KOŁDERKĄ 186

Składniki ok 700-800 g filetów z ulubionej ryby (u nas miruna) 150 g kaszy jaglanej ok 500 g świeżego szpinaku 2 średnie cebule 250 g mascarpone ok 100 g (lub więcej) sera pecorino (lub innego dojrzewającego) masło klarowane do smażenia  masło do wysmarowania formy dobra sól, świeżo zmielony pieprz, świeżo starta gałka muszkatołowa Przygotowanie Kaszę ugotujcie zgodnie(...)smażcie do momentu, aż szpinak zacznie więdnąć. Dodajcie mascarpone, wymieszajcie. Przyprawcie solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Nagrzejcie piekarnik do 200 st z termoobiegiem. Formę wysmarujcie masłem. Na dno wysypcie ugotowana kaszę jaglaną. Na kaszy ułóżcie surowe filety, przykryjcie je masą szpinakową i posypcie startym serem. Pieczcie około 20-25 minut. Najlepsza od razu po upieczeniu

OliveandThyme
Pieczone mięso indycze 268

Pieczone mięso indycze Filet z udźca indyka w ziołach – soczysty i aromatyczny. Składniki 1 filet z udźca indyka (ok. 0,5 kg) 3

czarrna od kuchni
Grillowany łosoś z zapiekanymi ziemniakami w ziołach 198

młodych ziemniaków. Dla mnie to wspaniały czas, gdyż ziemniaki uwielbiam pod każdą postacią. Do młodych ziemniaków wspaniale pasuje delikatne grillowane mięsko lub ryba. Ja dzisiaj na elektrycznym grillu przygotowałam filet z łososia. W połączeniu z opiekanymi ziemniakami wyszło aromatycznie i pysznie :)Ziemniaczki:ziemniaki,sól, pieprz,zioła prowansalskie,olej.Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą. Jeśli nie są to młode ziemniaki(...)Posypać przyprawami i solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub żaroodporną brytfankę wysmarować olejem - przełożyć ziemniaki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni. Piec odkryte do miękkości i zrumienienia.W czasie, kiedy ziemniaki będą się piekły, przygotować rybę.Ryba:filety z łososia,sól, pieprz (najlepiej biały),cytryna,suszona bazylia,suszony tymianek,olej.Rybę opłukać i osuszyć papierowym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Parmeński filet z kurczaka 204

height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : tyle filetów ile osób chcemy nakarmić , u mnie były to 4 szt ( połówki ) 4 plastry, żółtego sera – dowolnego 8 plastrów szynki parmeńskiej ( średnio 2 plastry na jednego fileta ) 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich ( gotowa mieszanka ) 1 łyżeczka -płaska granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku(...)wyciekał . Obsypujemy częścią przyprawy dalmatyńskiej nasze nadziane filety , po czym okręcamy każdy szynką parmeńską , spryskujemy oliwą z oliwek ( lub olejem ) , posypujemy resztą przyprawy dalmatyńskiej ( już nie solimy bo szynka jest zazwyczaj dość słona i łatwo całość przesolić ) . Układamy na blaszce do pieczenia , wsuwamy do nagrzanego do 200 C piekarnika , podpiekamy 10 minut , po czym zmniejszamy temperaturę

Ogrodnik w podróży
Łosoś w glazurze miodowo-imbirowej. 192

dodać sok z cytryny. Po upływie godziny przecedzić przez sitko wyciskając możliwie cały płyn. Piekarnik rozgrzać do 180. Blachę wyłożyć lekko natłuszczoną folią aluminiową i umieścić na niej łososia. Piec 12 minut (lub nieco dłużej - około 10-12 minut na 2.5 cm grubości fileta). Sos podgrzać i polać nim upieczony filet. Posypać chili i posiekanym szczypiorkiem. Podawać

zadanie-gotowanie
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 164

pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, mieszamy i zdejmujemy z patelni. Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Filety dokładnie myjemy, osuszamy i delikatnie rozcinamy w poprzek tworząc kieszonki. Przyprawiamy z zewnątrz oraz w środku solą, pieprzem, papryką i ziołami *** *** Do kieszonek wkładamy porcje szpinaku oraz sera fety(...)Gotowe roladki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą 144

kurczaka Dressing: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Filet z kurczaka przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Usmażyć na grillu, patelni lub upiec w piekarniku. Wystudzić i pokroić w równej grubości plastry.  Pomarańczę obrać i pokroić w plastry a ser pokroić w drobną kostkę. Orzechy

My simple kitchen
Dorsz pieczony 147

całych) • 1 por - biała część • 150 g pomidorków koktajlowych • 3 łyżki oliwy z oliwek • sól • pieprz • szczypta cukru • tymianek Przygotowanie : Filety oprószamy solą i pieprzem oraz dwiema łyżeczkami tymianku. Polewamy 1,5 łyżki oliwy i odstawiamy. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni (termoobieg), po czym zapiekamy rybę w naczyniu żaroodpornym przez 10 minut (bez przykrycia). W międzyczasie obieramy ziemniaki

KUCHNIA POLSKA
Ryba pod chrupiącą kołderką 153

żółtkami. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodać trochę śmietany. Panierka nie powinna się rozlewać i spływać z ryby. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku, na każdym rozłożyć równomiernie przygotowana masę i zapiekać 20-25 minut w piekarniku, w temperaturze 180-200 stopni. Idealnym dodatkiem są frytki z piekarnika i dowolna surówka.  (function

Kulinarne przemyslenia