popołudnia upiekłam dwie pieczenie przy jednym ogniu;)Zapakowałam do piekarnika dwa dania: Kurczaka w ketchupie z pieczarką i papryką na kolację i kurczaka w zapiekance z cukinią, porem i ziemniakami dedykowanego na jutrzejszy obiad.Szczegóły poniżej: Kurczak w ketchupie z pieczarką i papryką Składniki: 1 szt filet z kurczaka, 10 dag pieczarki, 1 szt cebula dymka(...)zasiadamy do stołu!Wspomniane danie obiadowe zostawiłam w piekarniku jeszcze na 10 minut, bo było trochę większe objętościowo. Kurczak w zapiekance z cukinią, porem i ziemniakami Składniki: 2 szt filet z kurczaka, 1 szt por, 1 szt cukinia, 10 szt ziemniaki, 10 dag ser żółty (gouda), 6 łyżek majonez, do smaku Sól, do smaku pieprz
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławracać do tego przepisu. Postanowiłam więc trochę go odświeżyć, zamieszczając do przepisu nowe zdjęcia. A jeśli kogoś z Was bardziej interesuje przepis na nuggetsy z piekarnika, przepis znajdziecie tutaj – KLIK . 500-600 g filetów z kurczaka ostra papryka mielona przyprawa do kurczaka Ciasto: 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mleka 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka proszku
Smaki Na Talerzupieczoną rybę... lubię pieczoną, bo jest taka delikatniejsza od usmażonej. No i nie trzeba przewracać każdego kawałka na tej patelni, wrzucasz przyprawioną do piekarnika, wyciągasz i już. Składniki: - ok. 500 g filetów z tołpygi ze skórą- 3 łyżki oliwy z oliwek- 3 ząbki czosnku (2 do marynaty +1 do masła)- świeży lub suszony koperek do marynaty- czubata
Kraina Tysiąca Smakówbardzo prosta marynata na grilla z sokiem jabłkowym to idealne połączenie lekko kwaskowego owocu ze słodyczą miodu i brązowego cukru. Świetnie aromatyzuje filety z kurczaka. Marynata doskonale nadaje się również do skrzydełek z piekarnika. Autorką przepisu jest Annmarie Conte , naczelna „Women’s daily”. Czas grillowania: 10-12 minut Liczba porcji: Z podanej ilości składników powstanie marynata na 4 filety
Niedzielny kucharzPstrąg łososiowy pieczony na ryżu, z pomidorami koktajlowymi i aromatycznymi ziołami. Ziołowo - czosnkowa marynata nadaje rybie zapachu, a pomidorom charakteru. Ryba pieczona w piekarniku jest delikatna i wilgotna. Dodatki do ryby: filet pstrąga łososiowego (około 450g) 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól pieprz Składniki sosu do ryżu: 2 łyżki oliwy z oliwek pół(...)dnie naczynia. Na ryżu rozkładamy rybę. Na rybę wylewamy sok z cytryny oraz rozkładamy pokrojone masło. Pomiędzy rybę układamy pomidory. Całość wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Do piekarnika nagrzanego do 200 stopni wkładamy łososia. Naczynia nie przykrywamy. Ja piekę rybę około 13 minut, na grzałkach: dolna plus termoobieg. Smacznego
Smak mojego domuPorcja mięsa jest konkretna. Spokojnie wystarczy na 2-3 obiady/przekąski. Takie mięso możemy zjeść z surówką, frytkami i ulubionym sosem, lub wykorzystać jako nadzienie do bułek. 900 g fileta z kurczaka lub indyka 2 łyżki oleju 3/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki granulowanego czosnku 2-3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1-2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki suszonego tymianku(...)patyczki, przykrywamy je drugą połówką cebuli i dociskamy (cebulę można przykryć kawałkiem folii aluminiowej, by nie przypaliła się podczas pieczenia). Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do zimnego piekarnika na najniższą półkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i od momentu, gdy osiągnie tą temperaturę pieczemy przez około 90-100 minut. Upieczone mięso odstawiamy na kilka minut, po czym kroimy
