filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:28/172)

Kaczka z jabłkami inaczej 179

patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju rzepakowego i obsmażamy filety po 3 minuty na stronę, najpierw od strony skóry. Niezwłocznie umieszczamy w piekarniku zawczasu rozgrzanym do 180 stopni na ok. 12 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy mięso na kilka minut, po czym kroimy w cienkie plastry. Bezpośrednio przed podaniem na tej samej patelni co kaczkę podsmażamy krótko boczek(...)solid #cfcfcf;} #gallery-222 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Ziemniaki i jabłka gotujemy w bulionie... ...i blendujemy z kwaśną śmietaną Z soku i miodu przygotowujemy syrop Filety z kaczki obsmażamy... ...i zapiekamy Przed podaniem podsmażamy boczek Kaczka z jabłkami inaczej Post Kaczka z jabłkami inaczej pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Ryba zapiekana pod pierzynką ze szpinaku i mozzarelli 152

Zamiast zwyłej smażonej rybki polecam taką z piekarnika. Rybka zapieczona jest pod pierzynką z listków szpinaku i mozzarellą. składniki: 600 g filetów rybnych bez skóry, u mnie miruna 250 g świeżego młodego szpinaku 150  mozzarelli sól,pieprz cytrynowym 1 ząbek czosnku masło ok 2 łyżek Naczynie żaroodporne posmarowć masłem. Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki. Polecam te grubsze(...)Smażyć króciutko aby aby szpinak zmiękł i zmniejszył objętość. Jeśli mamy duże liście to trzeba je wcześniej posiekać. Na kawałkach ryby ułożyć podduszony szpinak. Naczynie z rybą wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 10-15 minut. W międzyczasie mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w grubsze plastry, po plastrze na każdy kawałek ryby. Plastry mozzarelli ułożyć

Monia miesza i gotuje
SOCZYSTY KURCZAK ZAPIEKANY Z SEREM I POREM 150

łyżki majonezu ·        Sól ·        Pieprz PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Górną część pora, czyli liście odcinamy i a pozostałą cześć dokładnie myjemy, po czym kroimy w drobną kostkę. Filety z kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki wzdłuż i lekko rozbijamy jeśli jest taka potrzeba. Naczynie

Calzonella.com
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, porem, cukinią i pieczarkami 194

Takie obiadki to jest coś, co Tygryski lubią najbardziej:) Zniknęła bardzo szybko, pomimo całkiem sporych rozmiarów. Polecam:) 400 g ulubionego makaronu 500 g piersi kurczaka 300

Smaki Na Talerzu
WYNIKI KONKURSU KULINARNEGO Z MARKĄ STAUB 199

plastry. Na dnie naczynia do zapiekania marki Staub ułóż plastry pomidorów, dopraw je solą. Na nich ułóż filety, pokrój w plastry kule mozarelli i włóż je w nacięcia filetów. W nacięcia włóż też świeżą bazylię. Dodaj kilka czarnych oliwek.  Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni, program góra/dół. Naczynie do zapiekania marki Staub przykryj folią aluminiową

Garniec Magalie
Zapiekanka hawajska 312

Składniki: 250 g ulubionego makaronu 1 filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1/2 papai 10 dkg sera żółtego 3 jajka sól, pieprz czubryca czerwona Przygotowanie

czarrna od kuchni
Filety pstrąga łososiowego pieczone w panierce z cukinią i marchewką (Filetti di trota salmonata gratinati con zucchine e carote 219

pstrąga układamy na natłuszczonej formie sk ó rą do dołu. Panierkę wykładamy na filety, dokładnie dociskając do ryby. Rybę  pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. **** Ungete una pirofila con dell'olio e mettete i filetti di trota con la pelle rivolta verso il basso

La grande e la piccola cuoca
Dietetyczny obiad lub lekka kolacja, czyli pieczona papryka faszerowana kurczakiem i ryżem w roli głównej 226

sosu. Ustaw papryki w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 min. Podaj na sałacie prosto z piekarnika i jedz na zdrowie ; ) Składniki 2 duże czerwone lub żółte papryki filet z piersi kurczaka lub ½ kg mięsa z indyka (jeśli kupicie mielone zmielcie sami lub zwróćcie uwagę na skład!) 3/4 woreczka ryżu (pełnoziarnistego

Eat me! Fit me!
FASZEROWANE FILETY PAPRYKĄ I SEREM FETA 180

drobniutką kostkę.  Umieścić na papryce, po równo na obu filetach. Posypać szczypiorkiem. 4. Każdy filet wysmarować pędzelkiem z oliwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20-25 min. Jeżeli zacznie się przypiekać, zmniejszyć temperaturę

Kuchnia Paulettes
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 351

patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie troszkę masła, plaster cytryny, zawińcie w folię aluminiową, włóżcie do piekarnika i po 20 minutach pyszna i zdrowa duszona ryba gotowa :) cytryna/limonka Podstawowy składnik sosów, marynat, lemoniady, ciast, deserów, orzeźwiający dodatek do drinków - warto mieć

Cooking Monster
pstrąg pieczony z kalafiorem i warzywami 179

żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Do naczynia przekładamy również uduszone warzywa ( rozkładając je pomiędzy cząstkami kalafiora) Teraz na całość układamy wysmarowane oliwą filety z pstrąga i   wkładamy nasze naczynie, na 20-25 minut do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Wyjmujemy  gorąca danie dzielimy na porcję, nakładamy na talerze i podajemy posypując każdą porcję posiekanym szczypiorkiem

Miód i pieprz
Roladki rybne ze szpinakiem 329

którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego!         Przygotuj: Świeże filety z piersi kaczki Miód Musztarda Rozmaryn Gruszka Oliwa z białej trufli Ser halloumi Sos balsamiczny Sól Pieprz Mięso myjemy i suszymy, nacinamy

MarcinChef
Ryba po marsylsku 167

Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowy. Układamy w naczyniu żaroodpornym na warzywach. Doprawiamy solą ziołową. Każdy kawałek ryby skrapiamy oliwą z oliwek. Na filetach układamy po plastrze limonki i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut. Rybę można podawać z ryżem. Dorsz to chuda ryba. 100 g to zaledwie 80 kalorii

My Chcemy Jeść
Ryba z sosem cebulowym (224 kcal) 222

Filety dzielimy na porcje, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Można odstawić na godzinę do lodówki, ja nie miałam czasu. Filety zawijamy pojedynczo w folię aluminiową i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku ok 20 min. W tym czasie cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na tłuszczu na patelni. Kiedy się zezłoci posypujemy ją mąką

e-PrzepisyKulinarne
Łosoś w papilotach 269

Przykrywamy drugą połową i kilkukrotnie zwijamy z trzech otwartych stron tak, aby stworzyć pakunek. Tak samo postępujemy z drugim arkuszem: cebula -> filet -> cytryna, a następnie zwijamy. Paczuszki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 12-13 minut. Upieczone paczuszki (jeszcze zapakowane) układamy na talerzu. Podajemy z ulubioną sałatą polaną

Poezja smaku