Kolejna propozycja na obiad - pyszne roladki drobiowe z ziemniakami i pomidorkami z cebulką 264roladki drobiowe z serem w środku oraz masełkiem, obtoczone w bułce tartej i usmażone, a następnie zapiekane w piekarniku, podane z ziemniakami z masełkiem, oraz na surówkę pomidorki z cebulką, oliwą i przyprawami. Zapraszam ! :) Składniki: 2 filety z kurczaka ser mozzarella (pokrojona na plastry cienkie) masło przyprawy do roladek: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra musztarda (może być
Gotuj z Mąką
KURCZAK TIKKA MASALA 217Kurczak tikka masala, idealny, kruchy o wyraźnym smaku. Robi się go bardzo szybko. Jest łatwy w przygotowaniu. Wystarczy mieć piekarnik i woreczek do pieczenia. Kurczak tikka nadaje się idealnie do obiadu, sałatek czy kanapek. Polecam. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka podwójny Marynata 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 3 łyżki pasty curry tikka masala Sól
Gotowanie Patki
Karp pieczony w galarecie 206wody, przypraw oraz warzyw gotujemy wywar na galaretę. Który później doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i świeżymi ziołami. Filety porcjujemy na mniejsze kawałki około 4-5 cm. Skrapiamy sokiem z cytryny, solą i pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 minut w 200 stopniach. Przed pieczeniem na każdym kawałku karpia kładziemy po płatku masła. Do ciepłego, przecedzonego wywaru wymieszanego
Życie zaczyna się w kuchni
Rolada serowa z pieczarkami i filetem z kurczaka 62912Połączenie pieczarek, sera żółtego i fileta z kurczaka pewnie każdy zna ;) Ja dziś proponuję nietypową roladę, która smakuje wyśmienicie. Nie należy do kategorii dietetyczne, ale
Tagebuch po polsku
Pstrąg w sosie pomidorowo-paprykowym z warzywami 320małym ogniu. Kiedy warzywa będą miękkie i woda odparuje dodać koncentrat pomidorowy, sos paprykowy i doprawić. Chwilę jeszcze podusić. Filety z pstrąga natrzeć solą, pieprzem cytrynowym i oliwą. Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez około 20min. Rybę przełożyć warzywami na dużym i głębokim półmisku. Pstrąga można też obtoczyć
https:KKuchniaMniam
RYBA PO GRECKU 1180Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jeśli naszą rybę ugotujemy na parze lub w piekarniku w folii dodatkowo stanie się ona daniem niskokalorycznym, a zaręczam, że nie straci na smaku. Składniki: 800g filetów z r yb mrożonych (dowolnych) 1 duża cebula 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera biała część pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść
Walijskie Pichcenie
filet w płaszczyku 192posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć. Przyprawić, dodać starty czosnek i serek topiony, dokładnie wymieszać. Przestudzić i rozłożyć na filetach. Mozarellę i pomidory pokroić w plastry. Na pieczarkach ułożyć ser a następnie plasterki pomidorków. Piec zapiec w piekarniku w 200*C na złoto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Udka z kurczaka pieczone z ziemniakami 287rozbijamy. Na filecie rozsmarowujemy porcję masła i posypujemy natką pietruszki. Układamy lekko ponacinany ziemniak, zwijamy fileta i spinamy. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy marchew i pora. Na warzywach układamy przygotowane mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut. Następnie obniżamy temperaturę
Maminek kulinarny
Kurczak w ogórku 574Obsmażamy na gorącym oleju.Smażymy 3-4 minuty.Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, odsączamy. Filety przekładamy naczynia żaroodpornego i wsypujemy na nie starte ogórki. Wszystko zalewamy śmietaną. Posypujemy startym seremPieczemy w piekarniku w tem. 180*C około
Garnkowe fanaberie
Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną 213wgłębień w odstępach ok. 2-3 cm. Wkładamy do nich tyle bakalii, ile damy radę wcisnąć :) Filet umieszczamy w folii do pieczenia i zawiązujemy jej końce, po czym robimy w niej kilka niewielkich otworów, aby para miała gdzie uciekać. Mięso wstawiamy do piekarnika na ok. 1-1,5 godziny (do wyraźnego zarumienienia mięsa). Pieczemy w 180 stopniach. Po upieczeniu
MyCookBook.pl
Grillowane Filety z Kurczaka z Sosem Balsamicznym z Truskawkami i Rozmarynem 239kurczaka opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wsypać chili, paprykę, rozmaryn, oliwę, sok i skórkę z limonki, wymieszać i tą mieszanką natrzeć filety. Filety wstawić do lodówki na około godzinę, można też na dłużej. Do miski włożyć wszystkie składniki sosu balsamicznego, dodać truskawki i wymieszać. Ryż: Ryż płuczemy lub jak mamy czas(...)momentu, aż ryż wchłonie całą wodę. Nie mieszamy! Garnek zdejmujemy z ognia i wstawiamy do lekko ciepłego piekarnika (100 stopni) na 15- 20 minut lub zawijamy w koc i również odstawiamy na 15-20 minut. Rozgrzewamy patelnię grillową, kładziemy filety razem z marynatą i grillujemy jedną stronę przez 4 minuty, drugą stronę 3,5 minuty. Po tym czasie
Blondynka Gotuje
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 208leżących na nim dodatków. Ten sposób jeszcze nigdy mnie zawiódł, a dodatkowo jest bardzo wygodny - wstawiamy całość do piekarnika i zapominamy o nim a pyszne mięsko robi się samo :) SKŁADNIKI: 70-80 dag schabu (można zastąpić szynką lub filetem z kurczaka albo indyka*) ulubiona przyprawa do wieprzowiny (u mnie wymieszana z Marynatą Staropolską ) olej do marynaty 1/2 papryki(...)przy pieczeniu i tak troszkę się skurczą). Na mięso wyłożyć podduszone i osolone warzywa. 4. Keczup, majonez i musztardę wymieszać. Posmarować dokładnie wierzch warzyw. 5. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C (góra-dół) na ok 1h 15 minut (czas pieczenia zależy od grubości mięsa, najlepiej sprawdzać jego miękkość). Gdyby wierzch zaczął się zbytnio rumienić należy go przykryć folią
Kto ugości moich gości?
