małym ogniu. Kiedy warzywa będą miękkie i woda odparuje dodać koncentrat pomidorowy, sos paprykowy i doprawić. Chwilę jeszcze podusić. Filety z pstrąga natrzeć solą, pieprzem cytrynowym i oliwą. Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez około 20min. Rybę przełożyć warzywami na dużym i głębokim półmisku. Pstrąga można też obtoczyć
https:KKuchniaMniamMożna ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jeśli naszą rybę ugotujemy na parze lub w piekarniku w folii dodatkowo stanie się ona daniem niskokalorycznym, a zaręczam, że nie straci na smaku. Składniki: 800g filetów z r yb mrożonych (dowolnych) 1 duża cebula 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera biała część pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść
Walijskie Pichcenieposiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć. Przyprawić, dodać starty czosnek i serek topiony, dokładnie wymieszać. Przestudzić i rozłożyć na filetach. Mozarellę i pomidory pokroić w plastry. Na pieczarkach ułożyć ser a następnie plasterki pomidorków. Piec zapiec w piekarniku w 200*C na złoto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarozbijamy. Na filecie rozsmarowujemy porcję masła i posypujemy natką pietruszki. Układamy lekko ponacinany ziemniak, zwijamy fileta i spinamy. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy marchew i pora. Na warzywach układamy przygotowane mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut. Następnie obniżamy temperaturę
Maminek kulinarnyObsmażamy na gorącym oleju.Smażymy 3-4 minuty.Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, odsączamy. Filety przekładamy naczynia żaroodpornego i wsypujemy na nie starte ogórki. Wszystko zalewamy śmietaną. Posypujemy startym seremPieczemy w piekarniku w tem. 180*C około
Garnkowe fanaberiewgłębień w odstępach ok. 2-3 cm. Wkładamy do nich tyle bakalii, ile damy radę wcisnąć :) Filet umieszczamy w folii do pieczenia i zawiązujemy jej końce, po czym robimy w niej kilka niewielkich otworów, aby para miała gdzie uciekać. Mięso wstawiamy do piekarnika na ok. 1-1,5 godziny (do wyraźnego zarumienienia mięsa). Pieczemy w 180 stopniach. Po upieczeniu
MyCookBook.plkurczaka opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wsypać chili, paprykę, rozmaryn, oliwę, sok i skórkę z limonki, wymieszać i tą mieszanką natrzeć filety. Filety wstawić do lodówki na około godzinę, można też na dłużej. Do miski włożyć wszystkie składniki sosu balsamicznego, dodać truskawki i wymieszać. Ryż: Ryż płuczemy lub jak mamy czas(...)momentu, aż ryż wchłonie całą wodę. Nie mieszamy! Garnek zdejmujemy z ognia i wstawiamy do lekko ciepłego piekarnika (100 stopni) na 15- 20 minut lub zawijamy w koc i również odstawiamy na 15-20 minut. Rozgrzewamy patelnię grillową, kładziemy filety razem z marynatą i grillujemy jedną stronę przez 4 minuty, drugą stronę 3,5 minuty. Po tym czasie
Blondynka Gotujeleżących na nim dodatków. Ten sposób jeszcze nigdy mnie zawiódł, a dodatkowo jest bardzo wygodny - wstawiamy całość do piekarnika i zapominamy o nim a pyszne mięsko robi się samo :) SKŁADNIKI: 70-80 dag schabu (można zastąpić szynką lub filetem z kurczaka albo indyka*) ulubiona przyprawa do wieprzowiny (u mnie wymieszana z Marynatą Staropolską ) olej do marynaty 1/2 papryki(...)przy pieczeniu i tak troszkę się skurczą). Na mięso wyłożyć podduszone i osolone warzywa. 4. Keczup, majonez i musztardę wymieszać. Posmarować dokładnie wierzch warzyw. 5. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C (góra-dół) na ok 1h 15 minut (czas pieczenia zależy od grubości mięsa, najlepiej sprawdzać jego miękkość). Gdyby wierzch zaczął się zbytnio rumienić należy go przykryć folią
Kto ugości moich gości?przez te dwie godziny mąż przechodził katusze :-) Zapach był na tyle intensywny i smakowity, że nie dawał mu spokoju. Na szczęście dał radę, ale gdy tylko wyłączyłam piekarnik kazał sobie podać należną mu część i na nic zdały się moje tłumaczenia, że jak postoi pół godziny i ochłonie to będzie lepszy. Odpowiedział tylko, że i tak będzie zaje(...)każdej strony przyprawą do kurczaka i układamy na blasze, tak żeby wewnętrzna strona ptaka leżała na blasze, a filety były na górze. Teraz posypujemy wierzch mięsa ziołami do drobiu, papryką, rozmarynem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika, po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni , przykrywamy mięso folią aluminiową i pieczemy kolejne 100 minut. Ziemniaki obieramy