Smaki Na TalerzuPosłużyłam się więc piekarnikiem, z funkcą grilla... Was jednak zachęcam do wypróbowania, bo pomysł zachwyci nie tylko domowników, ale i znajomych wspólnie z Wami biesiadujących. Aaa i jeszcze jeden argument przemawiający za tymi pysznymi faszerowanymi pieczarkami... Cukinia jest teraz najlepsza :) Składniki: Na 10 sztuk: 10 bardzo dużych pieczarek 1 średnia cukinia 1 filet z kurczaka(...)mozzarella 200g boczku wędzonego 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku kilka gałązek świeżej bazylii Sposób przygotowania w piekarniku: 1. Pieczarki myjemy, osuszamy. Odrywamy delikatnie trzonki i ścieramy je wraz z cukinią na dużych oczkach tarki. Paprykę oraz fileta kroimy w drobną kostkę. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. 2. Główki pieczarek układamy na ruszcie postawionym
Kuchnia w czekoladzieBardzo smaczne kawałeczki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. Pieczone w piekarniku, więc bez dodatkowego tłuszczu. Idealne na przekąskę, ciepłą kolację, spotkania w gronie przyjaciół. Podawać z salsami warzywnymi lub domowymi dipami. 2 filety z kurczaka 1 jajko płatki kukurydziane MARYNATA: 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka papryki(...)kawałek kurczaka. Układać na blachę jeden przy drugim tak, aby się nie dotykały. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 20min. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Przystawki Tagged: filet z kurczaka , płatki śniadaniowe
https:KKuchniaMniamkawałki łososia to od razu wylądowały w moim koszyku. Jest wiele sposób na przygotowanie pysznego łososia, jednak ja zazwyczaj piekę go w piekarniku z ziołami, czosnkiem... jest pyszny :)Składniki:600 g świeżego fileta z łososia,ćwiartka cytryny,zioła prowansalskie,czosnek granulowany,sól.Przygotowanie: Świeże filety łososia myjemy i obsuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy filet(...)kawałek skrapiamy cytryną z obu stron. Następnie posypujemy czosnkiem, solą, ewentualnie solą czosnkową oraz ziołami prowansalskimi. Układamy na kratce folię aluminiową i na niej kawałki łososia. wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. Po upieczeniu układamy na każdym kawałku plasterek cytryny
Aga w kuchnirozgrzanej patelni z oliwą na rumiany kolor, a następnie układamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i zapiekamy ok. 5-6 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni, żeby mieć pewność, że filet nie jest surowy :). Smacznego ! :) Zapraszam po kolejne przepisy
Gotuj z Mąkąkarpia) smakiem, ma też tę zaletę, że danie szykujemy wcześniej, a na pół godziny przed podaniem wstawiamy do piekarnika. Smacznego Karpia!Przepis znaleziony na stronie Mniam Mniam. składniki (ok 8 małych porcji)ok 1 kg filetów z karpia dwie garści grzybów - pieczarek, kurek lub innych mrożonych, lub suszonych (użyłam suszonych prawdziwków )dwie średniej wielkości cebuleczubata łyżka masładwie(...)rozgrzanej oliwie.Jeśli filety są ze skórą należy rybę najpierw smażyć skórą do dołu! W naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, na nich ułożyć grzyby z cebulą i wstawić na 20 minut przed kolacją do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 15 minutach pieczenia, kiedy ryba w środku już jest upieczona, a grzyby lekko spalone z wierzchu
Stare Garyaluminiowej nakładamy uduszone warzywa, na jarzynach umieszamy fileta z kurczaka a na wierzchu układamy kolejną porcję jarzyn. Folię aluminiowa zwijamy zabezpieczając boki. Tak przygotowane filety przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st.C około 30-40 minut. Tak przygotowane danie podajemy z ziemniakami. Artykuł Kurczak w jarzynce + film pochodzi z serwisu Smakowite
Smakowite DaniaZapraszam wszystkich do wspólnego kibicowania i udziału w akcji „Przekąski kibica Mundial 2018” 🙂 Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 filet z kurczaka 1/2
czarrna od kuchniSkładniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1 filet z kurczaka około 1,5 szklanki odgotowanych grzybów leśny, u mnie podgrzybki 1 cebula 2 łyżki masła 10