Kurczak pieczony na tymianku. 177przez te dwie godziny mąż przechodził katusze :-) Zapach był na tyle intensywny i smakowity, że nie dawał mu spokoju. Na szczęście dał radę, ale gdy tylko wyłączyłam piekarnik kazał sobie podać należną mu część i na nic zdały się moje tłumaczenia, że jak postoi pół godziny i ochłonie to będzie lepszy. Odpowiedział tylko, że i tak będzie zaje(...)każdej strony przyprawą do kurczaka i układamy na blasze, tak żeby wewnętrzna strona ptaka leżała na blasze, a filety były na górze. Teraz posypujemy wierzch mięsa ziołami do drobiu, papryką, rozmarynem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika, po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni , przykrywamy mięso folią aluminiową i pieczemy kolejne 100 minut. Ziemniaki obieramy
Rozpustne gotowanie
KURCZAK W SUSZONYCH POMIDORACH 191gatunku, co robią się same i nie trzeba go pilnować. Kurczaka jedynie przyprawiamy i wkładamy do piekarnika, on się piecze, a my mamy wtedy czas dla siebie 😉 Znowu przepis na podudzia bo to moja druga ulubiona część kurczaka ( pierwsza to filet ). Piekę go w różnych wariantach- tym razem padło na suszone pomidory. Zapraszam do przepisu... Składniki: 4 podudzia(...)oleju z pomidorów i przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory suszone kroimy w drobną kostkę i posypujemy nimi podudzia. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 min. Po tym czasie, naczynie odkrywamy, podudzia polewamy sosem z dna naczynia i pieczemy jeszcze przez 10-20 min., już bez przykrycia. Podajemy
Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK NACHOS Z SALSĄ 196Składniki: 2 filety z kurczaka 200 g chipsów nachos (ostrych) 1 papryka czerwona 2-3 pomidory 1/2 czerwonej cebuli sok z 1/2 limonki pęczek kolendry świeżej 1/2 szklanki mąki 2 jajka sól, pieprz Wykonanie: Salsa: Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika ustawionego na funkcję grilla(...)talerzu roztrzepujemy jajka, a na trzeci wysypujemy mąkę. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószamy lekko solą oraz pieprzem i obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na końcu w zmielonych nachosach. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni na około
Kuchnia MagdaLeny
Sezamowy filet z indyka z pieczoną dymką 306zamówienie".. Po dłuższym namyśle wybrałam indyka. Nigdy jeszcze nie smażyłam indyka, jedynie piekłam, ale kupiłam tylko 300 g filetu i jakoś aż głupio mi było włożyć go do piekarnika :) Efekt smażenia bardzo mnie zadowolił - indyk był soczysty (wyszedł chyba nawet lepszy od tego pieczonego), a słodki sos pasuje do niego idealnie - a czas przygotowania trzy razy krótszy :) Polecam(...)misce łączymy sos hoi sin i sos sojowy. Filet z indyka kroimy na cienkie paski i dokładnie obtaczamy w sosie. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. 2. Dymkę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Polewamy 1 łyżką oleju arachidowego i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wyciągamy i odstawiamy
Tajskie smaki
Łosoś z piekarnika 253Dobrym dodatkiem będą guacamole np z tego przepisu.Inspiracją był przepis z tej stronyskładniki500 g filet z łososia, przekroić na 2 kawałki1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka mielonego kminu1/4 łyżeczki chili w proszkuSól i pieprzprzygotowanieRozgrzać piekarnik do 210 stopni C.Natrzeć łososia oliwą z oliwek i doprawić kminem, chili w proszku, solą i pieprzem. Umieścić
Stare Gary