Rozpustne gotowaniegatunku, co robią się same i nie trzeba go pilnować. Kurczaka jedynie przyprawiamy i wkładamy do piekarnika, on się piecze, a my mamy wtedy czas dla siebie 😉 Znowu przepis na podudzia bo to moja druga ulubiona część kurczaka ( pierwsza to filet ). Piekę go w różnych wariantach- tym razem padło na suszone pomidory. Zapraszam do przepisu... Składniki: 4 podudzia(...)oleju z pomidorów i przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory suszone kroimy w drobną kostkę i posypujemy nimi podudzia. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 min. Po tym czasie, naczynie odkrywamy, podudzia polewamy sosem z dna naczynia i pieczemy jeszcze przez 10-20 min., już bez przykrycia. Podajemy
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 2 filety z kurczaka 200 g chipsów nachos (ostrych) 1 papryka czerwona 2-3 pomidory 1/2 czerwonej cebuli sok z 1/2 limonki pęczek kolendry świeżej 1/2 szklanki mąki 2 jajka sól, pieprz Wykonanie: Salsa: Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika ustawionego na funkcję grilla(...)talerzu roztrzepujemy jajka, a na trzeci wysypujemy mąkę. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószamy lekko solą oraz pieprzem i obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na końcu w zmielonych nachosach. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni na około
Kuchnia MagdaLenyzamówienie".. Po dłuższym namyśle wybrałam indyka. Nigdy jeszcze nie smażyłam indyka, jedynie piekłam, ale kupiłam tylko 300 g filetu i jakoś aż głupio mi było włożyć go do piekarnika :) Efekt smażenia bardzo mnie zadowolił - indyk był soczysty (wyszedł chyba nawet lepszy od tego pieczonego), a słodki sos pasuje do niego idealnie - a czas przygotowania trzy razy krótszy :) Polecam(...)misce łączymy sos hoi sin i sos sojowy. Filet z indyka kroimy na cienkie paski i dokładnie obtaczamy w sosie. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. 2. Dymkę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Polewamy 1 łyżką oleju arachidowego i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wyciągamy i odstawiamy
Tajskie smakiDobrym dodatkiem będą guacamole np z tego przepisu.Inspiracją był przepis z tej stronyskładniki500 g filet z łososia, przekroić na 2 kawałki1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka mielonego kminu1/4 łyżeczki chili w proszkuSól i pieprzprzygotowanieRozgrzać piekarnik do 210 stopni C.Natrzeć łososia oliwą z oliwek i doprawić kminem, chili w proszku, solą i pieprzem. Umieścić
Stare Garywiele różnych sposobów - na surowo w postaci tatara, jako składnik sushi, pieczony smażony itp. Dzisiaj proponuję wam łososia w wersji zapiekanej w towarzystwie warzywnej salsy. Składniki: 400 g fileta z łososia sos sojowy sos chili cytryna łyżka masła pół czerwonej papryki jedna czerwona cebula 10 czarnych oliwek 1 pomidor 100 ml sosu azjatyckiego z mango i pomarańczą roladka(...)pokrojonego w kostkę pomidora. Wszystko razem przesmażamy. Następnie dodajemy ok. 100 ml sosu z mango i pomarańczą. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu, aż salsa się zredukuje i zgęstnieje. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Po tym czasie polewamy go warzywną salsą i zapiekamy przez kolejne
Taste Therapyróżny dobór przypraw i dodatków. Ja tym razem proponuję Wam dorsza atlantyckiego robionego w piekarniku (w naczyniu żaroodpornym) na maśle. Tym razem zdecydowanie mniej cytryny, a postawiłam na przyprawy. Zapraszam do wypróbowania (wszystkich zwolenników ryb oczywiście). Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 1 cytryna 2 filety z dorsza atlantyckiego 1 ząbek czosnku około 40 g masła przyprawy: sól, pieprz kolorowy(...)zioła prowansalskie WYKONANIE Dorsza umyć i włożyć do miski lub innego naczynia. Cytrynę wycisnąć i polać nią ryby. Odstawić do lodówki na minimum godzinę (górę naczynia zabezpieczyć folią spożywczą). Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, naczynie żaroodporne wysmarować masłem, czosnek pokroić w plasterki i wyłożyć na dnie naczynia. Ryby przyprawić solą, szczyptą przyprawy do ryb, lekko oprószyć pieprzem cytrynowym
Passions hobbies life