czarrna od kuchnidość głęboko od strony skóry i posypać mielonym kminkiem,a następnie obtoczyć w mące.W rondlu topimy masło i pociętą w kawałki słoninę,wkładamy kawałki filetów i pieczemy w piecu 40 min.w gorącym piekarniku,podlewając rosołem ugotowanym z głowy i płetw karpia.Upieczone kawałki karpia układamy na talerzu i posypujemy natką pietruszki i przybrać plasterkami cytryny.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem. • Ułożyć w żaroodpornym naczyniu do zapiekania, tak aby powstały dwie warstwy filetów, jedne na drugich na przemian. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 10 minut. • Białka ubić na sztywno, wymieszać z majonezem i posiekaną w drobną
To co kochamZdrowe, lekkie danie z piekarnika. Idealne na obiad lub kolację. Składniki: 4 filety z mintaja 300 g szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 1 łyżka masła 2 plasterki sera feta sól pieprz pieprz cytrynowy Rybę ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek, sól i pieprz a na końcu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadołu wkładamy na patelnię na której topimy skórę ze słoniny, solimy, pieprzymy, dodajemy 2 ząbki czosnku w całości i smażymy aż skórka będzie brązowa. Następnie filety przekładamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 5-7 minut. Z pomarańczy wycinamy segmenty bez błon. Na głęboki olej wrzucamy same szczyty koperku i smażymy
Kuchenne Wariacjeformie. ;-) Tym razem upiekłam go w panierce z płatków migdałowych. Efekt był adekwatny do oczekiwanego, łosoś wyszedł pyszny, soczysty a płatki migdałowe zrumieniły się w piekarniku i zyskały przyjemnego, orzechowego aromatu. 1 duży filet z łososia 3 łyżki płatków migdałowych, u mnie od Piątnica 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 cytryny sól, pieprz 1. Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie myjemy. Skórkę
Szefowa kuchniobficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. 4. Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami
Szefowa kuchniFilety z kurczaka na różyczkach kalafiora upieczonych w piekarniku z sosem tahini to propozycja na wyjątkowy obiad na co dzień. Przyjemny i łatwy do przygotowania, bo gotowy do podania w pół godziny. Kalafior upieczony z kuminem rzymskim i pieprzem cayenne smakuje doskonale, do tego soczysta pierś z kurczaka polana sosem z tahini. Kurczaka najpierw krótko obsmażamy na patelni, następnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minut. Najlepiej sprawdzić czy jest już wystarczająco miękka. Odcedzamy. Rybę osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym filecie rozsmarowujemy po 1 łyżeczce masła. Wkładamy po piekarnika na około 20 minut w temperaturze 180 °C. W tym czasie podsmażamy na oleju posiekaną dymkę (cebulę bez szczypioru) Gdy się trochę przyrumieni
Przysmaki KarolkiCiecierzyca. Tak naprawdę odkryłem ją niedawno i od razu się zakochałem w tym smaku i teksturze.Dziś z jej wykorzystaniem coś z kuchni arabskiej w naszym
BaRepasreszta marynaty.Smazymy krotko z obydwu stron,po czym przykryc patelnie,zeby ryba doszla.Mozemy rowniez upiec ja w piekarniku.Nalezy piec 15 minut w temperaturze 200 ° C.Gdy filet jest pozbawiony skory lepiej upiec go w piekarniku,poniewaz trudno wowczas obrocic rybe na patelni.Moja ryba rozsypywala sie niestety przy odwracaniu.Dodatkiem do dzisiejszego dania jest brokul.To jest niesamowite warzywo ze wzgledu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Filety z łososia zalać sokiem z cytryny i posypać przyprawą. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie łososia obsmażyć na patelni. Następnie każdy z filetów zapakować w folię aluminiową i wstawić do piekarnika na ok. 15 minut/160 st.C. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju, podsmażyć na niej drobno pokrojoną cebulę. W tym czasie zaciętego
Pasja SmakuArkusz ciasta francuskiego dzielimy na spore kwadraty układamy na środku farsz, możecie paszteciki zrobić w formie kopert lub po prostu zrolować. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut. Dorsz w cieście francuskim: - 2 filety z dorsza - sok z limonki - sól morska - ciasto francuskie W spory prostokąt ciasta francuskiego układamy rybę, wcześniej polaną sokiem z limonki, solimy (pamiętajcie ciasto jest
SMYKWKUCHNI