filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:20/172)

Cannelloni z grzybami leśnymi 199

Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1 filet z kurczaka około 1,5 szklanki odgotowanych grzybów leśny, u mnie podgrzybki 1 cebula 2 łyżki masła 10

czarrna od kuchni
KARP PACHNĄCY KMINKIEM 154

dość głęboko od strony skóry i posypać mielonym kminkiem,a następnie obtoczyć w mące.W rondlu topimy masło i pociętą w kawałki słoninę,wkładamy kawałki filetów i pieczemy w piecu 40 min.w gorącym piekarniku,podlewając rosołem ugotowanym z głowy i płetw karpia.Upieczone kawałki karpia układamy na talerzu i posypujemy natką pietruszki i przybrać plasterkami cytryny.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Dorsz w migdałach 115

sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem. • Ułożyć w żaroodpornym naczyniu do zapiekania, tak aby powstały dwie warstwy filetów, jedne na drugich na przemian. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 10 minut. • Białka ubić na sztywno, wymieszać z majonezem i posiekaną w drobną

To co kocham
mintaj pieczony ze szpinakiem i fetą 149

Zdrowe, lekkie danie z piekarnika. Idealne na obiad lub kolację.  Składniki: 4 filety z mintaja 300 g szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 1 łyżka masła 2 plasterki sera feta sól pieprz pieprz cytrynowy Rybę ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek, sól i pieprz a na końcu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pierś z kaczki szpikowana wędzoną słoniną z puree ziemniaczanym i smażonym koperkiem 185

dołu wkładamy na patelnię na której topimy skórę ze słoniny, solimy, pieprzymy, dodajemy 2 ząbki czosnku w całości i smażymy aż skórka będzie brązowa. Następnie filety przekładamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 5-7 minut. Z pomarańczy wycinamy segmenty bez błon. Na głęboki olej wrzucamy same szczyty koperku i smażymy

Kuchenne Wariacje
Łosoś pieczony w migdałach 979

formie. ;-) Tym razem upiekłam go w panierce z płatków migdałowych. Efekt był adekwatny do oczekiwanego, łosoś wyszedł pyszny, soczysty a płatki migdałowe zrumieniły się w piekarniku i zyskały przyjemnego, orzechowego aromatu. 1 duży filet z łososia 3 łyżki płatków migdałowych, u mnie od Piątnica 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 cytryny sól, pieprz 1. Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie myjemy. Skórkę

Szefowa kuchni
Łosoś z cytryną i koperkiem 148

obficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.  4. Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami

Szefowa kuchni
Filet z kurczaka z kalafiorem z piekarnika i sosem tahini 322

Filety z kurczaka na różyczkach kalafiora upieczonych w piekarniku z sosem tahini to propozycja na wyjątkowy obiad na co dzień. Przyjemny i łatwy do przygotowania, bo gotowy do podania w pół godziny. Kalafior upieczony z kuminem rzymskim i pieprzem cayenne smakuje doskonale, do tego soczysta pierś z kurczaka polana sosem z tahini. Kurczaka najpierw krótko obsmażamy na patelni, następnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba. Soczewica. Migdały. 136

minut. Najlepiej sprawdzić czy jest już wystarczająco miękka. Odcedzamy. Rybę osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym filecie rozsmarowujemy po 1 łyżeczce masła. Wkładamy po piekarnika na około 20 minut w temperaturze 180 °C. W tym czasie    podsmażamy na oleju posiekaną dymkę (cebulę bez szczypioru) Gdy się trochę przyrumieni

Przysmaki Karolki
Falafel z sosem ogórkowym z chrzanem i grillowanym kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim 176

Ciecierzyca. Tak naprawdę odkryłem ją niedawno i od razu się zakochałem w tym smaku i teksturze.Dziś z jej wykorzystaniem coś z kuchni arabskiej w naszym

BaRepas
Brokuly i dorsz pieczony z rozmarynem i czerwonym pieprzem 235

reszta marynaty.Smazymy krotko z obydwu stron,po czym przykryc patelnie,zeby ryba doszla.Mozemy rowniez upiec ja w piekarniku.Nalezy piec 15 minut w temperaturze 200 ° C.Gdy filet jest pozbawiony skory lepiej upiec go w piekarniku,poniewaz trudno wowczas  obrocic rybe na patelni.Moja ryba rozsypywala sie niestety przy odwracaniu.Dodatkiem do dzisiejszego dania jest brokul.To jest niesamowite warzywo ze wzgledu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczony łosoś i risotto z pomidorami 209

Filety z łososia zalać sokiem z cytryny i posypać przyprawą. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie łososia obsmażyć na patelni. Następnie każdy z filetów zapakować w folię aluminiową i wstawić do piekarnika na ok. 15 minut/160 st.C. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju, podsmażyć na niej drobno pokrojoną cebulę. W tym czasie zaciętego

Pasja Smaku
Kapuśniaczki w cieście francuskim/ Dorsz w cieście francuskim 181

Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na spore kwadraty układamy na środku farsz, możecie paszteciki zrobić w formie kopert lub po prostu zrolować. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut. Dorsz w cieście francuskim: - 2 filety z dorsza - sok z limonki - sól morska - ciasto francuskie W spory prostokąt ciasta francuskiego układamy rybę, wcześniej polaną sokiem z limonki, solimy (pamiętajcie ciasto jest

SMYKWKUCHNI
Ryba pieczona z tapenadą 158

zalewy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='4 filety z białej ryby (np. dorsz, tilapia, okoń morski) 4 łyżki parmezanu 4 łyżki białego wytrawnego wina 1 czerwona papryczka chili lub chili w płatkach 400 g ryżu jaśminowego lub basmati(...)łyżka soku z cytryny świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Wszystkie składniki tapenady wkładamy do malaksera i miksujemy na jednolitą masę (można też zblendować blenderem). Piekarnik nagrzewamy do 200°C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Filety (mogą być ze skórą) posypujemy solą i pieprzem. Wkładamy do blaszki wyłożonej papierem lub folią. Układamy na rybach grubą warstwę tapenady. Posypujemy bardzo drobno posiekaną

Poezja smaku
Filet z brokułami w cieście francuskim 126

połówek rządek fileta i brokułów, posypujemy startym żółtym serem. Brzegi kroimy na takie paseczki (frędzelki). Zakładamy brzegi jak warkoczyk. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Podajemy z sosem czosnkowym. Artykuł Filet z brokułami w cieście francuskim pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Filet z kaczki w sosie wiśniowym z selerowym puree 186

ilością czarnego świeżo zmielonego pieprzu, po czym przewróciłem filety na drugą stronę. Wówczas też dodałem na patelnię gałązkę świeżego rozmarynu. Smażyłem jeszcze przez około 5 minut - aby mięso zarumieniło się również z drugiej strony. Po tym czasie przełożyłem mięso do naczynia żaroodpornego i umieściłem w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku na 30 minut. Do garna włożyłem łyżkę masła(...)czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Zmiksowałem przy użyciu blendera na gładką masę, którą cały czas podgrzewałem do uzyskania konsystencji gęstego budyniu. Kaczkę po wyjęciu z piekarnika odstawiłem na bok na 5 minut, po czym każdy filet pokroiłem w cienkie plastry. Na talerze wyłożyłem puree oraz pokrojone filety z kaczki. Polałem sosem wiśniowym i udekorowałem świeżym rozmarynem

Wyprawy kulinarne
Pierś z kaczki z sosem cytrynowym 240

wyniku wytapiania tłuszczu spod skóry powstanie fantastyczny aromat, który przeniknie do mięsa. Dynię – możemy użyć mrożonej – wkładamy na do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 25 minut, aż zmięknie i zbrązowieje. Po wyjęciu skręcamy piekarnik do temperatury 75-80 stopni, aby wstawić do niego później kaczkę. Upieczoną dynię przekładamy do garnka. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę(...)patelni. Ten sposób pozwala na całkowite wytopienie się tłuszczu spod skóry. Gdy tylko skóra kaczki się zarumieni i stanie się chrupiąca odwracamy filet na drugą stronę. Smażymy go około 3-4 minut i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 75-80 stopni i trzymamy w nim około 10 minut. W tym czasie powinniśmy zrobić puree oraz sos. Dynię i ziemniaki

Jacob Tastes